Naše iskustvo sa Srebrnjaka!!
Negdje sam već pisala o problemima moga sina, uglavnom nakon 14-ak dana suhog kašlja i hodanja pedijatrici kojoj je nalaz slušanjem bio o.k., otišli smo na Srebrnjak jer kašalj nije prestajao, a ja sam čula "sviranje", bez stetoskopa.
Inače, moj sinko ima karton popunjen sa podosta bronhitisa, ali nakon što je ove godine napravio alergološko tesitranje koje je ispalo negativno, a igE nizak nije dobio nikakvu terapiju u Sisku. Mislim, to su bili oni bronhitisi koji krenu sa virozom, pa nakon inhalacija, krene iskašljavanje gomile šlajma.
Nije da me nije mučila ideja o astmi i već sam par puta spomenula doktorici da ne bih htjela da ju dobije ako ne mora i bolje da dobije lijek preventivno nego kad već bude kasno - ali briga nju. Alergotestiranjem je za nju priča završila.
Kad je nakon mora dobio upalu pluća, ja se zainatila i tražila uputnicu za Srebrnjak.
Bili smo u srijedu, doslovno s nogu, doktor ga je poslušao preko majice, i rekao: "Astma".
Rekao sestri: Nećemo ga sad testirati, nemamo vremena, i propisao terapiju Flixotide 125, trajno. To se dogodilo u 5 minuta. Uz to se čudio kako nitko u Sisku to nije ranije čuo i propisao mu terapiju.
Nemam ja neke zablude o tome da to nije astma, ali dragi ljudi, pa to je dijete, a ne ovca. I završni šok, kad sam došla njegovoj pedijatrici s nalazom, nije me ni primila u ordinaciju, nego mi po sestri poslala recepte za Flixotide i Ventolin u čekaonicu.
Nemam komentara. U šoku sam zbog dijagnoze, a još više zbog tako neljudskog odnosa.
Kako dati Petrovićev med?
S obzirom na lavićevu dijagnozu astme, kontaktirala sam Dr. Petrovića, za savjet u vezi korištenja meda i dobila preporuku za med s dodatkom.
Jedini je problem što nemam pojma kako da ga uvalim laviću, jer je prilično u fazi da mu je sve fuj i bljak, a ruku na srce med stvarno ima jak okus.
Mame koje dajete svojoj djeci Petrovićev med, imate li kakav savjet ?