.... i ja sam glupa jer nisam pazila!! Uglavnom, ostale su mi krasne ružičaste fleke na dva komada robe. Help, ima li šanse popravit štetu?
Printable View
.... i ja sam glupa jer nisam pazila!! Uglavnom, ostale su mi krasne ružičaste fleke na dva komada robe. Help, ima li šanse popravit štetu?
Odmah staviti prati i ide dole garant.
Nažalost, oprala sam ih već četiri puta na 90 i ništa :/
A joj, onda stvarno neznam :(
Kupi u Dm-u ili Mercatoru od dr.Beckmann "Colour run remover"
košta nekih 12 kn i garant vraća boju u prvobitnu odnosno odstranjuje mrlje
Kaj i nakon par dana pranja i posto je ves osusen? :D
Da,da :sing:
I meni se to desilo i na kemijskom su mi rekli da nema šanse da da se te crvene fleke odstrane :?
četri puta si oprala? tjah, meni se nakon godinu dana pranja već fleke skoro i ne vide.
Bas si nespretna!
Ja uvijek sav ves ofarbam ravnomjerno u ruzicasto, a ne pravim kojekakve fleke... :P
I meni se to desilo, pa sada mi te majice služe za brisanje i čišćenje.
Zato sada uvijek perem odvojeno crvenu robu od ostale.
hehe.... dr. Beckmann prsak iz DM-a!
Definitivno rjesava problem!
-samo ako ti je nekvalitetna prva (osnovna) boja odjece, ode i ta!
Ali 100% nema vise fleka!
ili kupi farbu (isto DM) pa obojaj majice u neku dr. boju.... isto bude super!
Neznam kako tebi ali meni ono što sam ofarbala pušta boju dugo,dugo,dugoCitiraj:
mel prvotno napisa
jesi pokušala s oxy action prahom? namočiš, ne puno vode, stavi dozu il dvije praha, ako su jače fleke.
Probala sam samo sa Bio shoutom. Ma ne radi se tu samo o majici, nego i o pamučnoj dekici koja je sašivena sa nekoliko različitih materijala... :cry: to nam je prva dekica!!!!!!! Probat ću sve, hvala na savjetima, a do tada ( e sad mi fali onaj smajlić koji se lupa batom po glavi)
Ako roznete ili plavnete (citaj obojite u roza muzeve gacice) bijelu robu pustite da odstoji u mjesavini domestosa i vode, malo vode i dosta domestosa. Tu istu mjesavinu iskoristim pa pobacam sve bijele majce koje imaju fleke od voca, i ostalog sto se nije skinulo pranjem. Za robu u boji ne pokusavajte, unistit cete ju.
Ajme ljudi, kod nas ovo ne vrijedi!!!Citiraj:
mel prvotno napisa
I nama se neki dan pofarbala roba i velim ja mužu da sam pročitala na rodama o tom čudesnom dr. Beckmannu. Dok sam bila na poslu, kupi on to čudo, namoči veš, a kad tamo odu sve boje!!! Ne bih se složila da su prve boje bile nekvalitetne (moje nove hlače iz Benettona i Megina preslatka suknjica koja nikad nije puštala boju, isto Ben.). Sad su moje smeđe hlače postale limun zelene, a suknjica boje fuksije sad je bež. Fleka zaista nema, ali boje su komaaa!!!
Kako uopće mogu napisati da je to za rublje u boji kad djeluje kao varikina?!
Samo da kažem da ime Benetton ništa ne znači, ne garantira kvalitetu.
Da, ali što je onda kvalitetno? Sve što nosimo je ili tursko, ili kinesko...
Netko kaže da će kvalitetne boje ostati, a kako da ja znam koja je roba kvalitetna? Ja sam uglavnom zadovoljna bojama odjeće iz Ben.- hoću reći, nikad ne puštaju boju i postojane su. Ne znam što bi se moglo dogoditi da se opet odlučim na to "čudo" od praška. :evil: Fakat ne naljutio!
Zanima me kakvoj to odjeći on ne skida boju, jer je kod nas isti čas sve poblijedilo za tisuću nijansi i pretvorilo se u totalno čudne boje.
Meni su sive majice postale ljubičaste i nakon praška su se vratile u sive (čak su se vratile i dvije nijanse sive koje su i bile na majici)
i krem čarapice su došle u krem a bile su roza
a ne radi se o nikakvoj marci robe
Ja samo znam da sam u zadnje vrijeme puno puta stavila na iskuhavanje robu iz H&M, znači majice u bojama koje su bile zaflekane i koje se na nižim temperaturama nisu oprale i da nijedna stvar nije promijenila niti oblik niti boju, a mrlje su otišle. ;)Citiraj:
Linda prvotno napisa
Prelazim na HM. :)
Eh, ne koristite pretražnik, a ja ne znam ubaciti link pa ponovo pišem:
ovakav sam problem riješila s plavim/zelenim Wooliteom (imate reklamu na nov@tv!). Namočila sam dječju robicu u toplu vodu u koju sam dodala taj Woolite (nisam štedjela s njim, jer sam htjela spasiti stvar) i uspjela!!!
(Cijena u BILLI 25kn za 2L)
Zaboravila sam zaključiti temu :oops: , dr. Beckmann prašak je odradio posao kako treba :D