ajmo se malo druzit...moj malisan voli druzenja a i mami dobro dode!
negdje gdje je baby friendly of course tj ne na kavu!
Printable View
ajmo se malo druzit...moj malisan voli druzenja a i mami dobro dode!
negdje gdje je baby friendly of course tj ne na kavu!
asimon cekam slije s tjedna dojenja...di su?????
može, samo od sutra je kiša.
Hoćete li u subotu u mene?
u subotu imamo neki rockas...
bog cure, evo samo malo virkam u pauzi, totalna ludnica mi je na poslu... (a doma užasno spor internet, pa mi se ne da stavljat slike - Tratinčice bit će, bit će, nemoj me ubit! :* )
baš vas mislim kontaktirat za druženje, evo danas nema kiše, mogli bi popodne malo vanka, na istrčavanje :mrgreen: ... dok još ima sunca...
evo ovako, mi oko 5 idemo vanka, idemo prema Gradu, pa gdje završimo... (vjerojatno ćemo na Porporeli gledat brodove), ako još ko bude zainteresiran neka se javi na mobitel...
nazalost prekasno sam vidjela....morat cemo se cut jer ovako necemo nikad :lol:
hej, hej, đe ste rodice?
amo se dogovorit za kakvo druženje ovih dana!
i jedno pitanje: neki dan sam vidjela jednu mamu sa prekrasnom crvenom maramom i, naravno, bebicom u njoj; je li to neka roda? Umalo sam je zaustavila i pitala je za nick... :roll:
He, tako i ja kad ugledam nekog sa slingom ili maramom po Gradu promislim :mrgreen:
Iako...još uvijek se ljudi ili totalno oduševe ili me gledaju sa zgražanjem (maltretiram dijete u toj "krpi")
Kopiram jedno pitanje i jedna odgovor s topica Slavonskih forumasica jer mi se cini zanimljivo.
dakle:
Citiraj:
ANKAIMARKO2 prvotno napisa
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Muki,nemoj se ljutiti,no smijemo li se osjećati zakinutima?
I kod nas je bio obiljezen tjedan dojenja,Ivarica je odrzala edukaciju autosjedalica,obilazili smo i Du rodiliste u svezi ankete,proveli potpisivanje peticije po vrticima i otvoreno potpisivanje na Stradunu....
Zar zelis reci da se kod nas nista vrijedno spomena ne dogadja?
Mislim da time omalovazavate i ovaj mali trud koji dajemo.
Hvala
ma kaj bi se ljutila, naravno da se smijete osjecati zakinutima i bilo kako drugacije
ja sam samo kopipejstala ono kaj pise u godisnjem izvjestaju o radu Udruge
sve voditeljice podruznica su napisale izvjestaje (vi's da pise tko je izvjestio), a ja ovaj cas stvarno ne znam zasto vi niste - mozda zato sto nemate sluzbenu voditeljicu, ali i to se da urediti... tj. neko od vas, tko misli da moze i ima dovoljno vremena, moze se prihvatiti toga posla i organizirati i voditi Rode u Dubrovniku te redovno provoditi aktivnosti i odrzavati sastanke
bilo bi pre predivno imati pravu pravcatu podruznicu u Dubrovniku, ali to ovisi iskljucivo o vama i o tome koliko ste se spremne angazirati i u ovoj i u svim sljedecim godinama
i na kraju - ja te molim da po uzoru na gornji izvjestaj napises sto ste sve radile u 2005./2006. pa cemo ubaciti u izvjestaj, jer nama je, kad smo trazile pisanje izvjestaja, na zalost promaklo :oops: :oops: da trazimo i dubrovcanke da napisu svoj
ja se ispricavam - fakat nije bilo namjerno, jednostavno nam je promaklo
zadnje sto zelimo je omalovazavati bilo ciji trud
mislim da sam pisala izvjesce sa peticije,ali iskreno ne pamtim da sam trebala neki sluzbeni dopis sendniti iz aktivnosti proteklih godina...
