Da li se može ispisati dijete iz 1. razreda?
Moja frendica ima sina u 1. razredu. Mali je rođen u 2. mjesecu i
bio je školski obaveznik ove godine.
Ona ga je htjela ostaviti doma još godinu jer je još jako djetinjast i nema koncentracije. Na upisima su joj rekli da mora ići i po procjeni stručnog tima
bio je spreman.
Sad u školi se slabo snalazi. Nikad nije zapamtio domaći rad , dok oni nešto rade iz knjige on bulji u plafon. Stalno zaboravlja knjige i stvari .
Sad , ona bi ga ispisala iz škole i da ide još ovu godinu u vrtić.
Učiteljica neće ni da čuje , kaže ako mu ne bude išlo može ponavljat godinu,
da bi imao traume ako ga ispišu....
Jel ona to može napraviti i bez pristanka učiteljice?
Inače , učiteljica svaljuje krivnju na roditelje .
Re: Da li se može ispisati dijete iz 1. razreda?
Citiraj:
dalmatinka prvotno napisa
meni je "super" kako se oni bave pitanjem tko je kriv, umjesto da traze nacin kako da pomognu djetetu.
Citiraj:
seni prvotno napisa
Citiraj:
meni je "super" kako se oni bave pitanjem tko je kriv, umjesto da traze nacin kako da pomognu djetetu.
Ne bave se tim pitanjem , nego je jučer učiteljica napala mamu da je ona kriva što dijete ne piše domaći , što zaboravlja knjige...
Mislim , pa otkud da mama zna što ima za domaći ako mali ne zna ,i nema
nigdje zabilježeno.
Citiraj:
Ona ga je htjela ostaviti doma još godinu jer je još jako djetinjast i nema koncentracije. Na upisima su joj rekli da mora ići i po procjeni stručnog tima
bio je spreman.
Kako je završila priča? Je li dijete ostalo u školi ili ne?
Inače, ne znam za ispisivanje, ali ako je dijete školski obveznik i stručni tim je procijenio da je spremno za školu, roditelj ga može ostaviti kod kuće na vlastitiu dogovornost. To znači da škola po sili zakona mora prijaviti roditelje centru za socijalni rad koji onda poduzima određene mjere, a prva je da oba roditelja plate kaznu. To znam jer je pred par godina slično napravila poznanica (učiteljica inače) jer je procjenila da joj kći nije za školu. Platili su (nemalu) kaznu, a od kada je mala krenula u školu odlična je učenica.