nastavak sa topica
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=597751#597751
Sorry nije me bilo za netom, evo sada...[/i]Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Printable View
nastavak sa topica
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=597751#597751
Sorry nije me bilo za netom, evo sada...[/i]Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Često se poteže priča o autizmu i vezi s MMR (MoPaRu) cjepivom. Službeni stav (The Immunization Safety Review Committee, objavio National Academies Press) je:
Elem, nisu sigurni jel' smrdi il' miriši.Citiraj:
The Immunization Safety Review Committee concludes that the evidence favors rejection of a causal relationship at the population level between MMR vaccine and ASD. However, this conclusion does not exclude the possibility that MMR vaccine could contribute to ASD in a small number of children, because the epidemiological evidence lacks the precision to assess rare occurrences of a response to MMR vaccine leading to ASD and the proposed biological models linking MMR vaccine to ASD, although far from established, are nevertheless not disproved.
Korisni linkovi:
Immunization Safety Review (Institute of Medicine)
http://www.autismkey.com/
Inače je gore linkani izvor (Institute of Medicine) prilično suzdržan po pitanju bilo kakvih ocjena, a češće im se dogodi da ih novija istraživanja "isprave" u nekim stajalištima.
Na primjer, istraživanje Early Downward Trends in Neurodevelopmental Disorders Following Removal of Thimerosal- Containing Vaccines koje je u ožujku objavilo udruženje "The Journal of the American Physicians and Surgeons" stavlja stvari na svoje mjesto (unatoč potencijalnom sukobu interesa).
Na 'Rvacki: živa u cjepivima je otrov. Ako želite autistično dijete, birajte socijalna cjepiva "oplemenjena" thimerosalom.
Živa kao konzervans koristi se uglavnom u većim dozama cjepiva.
U kojim sve cjepivima se koristi živa?
U kojim se koristi formaldehid?
Takve stvari je dobro provjeriti PRIJE cijepljenja, jer unatoč općem negiranju štetnih posljedica - iz sve više cjepiva thimerosal misteriozno iščezava ;) (ali isto tako se stara cjepiva troše dok postoje zalihe)Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Treba obratiti pažnju da je sastav cjepiva za jednu primjenu obično različit od onoga s većom dozom za više primjena. Prilažem prvi link koji sam našao: http://www.nationalautismassociation.org/thimerosal.php, korisne tablice su na dnu.
Za sada tvrdu da su izvadili thimerosal is cjepiva za djecu, ali se jos uvijek moze naci u cjepivu hepatitisa A i onom cjepivu za gripu. Opet zavisi od drzave, ovo je samo trenutno u USA, i vjerovatno ne u svakom dijelu USA. Filamentous Hemagglutinin sam nasla kao sastojak cjepiva Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed, Daptacel.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Saradadevii, daj molim te podijeli tekst pa da se bacimo na posao. Viči ako ti fali neki mail.
Kolegica ima slijedeću situaciju: dijete u 2. razredu oš, prije testiranja na TBC, dobilo je papir u školi koji moraju potpisati roditelji i napisati da li dijete ima kakvih zdrast. problema!!! Na tom papiriću obavještava ih se da mogu prisustvovati cijepljenju (odnosno testiranju tuberkulinskoj probi)!!!
No taj papir dobili su, vidi čuda, s jednim danom zakašnjenja, u smislu toga da su djeca već dobila test, a onda su drugi dan roditelji dobili papirić na potpis!!!
Osim toga na njemu piše da se NEREAKTORI NEĆE BCG-irati !!! Ne kužim....a zašto se onda testiraju??? Rekla joj je odgovorna da je takav PLAN ove godine (valjda zavoda za j.z)! Ali zašto se testira?????
OK, idemo ispočetka. BCG je cjepivo protiv Bacillus Calmette-Guérin i unatoč uvjeravanjima raznoraznih liječnika NIJE cjepivo protiv TBC-a. Jednostavno nema takvog učinka. Najmoćnije djelovanje BCG-a je interakcija s PPD testom, a upravo zbog toga se BCG u razvijenim zemljama više niti ne koristi.
PPD test je zapravo OK, ali su rezultati testiranja nakon cijepljenja protiv Bacillus Calmette-Guérin u najmanju ruku dvojbeni.
Nereaktori nemaju reakciju na BCG, ali isto ni na TBC, a to je dobro.
