Jutarnji protesti - neće u vrtić
... zapravo, kod tete čuvalice, ali njemu je to kao drugima vrtić.
Sve je počelo prošli tjedan, nadala sam se da će proći za koji dan, ali nastavilo se nakon vikenda. Ujutro ustaje, doručkuje, oblačimo cipele, pokupi svoju knjigu s kojom se vozi u autu (sve kao inače), i onda na hodniku počinje.
Neće ići. Ostat će sam doma (njegove izjave). Nagovaranje ne pomaže. Na kraju ga moramo nositi van (uvijek se ljutim zbog te jutarnje žurbe, prometnih gužvi i sl. zbog čega nemam dovoljno lufta i strpljenja za objašnjavanja :( ), on plače, onda u autu slijedi uvjeravanje 2. dio, i malo-pomalo on prihvati činjenicu da se mora ići na posao i on ujutro teti, ali vidim da nije sretan i da će sutra opet biti ista priča.
Pritom se uopće ne buni što mi idemo. On bi fakat bio u stanju ostati sam u stanu (vjerojatno kratko, dok se ne uplaši, ali ipak). To nije plač za mamom i tatom, nego protest što netko kvari njegove planove.
(jer kasnije isto tako izjavljuje da će ostati sam u liftu ili da će otići šetati na drugu stranu, kad mi idemo prema autu)
Pretpostavljam da su i drugi imali slične situacije, pa me zanimaju iskustva, trajanje faze, kako ste rješavali proteste?
Napominjem da se ovdje ne radi o adaptaciji na tetu - išao je k njoj cijelu prošlu godinu bez ijednog dana protesta. Kod nje nikad ne plače i uvijek ga popodne nađem zaigranog i veselog.