:) Zagrizli smo i mi... u iščekivanju prvih FB trošim sate i sate iščitavajući forum... Naja ima 4 mj. i nadam se da će joj se svidjeti ...meni su super :* Pitanjce : da li bilo ko koristi samo AIO ili su to uvijek kombinacije ? I zašto ?
Printable View
:) Zagrizli smo i mi... u iščekivanju prvih FB trošim sate i sate iščitavajući forum... Naja ima 4 mj. i nadam se da će joj se svidjeti ...meni su super :* Pitanjce : da li bilo ko koristi samo AIO ili su to uvijek kombinacije ? I zašto ?
Prvo, dobro nad došla!!!
Mislim da nas većina (možda i svi) kombiniramo, jer fitted+zaštitne sigurno mogu izdurati noć, a AIO rijetko koje. Naravno zavisi koliko bebica piški... a i financijski je isplativije :saint:
mi smo evo stari skoro 2 mjeseca i koristimo samo pocketice... Kupila sam prije poroda nekih 20tak razlicitih pelenica svih vrsta, aio, pocket, kombinacija sa zastitnim i nama su pocketice i to fb i swaddlebee za sada najnajnaj. ovo ostalo je probao jednom i i to je to. Od aio smo koristili rumpstersice al nam nisu bile nes posebno. Slatka pelena i lako se stavlja al ima fleece samo po sredini za razliku od fb gdje je po cijeloj unutrasnjosti pelene...
Ajme oduzilia ja... a htjela reci da eto nama su pocketice mrak jer se pune po zelji a cine mi se nekako ipak manje glomazne nego kombinacije pelena+zastitne gacice
Hvala na dobrodošlici... FB su pocketice ? uh, otvorio mi se cijeli novi svijet... dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ? punjenje 3 mikrofibra + 3 neko drugo / ne sjećam se :? / i 2 bum G!AIO Bili u Kamarisu u subotu , ali bad luck niti jedne jedincate pelene a baš sam ih htjela isprobati...od gomile podataka narasla mi je glava - a nisam baš puno pametnija :roll:
Možeš i samo jednu našu običnu tetru, a možeš i prefolds pelenu, ma kombinacija ko u priči :)Citiraj:
Sanela-Naja prvotno napisa
Bojim se da bi ti fb M bile ok,a L će ti biti velike za bebu od 4 mj.Citiraj:
dakle , za sada smo naručiči 6 FB - veličina L ?
Moji klinci su godinu dana i stvarno su veliki bebači,a fb L su im taman,dok su nam M mrvicu knap.
Neznam,možda sam u krivu :/
da, dobro došla..Citiraj:
i meni je bila puna glava, i bit će ti još neko vrijeme dok ne skužiš malo više i dok ne uđeš u štos, a i stare platnene cure su od velike pomoći...
tebi je lakše jer znaš već kolika ti je beba, a ja kupujem za još nerođenu bebu :)
ja sam se odlučila za fitted pelenu + zaštitne gaćice za početak, a evo čujem da ima i onih samo sa pocket pelenama.......
ti barem možeš početi eksperimentirati da vidiš koja kombinacija ti je najbolja....
i ja mislim da nam je L možda velika - ali naprosto mi je bilo lakše uložiti u nešto što znam da će sigurno nositi nego u nešto što bi joj možda bilo malo... Naja ima 7 kg i dosta je dugačka - na tatu - ostah ja opet najmanja u familiji :) no ako su dobre kao što mislim naručit ćemo i par u M veličini :D ....nešto se mislim najbolje ONE SIZE nema fulanja...
Pa i ne baš... Čak i da ti pašu veličinom, možda ti ne bi odgovarao kroj. A možda bi bile super, možeš znati tek kad ih isprobaš na bebaču. :)Citiraj:
Sanela, možda nećeš fulati sa One Size sad kad je bebica već 7kg, ali za novorođenče...uh... malo koje One size dobro sjedaju na guzu i da nisu predebele kad se smanje
Ako imas sumo-bebu (kao ja) fb-L ce biti odlicne vec od 4. mjeseca! 8)
Rekla bih da imam.. svi misle da je starija.. eh, ko će sada dočekati tu pošiljku? da li iko naručuje iz EU ? i da li ima platnenih za kupiti npr. u Grazu u nekom od ona dva centra? možda ćemo ići ....
koliko sam ja skužila, pelene iz EU su ajme skuplje..
ono što je u USA 13$, u EU je 13 eura :?