Tko zna, možda je vrli HZJZ odlučio ukinuti praksu obaveznog i potpuno besmislenog besežiranja. I veća čuda su se događala.
Da, Davore tu teoriju (istinu) si izlagao na onom topiću o BCG-u...pročitala sam je i šokirala (i opet po ko zna koji put)...STOJI!!!
Izgleda da će ukinuti...neke su i mame napisale da neki pedijatri već ne BCG-iraju!
Ali, ne mogu shvatiti čemu test koji je ionako beskorisan jer su svi BCG-irani???Radit će statistike, trošit zalihe???
p.s. Imaš li kakvu teoriju zašto djeca nakon nekih cjepiva počinju dobivati epi. napadaje??? Kemijski mehanizam - otrovnost - neurotransmiteri??? Link??? U svojoj okolini u zadnja 2 mjeseca - 2 slučaja!!! Nitko ne povezuje s cijepljenjem iako je u oba slučaja prošlo 2 tjedna od cijepljenja do prvog napadaja....
PPD test može biti lažno negativan, ali je to kod stvarne zaraze TBC-om malo vjerojatno. Dakle PPD i još k tome negativan - sjedi 5.
Pozitivan PPD je siva zona radi cijepljenja BCG-om.
Svako cijepljenje pa i ono BCG-om ima svoje rizike. Negdje na početku ovog topica sam iskrcao linkove koji detaljno opisuju ovo cijepljenje.
Ovaj topic je postao prevelik. Nastojat ću prikupiti sve korisne informacije iz njega i šatore selimo u jesenski kamp. Vjerojatno će tako koncentrirana informacija biti dobar zalet u koncipiranju brošure.
VOAH?
je li netko tko ima tekst ili je iz Zagreba (pa ga moze brzo nabaviti od Davora) moze skenirati tekst?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Tako bi bilo brze i jednostavnije nego kopije.
Raspodijelit cu ga u deset dijelova.
fale mi mailovi bere, IveM i marilu.
super! volim kampiranje![/quote]Citiraj:
i šatore selimo u jesenski kamp
moze li netko skenirati knjizicu, ako je ima ili je iz Zagreba (pa je moze brzo dobiti)?
Imam ja kopiju Gunnove knjizice ako kome treba.
imam jedno usputno pitanje ako netko zna. koliko je vremena proslo od pustanja u promet pa do povlacenja onog lijek u USA mislim da se zvao taliomid, koji se prepisivao trudnicama za smirenje valjda, a izazivao je uzasna ostecenja ploda?
trebamo scan, jer ima nas od Amerike pa do Makedonije :DCitiraj:
marta prvotno napisa
Ako posaljes meni, Marta, ja mogu napraviti 2-3 kopije i poslati dalje. Adresu ti dam na pp ako nisi vec poslala kopiju.
ja sam isto znala za ovo i pitala kod nas u oficijalnu drzavnu kliniku dali beseziraju djecu kad znaju sve ovo, oni su mi rekli da tako treba biti. Nije vazno sto to nije to, vec da je takav sustav. Naravno da sam poludela. Kod nas je jos gore nego u Hrvatskoj. Ovih dana citam puno toga i naravno, nema zvanican stav HZZO ili nekog drugog tjela.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ja se nemam namjeru rijesiti svoje kopije, pa kad iskopiram, posljem ti.
Moze.
Martin ima na desnoj nadlaktici kvržicu promjera 0,5 cm.
Jel to od BCG?
Dispelling Vaccination Myths online knjižica
by Alan Phillips, Director
Citizens for Healthcare Freedom
Last Revision: May 2001
[/quote]moze li netko skenirati knjizicu, ako je ima ili je iz Zagreba (pa je moze brzo dobiti)?Citiraj:
Mogu ja skenirati, u Zagrebu sam.
krivo kvotanje...
super!
mozes li mi je, molim te, poslati na mail pa cu ja dalje distribuirati po svijetu.
Nemam kopiju knjige..., može li mi se javiti netko tko je iz ZG i ima knjigu pa da dogovorimo primopredaju!
kolko ja znam daCitiraj:
marinna prvotno napisa
hvalaCitiraj:
Davor prvotno napisa
mamazika, 'ajde one linkove, pliz, stavi pod Vakcinacijski osvijesteno virtualno pleme (sitnice koje zivot znace... :) )
Dobila sam knjigu Petera i Hilary Butler, Just a little prick.
