Ako mi netko može pomoći u svezi zahtjeva za sporazumni razvod.
Šta treba napisati u njemu, koja je procedura imamo malodobnu djecu.
Hvala na pomoći
Printable View
Ako mi netko može pomoći u svezi zahtjeva za sporazumni razvod.
Šta treba napisati u njemu, koja je procedura imamo malodobnu djecu.
Hvala na pomoći
draga sjenka,
sporazumni nije bio moj slučaj, ja sam morala tužiti, ali mislim da je najbolje raspitati se u centru za socijalnu skrb u koji pripadate po mjestu stanovanja.
eto toliko zasad. nadam se da sam te točno uputila.
i ... sretno!!! :heart:
Hvala na pomoći, malo sam se raspitao i dobio dosta informacija.
Nebi se želio tužiti bolje će biti ovako da se dogovorimo tako da klinci ne prolaze kroz sve to.
Nadam se da će se brzo i sretno završiti.
dragi sjenka,
nažalost ja nisam imala izbora.
a tebi i djeci želim svako dobro.
drži se!
Draga pikra,
Hvala na dobrim željama.
Bok!
zato služe prijatelji (i) u nevolji
Daj mi molim te kaži dali ti je dugo trebalo da sve to preboliš i kako ti je sad, ako ti nije problem.
Meni je to sve dosta teško palo, prvo sam bio skroz izgubljen a sad neznam ni sam sve je ok dok su klinci samnom, a kad ih stavim spavat onda neznam kud ću sa sobom.
Čitav mi se život okrenuo u sekundi i vše mi nšta nije jasno.
U samoboru je procedura sljedeca
1. napises zahtjev i predas ga na opcinski sud (prilozis orig. vjencani list, rodni listovi, 200 kn takse)
2. onda vas pozovu na raspravu gdje naprave zapisnik s kojim ides u CZZS
3. u CZZS ispunis neki njihov formular, opet taksa od 20 kn, vjencani i rodni listovi
4. nakon toga CZZS daje misljenje za sud koje ti salje na kucnu adresu
5. kad ti to dodje doma onda ides s tim na sud
6. dalje nisam stigla, al pretpostavljamda je onda opet rasprava na sudu
Hvala na pomoći Mukica i sretno.
Ako ti napišeš zahtjev ili tužbu ne znači da će se stvari razviti u nadmetanje u kojem će stradati djeca. Sve ovisi o vama dvoje. Ja sam predala tužbu, no na kraju u rješenju stroji kako je zahtjev za razvodom i sam razvod braka sporazuman. Naime, sve je bilo gotovo na prvom ročištu, među nama u tom trenutku nije bilo nikakvih dilema, samo smo htjeli da se sve što prije riješi. Istina, prije toga sam prošla pakao kod socijalne službe jer je druga strana odlučila zakomplicirati mi život.
Razumijem da ti se izmaklo tlo pod nogama i da si izgubljen u vremenu i prostoru, no stvari će se s vremenom nekako posložiti na svoje mjesto. Želim ti puno sreće!
dragi sjenka,
sve je to jako teško i ostavlja rane i tragove. ali, ti tragovi ne moraju biti negativni, nego (ponekad) samo podsjetnik na to kako je moralo biti upravo tako, i da si napravio pravu stvar. a to je bitno zbog i radi djece! ona će bolje rasti s jednim roditeljem, nego u kući punoj svađe i(ili) nerazumijevanja i vrijeđanja, ili pak šutnje.
naravno da mi je puno vremena trebalo već i za to da donesem odluku o tome kako tako više ne mogu, ali niti ne želim živjeti. a dijete ni u kojem slučaju ne zaslužuje biti izloženo stalnoj vatri ili ledu. moja kći i ja rastemo dalje, a tata je prisutan u njenom životu, ali - na sreću - sve manje i manje u mojem.
puno mira i sreće tebi i tvojim :saint: :saint: :saint: (koliko ih već ima)
identicna situacija je bila i kod mene.Citiraj:
sjenka prvotno napisa
kad je otisla i odvela djecu bio sam totalno lud. nisam mogao dvije suvisle recenice sastavit, a svaki razgovor je zavrsavao njom.
na poslu su "imali obzira prema mom stanju" pa su me jos kaznili financijski jer nisam dobro funkcionirao taj mjesec. da mi djeca nisu redovito dolazila puko bih totalno. i bas ko sto kazes kad klinci nisu s tobom, totalno gubljenje. ne znas di bi sa sobom. ja sam znao sjesti na bicikl i voziti po 30-40 km i samo slusati asfalt.
i ne shvacas zasto je doslo do svega jer mislio si citavo vrijeme da imas nesto dobro. sve je idilicno.
meni su govorili da treba godinu dana da se covjek oporavi i da je sve prije toga samo zavaravanje.
a onda sam rekao, dosta. ako je bila u stanju unistiti tako nesto, onda nije ni vrijedna toga. a klince ti nitko ne moze otudjiti, samo ti ako si los roditelj.
i onda sam poceo raditi na sebi, modus, autogeni trening, imam frendicu psihologa koja radi sa razvodima i djecom u razvodu koja mi je puno pomogla, poceo se vise rekreirati, ici na izlete s klincima...
Mislim da sam sad postao bolji roditelj, jer sam veliki dio odgoja prepustao zeni, a ja sam samo glumio providera i radio ko konj po citave dane da bi mogli putovati, sopingirati i sta ti ja znam.
Sad vise ne radim prekovremeno, nemam dezurstva, imam duplo manje love, ali kad su djeca sa mnom kvalitetno se druzimo i misli mi nisu na poslu ko nekad nego samo s njima i slusam njihove potrebe.
Ukupno zadovoljniji sam nego prije godinu dana, a mislio sam da sam izgubio sve.
Vrijeme ce ti zalijeciti rane, neke ce ti mozda i trajno ostati, ali ces nauciti nesto iz svega. I nista ti nece proci preko noci, nazalost tako je, ali s vremenom bit ce lakse.
Razvod nije obican prekid s nekim jer nikad nije "clean cut", u pitanju su najcesce i djeca, imovina, financijske obveze i sta ti ja znam, i tesko ti je cuti glas osobe do koje ti je jos stalo, a morate komunicirati zbog prirode odnosa.
Tu je dobro imati kojeg pravog i iskrenog prijatelja, nazalost pri razvodu se i to dijeli koliko god se svi trudili ne praviti razlike. Pa ljudi koje si do jucer volio kao bracu i sestre naprave distancu od tebe i ostajete samo poznanici, a ti se pitas zasto, pa sto si im lose napravio.
ili ko sto Balasevic kaze:
Dal' je sve bilo samo fol?
Dal' je sve samo jeftin trik?
Il' sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik?
I jednog dana shvatis da je stvarno tako bilo. I da je ovako mozda i bolje.
Nestaje cirkus, za sve je bolje tako.
Mnogi su predstavu shvatili do sad.
Nove pajace ce masa naci lako
jer drugi cirkus ce doci u nas grad.
Ma sve je bilo samo fol.
Sve je to samo jeftin trik.
I sve te maske kriju bol
i neki sasvim drugi lik
I smognes snage za krenut dalje.
Znas da si bio covjek, ostao si covjek. Sve ostalo je manje bitno.
A ja i dalje vjerujem da netko odozgo vidi sve i da ce doci i mojih pet minuta.
I tebi zelim isto.
Svima puno hvala na podršci i pomoći.
Kod mene je jedino sreća što su djeca ostala kod mene.
Pozdrav svima!
To što imaš djecu zaista je blagoslov!
Sretno!
To što imaš djecu zaista je blagoslov!
Sretno!