-
Dijeta za dojilje
I ja kao i mnoge, izvinjavam se ako ova tema na forumu već postoji i ako da molim da je brišete.
U trudnoći dobila sam nekih 12 kg i bila sam happy, da ću to bez beda skinuti nakon poroda, međutim, 7 dana nakon poroda ostalo mi je još 3 kg, a sada nakon 7 tjedana stala sam na vagu i dobila 3 kg. Znam sve šta ne smijem jesti i ne prejedam se, jedem umjereno, ali kako sam imala problema sa laktacijom, a najviše mi se mlijeko stvara ukoliko pijem mlijeko mislim da je to dovelo do problema. Ujutro i navečer, a ponekad i tokom dana umjesto obroka pojedem 3 dcl mlijeka i keksa da bi mi mlijeko nadošlo u cike. Da li imate neki savjet?
Zahvaljujem unaprijed!
-
Re: Dijeta za dojilje
Citiraj:
Rabac prvotno napisa
Da li imate neki savjet?
Imam - izbaci kekse :mrgreen: Meni je trebalo više od godinu dana da se vratim u normalu (manje-više), bez ikakvih dijeta i vježbanja pa bih uz eliminaciju keksića savjetovala i malo strpljenja.
Kako si zaključila da ti se stvara manje mlijeka ako ne piješ kravlje mlijeko? Da li je beba gubila na težini, imala manje mokrih i pokakanih pelena...? Sjećam se da je meni prvih mjeseci mlijeko nadolazilo kao ludo ako bih samo pomislila na jabuke ili kolače, ali to nije značilo da su jabuke ili kolači stvorili mlijeko, već mi je bio gušt jesti ih i onda bi mi zbog toga krenuo let down.
Kravlje mlijeko ti ne treba za stvaranje mlijeka, a keksi još manje. Rečenica koju su i meni puno puta ponavljali na forumu je - tijelo se mijenjalo 9 mjeseci, daj mu barem toliko vremena da se oporavi.
-
smanji unos mlijeka, da bi imala mlijeka, opce mlijeko ne trebas piti!....mlijeko se stvara samo sisanjem, sto dijete vise sise, vise se mlijeka stvara...
i naravno, normalno se, kvalitetno hrani, pij dovoljno tekucine, najbolje vodu i eto...
dok dojis, ne bi trebala ici na neke drasticne dijete, ali pazi malo na unos hrane, i nemoj preskakati obroke....
i eto :)
-
mlijeko ne dolazi od pijenja mlijeka nego od sisanja- sistemom ponude i potraznje, koliko beba jede toliko se i stvara. ako ti je potrebna tekucina mozes piti vode umjesto mlijeka.
-
Eh, da, zaboravih reći da zbog svog i bebinog zdravlja trebaš jesti kvalitetno i redovito i ne zamjenjivati obroke čašom mlijeka (ako sam dobro shvatila ti umjesto doručka i večere popiješ mlijeko?).
-
Dijeta za dojilje
Da Mommy, možda je problem u tome da obožavam kekse i mlijeko pa kad samo pomislim na to i meni krene mlijeko hahaha. Da umjesto obroka pojedem 2-3 dcl mlijeka i jedno 300 gr keksa, onih čajnih kolutića mljac mljac....
Kužim da treba strpljenja, ali ja sam ostala paf kad sam skužila da sam se podebljala umjesto da ostanem na istom ili smršavim.
Znam da treba kvalitetno jesti, ali stvar je u tome da mi se ne da kuhati samo za sebe, jer muž mi zbog posla svaki dan jede vani. Prvi mjesec mi je svekrva nosila jest svaki dan, a poslije mi je postao bed gnjaviti je sa kuhanjem pa eto... ali jedan obrok pojedem kuhano, a ostalo keksi....
-
Evo još jedne koja voli "točat". Ako ti je sreća koju ti donose keksi veća od muke debljanja i raznih redukcijskih dijeti..onda slobodno točaj :) Ali u principu što cure gore kažu..kvalitetno se hraniti ne znači hraniti se bogato kalorijama nego umjereno i prema prehrambenoj piramidi.
Između ostalog..da ti količina mlijeka bude na razini potreban je i odmor. U mojem je slučaju jedino stres i umor uzrokovao smanjenje količine mlijeka, a nije bezrazložno da se nekad krave koje daju mlijeko nije slalo na oranje plugom, da se ne umaraju...eto..od keksa do krava...good luck!