ako sam promasila instrukcije,ispricavam se,moj previd
cimnut cu cure sutra pa cemo pokusati srociti nesto suvislo
postoji li ikakva šansa da nama netko dodje pregledati AS ovo ljeto????? :? :*
ne znam
to ce vam morati odgovoriti cure s projekta SUAS - idem im poslat link na ovaj topic
mene znaima postoji li kakva sansa da se vi forumasice koje se volite nazivati rodicama (jer rodice :) su samo clanice udruge, uz cast iznimkama :D tj. onima koje ovdje postaju, a ZAISTA i jesu clanice udruge, a ne samo forumasice) malo organizirate i pokusate nesto raditi u dubrovniku?
recimo kada bi vas se naslo dovoljno zainteresiranih mozda bi se dao odrzati tecaj za savjetnike pa biste onda, nakon njega i uz pomoc splicanki i zagrepcanki koje ce bitzž u blizini na ljetovanjima, kongresima i sl., mogle i samostalno odrzavati preglede
u listopadu ce recimo biti tjedan dojenja - trebat ce organizirati stand
ima li zainteresiranih za zaista aktivno ukljucivanje u rad?
jer aktivna podruznica u dubrovniku bi nam zaista jako dobro dosla
ja to sve razumijem, ali ja sam preaktivna u mnogo sfera društvenog života (što rezultira da sam prvi put u 11 mjeseci sa svojim djetetom provela dva puna dana i to zadnja dva dana)...ne volim obećavati ono sto ne mogu ispuniti, a RODA mi je jedna ugodna razonoda, pravo osvježenje kada se vratim kući zgažena i umorna od dva posla, faxa i bebice, i želim da mi i ostane ugodna razonoda...nikada nisam odbijala sudjelovanje nigdje, ali valjda je došlo vrijeme kad i ja moram reći NE, nažalost, jer sam iscrpljena, previše.....Citiraj:
Mukica prvotno napisa
onda ćeš shvatiti da smo i mi, kojima Roda nije samo ugodna razonoda, isto prilično iscrpljene... :/
naravno da ću shvatiti, to uopće nije upitno!!!! i shvaćam jer se nalazimo u istoj koži, ja sam samo pitala postoji li mogućnost ako netko bude u blizini da skicne na AS???? Ako ne bude nitko bio u mogućnosti opet OK ;)Citiraj:
apricot prvotno napisa
abonjeko, ja sam u kolovozu u dbk, podigni ovaj topik tada da me podsjetis, ako prije netko ne dodje
super!!!!!! :D :*Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Već dugo se bavim mišlju pokretanja stvari s mrtve točke u Dubrovniku.
Bebica je još mala, ali mogle bismo pokrenuti male projekte, nadam se, onoliko koliko vrijeme u početku dozvoljava, a kasnije i veće.
Voljela bih da mi se jave zainteresirane Dubrovkinje koje bi bile voljne sudjelovati, tako da i mi dobijemo pravu Rodinu podružnicu.
Nadam se da ću nagovoriti Tratinčicu, tako budemo na početku dvije, a kasnije, nadam se i tri, četiri, pet, cijelo jato :mrgreen:
i Asimon ti je dubrovačka Roda, javi joj se
Apricot, hvala na informaciji.
Tratincica je za akciju i nas dvije smo spremne. Sačekat ću da vidim hoće li nam se ovdje javiti još koja forumašica, a tek onda krenuti u kontaktiranje s onima za koje znam da su iz Dubrovnika.
Razgovarah s Tratincicom i voljele bismo, ako uspijemo već na jesen, u rujnu, organizirati bilo što, ili bar pratiti događanja koja se organiziraju u drugim gradovima.
Do tad planiram se učlaniti u Udrugu, a Tratinčica je već učlanjena, samo treba platiti ovogodišnju članarinu.
Nadam se da će nam se pridružiti bar još par cura, ako ne, nas dvije smo spremne podnijeti koliko možemo.
Indi, tempirajte se na Tjedan dojenja koji obilježavamo prvi vikend u listopadu.
