zna li neko može li se na vlastiti zahtjev dati cijepiti dijete protiv meningitisa? znam da cjepivo postoji, jer iz pouzdanih izvora znam da se u Srbiji djeca do godine dana obavezno cijepe.
Printable View
zna li neko može li se na vlastiti zahtjev dati cijepiti dijete protiv meningitisa? znam da cjepivo postoji, jer iz pouzdanih izvora znam da se u Srbiji djeca do godine dana obavezno cijepe.
U HZJZ.
Postoji samo cjepivo B i C skupine, a onaj kobnog i smrtonosnog A - u Hrvatskoj nema. Kad sam ja pitala svog pedijatra isto, rekao mi je da je liječnik (jedan privatnik, stari gosp.) koji je na zahtjev cijepio - u mirovini, a da je moguće određenim imunitetom stečenim na druge dvije skupine smanjiti rizik od obolijevanja, ali ... stekla sam dojam da on na mom mjestu ne bi napravio isto. Doduše, ja sam se samo informirala jer mi je dijete polazilo u vrtić, a pošto inače izuzetno cijenim mišljenje svog pedijatra odustala sam i pomolila se Bogu.
Btw, vrlo je moguće da sam zamijenila slova skupine cjepiva, tako da taj dio uzmeš sa rezervom, ali ostatak priče je isti.