Financirat cu kopiranje jednog primjerka (obecala sam Hilary da cu siriti rijec) pa ga saljem u djir (samo to nece biti bas jako skoro, kao ovaj mkesec npr.).
Imala sam najbolju volju da ti danas iskopiram Gunna, al nisam stigla, medjutah, sutra bi ujutro to moglo postati stvarnost. Zato BusyBee salji ime prezime adresu broj noge i to.
Kome još treba kopija knjige Trevora Gunn, neka mi pošalje adresu na pp, šaljem odmah drugi tjedan.
u svima.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
samo su se doze thiomersala (žive koja se koristi kao konzervans)prilično smanjile u novijim cjepivima, ali žive, formaldehida, aluminija i antibiotika ima u svakom cjepivu, makar "u tragovima.".
Zapravo su živa i antibiotici jedini sastojci bez kojih se pouzdano može. Preduvjet je pojedinačna doza, što povećava cijenu. Dakle, korištenjem cjepiva s thimerosalom (i antibioticima) socijalno na nama "špara". Zapravo bi stvarna ušteda bila izbaciti nepotrebna cijepljenja iz kalendara, ali bi ih vjerojatno javnost onda linčovala - većina ljudi i dalje pobožno vjeruje u cjepiva.
Formaldehid je supstanca koja toksine pretvara u toksoide. Vjerojatno se udio formaldehida može smanjiti, ali ne i potpuno ukloniti. Moja nesklonost toksoidima je - potpuna. Izbacivanjem toksoida iz kalendara cijepljenja odlazi i formaldehid. Toksoidi su za tetanus i difteriju. Tetanus nije zarazna bolest, a u cijeloj Europi u zadnjem desetljeću nije bilo difterije. Protiv obje vrste trovanja postoje antitoksini. Dakle, toksoidi su nepotrebni.
Aluminij. Hmm... Kompletna ideja cijepljenja zasnovana je na adjuvantima, a aluminij je jedini odobren kod FDA (ili tako nekako). Bojim se da prilično nema teorije dobiti vakcinu bez adjuvanata.
Razmišljam o pisanju komentara na izvještaj HZJZ-a u Hrvatski časopis za javno zdravstvo. Onako na prvu loptu čine mi se prilično "otvoreni" na naivan način :/ (svakako pogledati "upute za autore")
http://www.airfarce.com/seasons/season13/051202.html
kliknite dolje na video "eye on flu" ili vam ga cjepivo protiv gripe. Svidjet ce vam se!!
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...403&highlight=
latinica, zaniteresirani?
Evo pospremam šatore za prelazak u novi kamp i pronalazim ovakve repove. Vidi http://en.wikipedia.org/wiki/Thalidomide Nismo do sada riješili pitanja zaštite osobnih podataka.Citiraj:
marta prvotno napisa
Cure, molim vas pomozite mi!
Danas smo bili na kontroli i, naravno, pedi je opet pocela o vakcinaciji. I. ima 8 mjeseca i do sada se nismo vakcinirali osim bsg u rodilistu. Da napomenem da je I. nedonosce (36-ta g.n.) sa 2420 g. U pocetku i pedijatrica nam ih je odlozila za jesen, ali evo pocinje da navaljuje. Proslog putam sam joj predlozila da pocekamo bar da napuni godinu, na sto se nekako i slozila. Danas sam joj rekla da se ne zelimo vakcinirati. U blagom kontekstu nam je zaprijetila da ce nas morati dati na sud (kao ne savjesne roditelje) kako ugrozavamo zdravlje djeteta. Ne znam zakone (ja sam u Makedoniji, Skopje), a i ne znam sta da radim. Pitala sam je dal mozemo bar nabaviti 3 u 1 ili 5 u 1, a ona je rekla da se te vakcine daju samo u prvom razdoblju i da je sad vec kasno (da li je to tocno?) i da oni imaju francuske vakcine sa Pasterovog instituta i da su "super". Osim uobicajnih komplikacija, nitko se do sad nije zalio.
Ne moram vam ni reci da smo jedini koji odbivaju vakcine ovdje i da nas gledaju ... ma ne mogu ni opisati dansanji dan. Stvarno ne znam sta da radim.