To bi bilo sjajno! :D
Odlično. :D
Samo kako do informacija što treba napraviti. Jasno mi je da nam treba prostor. Mislim da bih ga mogla organizirati bez većih teškoća. Osim toga, šot dalje?
pa ako zbilja zelis djelovati kao clanica udruge - onda je to prvi korak - uclanjenje :)
dalje idu upute, podrska, pomoc i sve ostalo :mrgreen:
a sto se tice brojcanog stanja po podruznicama - sve su krenule s najvise jednom-dvije clanice :love: ponegdje je tako bilo dulje, ponegdje krace vrijeme, ali vazno je ovo - od aktivnosti koje udruga provodi - podruznice preuzimaju ono sto mogu odraditi, nista nije "pod muss" ;) :love:
Hvala na podršci :love:
Krećem s učlanjenjem. Ovih dana šaljem prijavnicu.
Ostalo ćemo nakon toga.
Znam da ništa nije pod "muss", no doista bih voljela da se stvari ovdje pokrenu.
Tratincica je ta koja je mene potakla pričom o nepostojanju Udruge kod nas.
Nas dvije za početak dovoljno jer smo dosta pune entuzijazma. :D
Mislila sam.... doista smo pune entuzijazma. :mrgreen:Citiraj:
Indi prvotno napisa
Prijavnica poslana, čekam vijesti iz Rode.
Do tad smo vrbovale još jednu, tako da smo za sad u igri nas tri. :D
Bravo cure :D
Ja sam jako dugo pričala o dojenju, važnosti korištenja AS, nošenja djece u marami, slingu itd. prijateljicama pa i curama koje sam sretala po Uvali i parkićima. Sad smo u Rijeci do 2011. god. ali kada se vratimo živjeti nazad u Du. nadam se da ću vam se pridružiti jer Dubrovniku to itekako treba :) Kad se sjetim da je na pregledu AS u 4. mj. 2008. bilo samo nas 2-3 :(
Ja sam kasno saznala za taj pregled...a izuzetno mi je bitno da mi netko pregleda AS i to POD HITNO!!!Citiraj:
mandarinka prvotno napisa
Pa podižem topic s pitanjem: postoji li ikakva šansa za pregled ovo ljeto??? :*
ja bi se sad samo ovako nesluzbeno prijavila...
naime,jako sam zainteresirana i svidja mi se i ideja i inicijativa :D
voljela bi pruziti podrsku kome treba,jer i meni je trebala a nisam znala od koga je trazit kad sam imala probleme sa dojenjem...
ovom gradu treba informacija,akcija i jos puno toga
rodina podruznica svakako :D
al eto...moj prvi problem-nisam u gradu nego na lopudu,pa jel to predstavlja ikakav problem
Super, skupljamo se pomalo.
Nije problem što si na Lopudu jer kad budu akcije, javimo ti na vrijeme i zaletiš se...
Čim bude kakvih novosti, obavijestim te.
Voljela ih da bar pratimo događanja i akcije koje idu paralelno u drugim gradovima. Za sad bih svakako da organiziramo tjedan dojenja u 10.mjesecu.
Rado bi vam se i ja pridruzila, vratili smo se na Lastovo prije 15-tak dana ali na zimu cemo opet jedno vrijeme bit u gradu, ako sto treba javite se !!!!!
:D cujemo se!
potpisujem. javite se ako dogovorite neko druzenje/upoznavanje.Citiraj:
penny prvotno napisa
Super Lutka :D
Poslala sam formular i čekam da mi se jave, tako da vidimo što dalje i kako
to ide s organiziranjem akcija. Javimo čim bude nekih novosti.
I Bebeto :D
Gledala sam na tvu danas rode i totalno su me neke emocije obavile.cak su i suzice dirljivice(citaj radosnice) potekle.ma presretna sam sto cu postat dijelom toga i sto ce i u du postojat odjeljak.:)
p.s-u du sam pa nemam net.pisem s moba pa ce post nadam se uspjesno bit postan!
Hej cure, čanarine uplaćene, čekamo upute za aktivan rad u Udruzi.
Javim čim budemo imale konkretne novosti.
Već imamo ideje gdje bismo mogle "iznajmiti" prostor, tj.moliti da nam se ustupi tijekom održavanja radionica i predavanja, nadam se da s time neće biti problema, u krajnjem slučaju, kod mene doma ćemo organizirati male skupine za početak :lol:. U ovom slučaju nadam se da ćemo u 10. mjesecu organizirati Tjedan dojenja.
U svakom slučaju, pišemo se.
Bravo cure :D
Ja ću vam samo poželjeti sreću :love: