eto pitanja,
kako, kod vas u Hrvatskoj?
vidim da ima puno cura koje su savetnice
na sos telefonu.
znam da moze preko LLLLige,
samo cini mi se da je preterano sporo.
jel ste sve vi tako ucile, ili?
Printable View
eto pitanja,
kako, kod vas u Hrvatskoj?
vidim da ima puno cura koje su savetnice
na sos telefonu.
znam da moze preko LLLLige,
samo cini mi se da je preterano sporo.
jel ste sve vi tako ucile, ili?
Ajde neka se netko od cura sa dojenja javi i odgovori...
djuma, koordinatorici dojenja trenutno net nije dostupan, javit će ti se čim uzmogne.
ne znam je li sporo... moja edukacija je trajala godinu i pol.
i komunikacijske radionice sa psihologom.
fala cure,
sacekacu da se vrati koordinatorica Maja.
nije mi puno vazno sto edukacija traje,
zelim samo da pocnem sto pre. :*
djuma
mislim da je jedan od mnostva uvjeta koje treba ispuniti da bi usla na edukaciju i taj da si clanica udurge
a tko organizira tu edukaciju?
pitam zato jer cesto cujem 'a kako mozes vjerovati nekim curama s interneta, a ne doktoru'
zanima me jos moze li se zavrsiti dopisno.
a ti njih pitaj kome bi oni vjerovali, nekome tko o dojenju uči 1 školski sat ili godinu i pol?Citiraj:
meda prvotno napisa
roda organizira edukaciju. Znanje je tu, samo ga treba prikupiti i sistematizirati :)Citiraj:
meda prvotno napisa
djumi sam odgovorila na pp.
moram sada ići tipkati nešto drugo, možete dodatna pitanja i tu i na mail
A zar se ne spominje LLI kao organizator?
ma znam da roda radi edikaciju, ali gdje su se educirale prve savjetnice? ili su samouke?
mislila sam da iza toga stoji nesto kao LLLI, nesto malo 'jace' od rode (nemojte me krivo shvatiti, meni je roda dovoljan autoritet, ali to nije svjetski poznata udruga)
hvala na odgovoru :*
Stoji LLL znanje i sve što možemo crpiti od njih, ali nismo službeno certificirani od nikoga. Prve savjetnice jesu manje više samouke, educirale smo se skupa, a i konstantno se usavršavamo.
a jel znate postoji li i negdje u svijetu nesto slicno?
ili je to hrvatski fenomen? :)
i jos uvijek me zanima kako je oganizirana edukacija, tj. moze li se zavrsitii dopisno
pa LLL ima svoje savjetnice, znači savjetovanje o dojenju nije hrvatski fenomen
meda, ima jako puno organizacija i profesionalaca koji se bave edukacijom, promocijom i podrskom dojenja. LLLI je samo jedna od njih. Imas i The International Board of Lactation Consultant Examiners, pa cijeli niz medunarodnih i nacionalnih programa i organizacija koji okupljaju savjetnike za dojenje. Samo utipkaj Lacation Consultant u google i vidjet ces.
hvala Ancice
mene zanima kad će biti slijedeća edukacija, ja sam jako zaineresirana, i koji su sve uvijeti osim da se mora biti članica Udruge
Anjica uvjet je i trajanje dojenja od najmanje 9 mjeseci u trenutku ulaska u edukaciju.
Ali, ti imaš još vremena skupiti staža jer će iduća generacija (a već je popunjena) krenuti tek za mjesec dva, a nemam pojma kada će slijedeća nakon toga.
Učlani se u međuvremenu, naći ćeš sigurno nešto što bi u međuvremenu željela raditi.
e Rode,
ja i dalje bez pomaka.
ucim i citam, niko mi se od liderica nje javio
a jako bih zelela da za godinu-dve
mogu da kazem:
ja sam savetnica za dojenje.
dojilackog staza imam 25 meseci,
isla sam u srednju medicinsku skolu,
ako je uslov, mogu se i uclaniti u Rodu.
stvarno mi nije problem sto nisam u Hr,
vidim da imate clanice koje su u inostranstvu.
ucim iz LLL knjige Womenly art of breastfeeding,
nabavila je iskopiranu,
sa rodinih stranica sam sve proucila...i tako...
znanja sam stekla puno dosad,
pocela sam jos u trudnoci da citam.
i eto, ako mi neko moze pomoci, nek se javi...