Re: pedofilija i paranoje
Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
sto je jos grozno, svi moji liberalni stavovi su pali u vodu, imamo u zgradi i muski i zenski homoseksualni bracni par, i muski su kupili jos jedan stan u zgradi i iznajmljuju sobe studentima i tocno se vidi da jedan od njih skica te deckice kojima je iznajmio sobe, vidi se s marsa kako im se upucava
ja ću ti odgovoriti na ovaj dio: ako se taj tip upucava studentima, onda to nema veze s gay orjentacijom, već s njegovim osobnim poremećajem.
da bi se tvoji liberalni stavovi srušili (kad je u pitanju homoseksualnost) mislim da je potrebno više od jedne osobe koja će potvrditi to rušenje.
ti si već treća osoba u dva dana kod koje vidim (čujem) takvu reakciju - i stvarno mi nije jasno zašto. u mojih 48 godina nijedan gay me nije uvrijedio, ugrozio, omalovažio... za razliku od onih koje smatraju "ispravnima".
ali zato sam doživjela uvrede čak i od prosvjetnih radnika - jer smo moje dijete i ja JEDNORODITELJSKA obitelj.
pa eto - ja stajem u zaštitu gay populacije, ljudi druge boje kože, jednoroditeljskih obitelji, itd. ispada da smo svi u istoj kategoriji.
a sad da se vratim na pedofiliju: zgrožena sam postupkom nizozemske. jednako kao što sam zgrožena u hrvatskoj time što se roditelji ne upozoravaju na pedofile od strane onih koji imaju saznanja o tome. svojevremeno sam bila upozorena na pedofila u kvartu, ali privatno... i tako sam shvatila da to zapravo postoji tu oko nas...
ostaje nam svima da zaštitimo svoju djecu na najbolji mogući način, a to definitivno nije paranoja. mene su strašili ljudima u bijeloj odjeći (labatorci :? koji će me ukrasti i od mene skuhati sapun :? :? )... i tako me vrlo lako mogao netko totalno šaren otfurati i koknuti...
dok su mali - budimo uz njih, kad porastu - razgovarajmo.
Zgrožena sam ovim u Nizozemskoj, a i kaznama u Hrvatskoj koje su premale. Moja mama je mirovinu dočekala kao sudac i kaže kako bi prvenstveno trebalo definirati je li pedofilija bolest pojedinca ili društva. Ako je riječ o pojedincu-ustanova zatvorenog tipa, a ako je samo posljedica izopačenosti društva-ona se zalaže za doživotni zatvor.
Ja osobno M. od prvog trenutka (od kretanja u vrtić s 3 god.) upozoravam da ne razgovara s nepoznatima, da ne uzima od nikog ništa, da je smiju dirati samo roditelji i da, čim joj se dodir ne sviđa ili misli da je pogrešan, reagira. Moj savjet njoj je-pristojno se odmaknuti od ljudi koji pokušavaju suprotno onom što sam je učila, a ako i dalje inzistiraju-vrištati. Nema veze ako je to pretjerana reakcija. Bolje tako nego da se dogodi nesreća.
Ove godine je išla sa školom na more pa su upozorenja uključivala i ljude s foto-aparatima i mobitelima. Sve zna, to se kod nas ponavlja kao pjesmica. Možda reagiram panično, ali.... Mislim da djeci treba objasniti kakvi sve ljudi postoje i dati im informacije o tome što se događa, pričati s njima koliko god puta treba i-nadati se najboljem.
Protiv homoseksualaca nemam ništa, dapače: imam prijatelja koji je gay i ne razlikuje se od ostalih mojih prijatelja jedino što mu je prednost to što ga mogu povesti u kupovinu cipela :) .
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
ostaje nam svima da zaštitimo svoju djecu na najbolji mogući način, a to definitivno nije paranoja.
dok su mali - budimo uz njih, kad porastu - razgovarajmo.
:klap: