Ricinusovo ulje - pomaže kod pcos i sl.?
Dobro jutro drage moje!
Jučer sam svratila u Encijan na Kvatriću (cilj mi je bio kupiti vitex), pa sam malo popričala s onom tetom, kao što mi je (pcos, disbalans hormona...).
Ona mi preporučila ricinusovo ulje. Ne da ga pijem, huh, nego da ga mažem. Veli ona, namažite po abdomenu (jajnici...), pokrjte vrećicom, lezite (obavezno) i tako budite 2 sata. Radi se o tome, navodno, da r.u. dovlači krv iz tijela na to područje, stoga je cirkulacija bolja, a onda, opet navodno, to povlači puno toga. Čišćeje i 'sređivanje' cisti, protok hormona, pa samim time i uređenje tog disbalansa....
Ležati moraš, jer bi se navodno mogao i srušiti nekom drugom položaju (jer ti krv nije na svom redovnom mjestu, nego na specijalnom zadatku). A dulje od 2 sata ne smiješ, jer bi zdrmao perifernu cirkulaciju (jer ti se sva krv stušti u abdomen). Nakon 2 sata obrišeš višak, a no malo ne pereš, nego utrljaš (navodno dobro za kožu, pa čak i za strije).
Velim ja njoj, nema šanse da ja to radim svaku večer. Dok dijete stavim spavati, ja sam grogi. No, ispostavilo se da mogu to raditi kako često hoću, recimo jednom tjedno uzmem si večer da je za to.
E, sad, curke, ako netko zna nešto na tu temu, molim info. Jer ovo mi je prvi glas o ricinusovom ulju, da djeluje na ovaj način.
Svima pusa i puno plusa!