200g mjesecno, beba od 5.5 mijeseci!! Pomoc!
Sta da vam kazem , moja iskljucivo i na zahtjev dojena beba od 5.5 mijeseci je dobila samo 200 g u zadnjih mjesec odnosno u zadnjih 7 tjedana samo 390 grama :( Inace je narastao 3 cm, obim glave 1.5 cm.
Ne da sam zbunjena, on je veseo, razigran, cica cesto nocu-danju na 2 sata, ima 6-8 mokrih pelena. Izgleda skroz ok. Razlog sto sam ga odvela kod ped. je sto sam ga stavila na svoju vagu pa sam vidjela mali prirast.
Sta sada da pomislim ? Da nema dovoljno mlijeka ? li da mi mlijeko nije kvaliteno?
Sve ono sto sam drugim curama govorila da nije moguce!
Inace je dobijao po 700-800 g mijesecno u pocetku i znam da je 4 i 5 mj. pad i da treba dobiti oko 350-450 g mjesecno, ali samo 200g!
I naravno meni ped. kaze odmah formula, ( dodje mi da sada placem), dohrana ( koju sam mislila uvoditi tek za par tjedana)....I ako krenem sa dohranom pa to ce tek biti isprobavanje, a gdje je tek zamjena za jedan obrok, pa dva.
Cure, dajte iskustva , savjete , jer ovo mi je bas kao da sam posrnula i to u necemu sto sam najvise zagovarala.
moja mala velika djevojčica
moja Mila je rođena 01.05.2006 , težine 3920 gr i dužine 52 cm, dojim je od prvog sata rođenja......izašle smo iz bolnice sa 3700 gr, da bi nakon prvih mjesec dana bila teška 4900 gr. Super. Dojim je svaka 2-3 sata preko dana. Do prije nekih 2 mjeseca prespavala je svaku noć bez podoja, a tada je počelo buđenje, stavim je spavati oko 20.00 i prespava u komadu do 01.00 i tada buđenje svakih 2 sata. Pedijatrica mi je "savjetovala" da joj dam navečer (kršitelj koda) NF, ali nije mi još palo na pamet da to učinim, jer mislim da baš i nije pametno da joj sad dajem bočicu!!!!!!! I Mila cica svega 5-10 minuta, ali ja kad nju hranim onda nema nikoga u blizini, pa čak ni tv,ni radio i tako je od prvog dana, ja i ona zatvorene u sobu dok se ona ne najede.
Inače je vrlo živahna djevojčica ( a što će kad joj ni mama ni tata nisu drugačiji ), non stop mlatara nogicama ( zezamo se da će biti druga Janica ), jako glasna, jako nasmijana i ....... Trenutno je dosegnula težinu od 8000 gr i više smo nego zadovoljni.....