Mi smo također odlučili prebaciti se na platnene pa ovih dana stalno istražujem. I tako sam naišla na jednu talijansku stranicu
gdje fb dođe 20,45 €. To je razlika cca 45kn. Samo, možda je onda dostava jeftinija? Koliko vi plaćate dostavu iz usa?
pa nije mala razlikaCitiraj:
Iva M. prvotno napisa
zavisi koliko ćeš komada naručivati
ja sam nedavno ukupno naručila 6 komada - zbrajala sam i oduzimala - EU mi je s poštarinom bio daleko skuplji
Mi smo naručili 6 kom FB za 131 $ ili preračunato 105 €, još nas slijedi carina / ako bog da ne :roll: / i valjda je to to . javit ću kad nam dođu koliko je to po peleni...eh, kad će više
ja sam isto dosta kalkulirala i još uvijek kalkuliram...Citiraj:
Iva M. prvotno napisa
dostava iz USA ovisi o količini pelena ali svejedno nije jeftino ni to..
stranica monkey toe ima akciju, već se pisalo o tome..
international s(kršitelj koda)ing je 5$, što je super povoljno...
možda tamo imaš fb!?
a što se carine tiče, ako mora, biti će platili mi skuplji ili jeftiniji s(kršitelj koda)ing...
:D STIGLE SU! :D i preslatke su...upravo proučavam kako se peru prvi put..FB mi se čine bolje- mekše su./ od bumG/ .a tek boje...večeras ih perem a sutra isprobavamo . I da, nismo platili carinu ... :D
Preko kojeg sita si naručila?Citiraj:
drago mi je da te nisu carinili. valjda su shvatili!?
Sorry, nisam spojena ....naručili smo preko Heather-http://clothdiaperoutlet.com.....već se suše :) pa, valjda su shvatili što bi bilo to diaper...jer ja kanim naručiti još
Ma kakvi, njima su to gaćice i ne možeš ih razuvjeriti, isprobano. :roll:Citiraj:
may prvotno napisa
A nekima već sa nepuna 3mj :lol:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Paula, koliko imate kg...mi 7200 - valjda joj neće biti velike? ko bi dočekao novu isporuku :saint:
Ja koristim samo i isključivo AIO.Nakon opsežnog isprobavanja,a isprobali smo preko 10 različitih vrsta,ispostavilo se da imam prevelikog popišanca i jedine pelene koje nam izdrže i po noći su POPOLINI easy-fix(ili ti AIO).Još koristimo motherease,koje izdrže 2-3 sata,maximalno,te berry plush isto AIO.Jučer su nam stigle bG,trenutno se peru,i živo me zanima hoće li izdržati teško popišalo,kojem obavezno moram staviti u pelenicu 1-2 dodatna uloška.
Ja ti preporučam da probaš POPOLINICE 8)
Citiram samu sebe, da ne biste napravile grešku s BumGenius One size:
- koristiti jako, jako malo detrdženta;
- prati na 45 stupnjeva.
Ja sam prala na 60 i izbljedjele su što me ne smeta, ali je Jenn (vlasnica) ipak rekla bolje prati na 45. To je "warm" za Amere. A ako se koristi previše detrdženta, onda se dogodi da uložak ne apsorbira onoliko tekućine koliko bi trebao. Pelena tada pušta uz rubove - oko nogu ili na struku. Jučer sam moje prala s Jarom (za suđe) koji bi trebao "izvući" nakupljeni detrdžent i danas ih testiram na mom popišancu...
Zapakirala sam je u FB :D i slikala 100 puta - drečave roze ... evo sad čekam kad će propustiti :lol: jer , čini mi se da su nam mali oko nogica velike ....tja, vidjet ćemo.Eh, večeras ću joj staviti bumG- šta da stavim unutra - jedan Loopydoo? / valjda se tako pšiše/ popolini kanim naručiti ali tek oko Nove ..taman sam htjela pitati koje? thanks
Evo još samo malo naših početničkih dana pa vas neću više gnjaviti. :saint: Preko noću u bumG sa Loopy do uloškom - sve 5 , nisu procurile :) .Jadno dijete cijelu noć sam je pipkala eh, sad - da li pocketice perete samo na 45 C / tako stoji na etiketi/ , mislim za platnene znam na 60 C - a kako sa ovima .Olivija, je li to znači da ih pereš samo na 45 C?
FB su nam ipak malo širokoe oko nogica - ali sasvim malo ..jučer je bila 3 sata u njima i nisu propustile ..
Ja sve perem na 60
Kaj možda ne smijem?
Malo mi je tih 45 prelagano za pelene i pipikaka :?
Tiwi, zato i pitam. I meni se čini preblago - a opet ne bih htjela istopiti FB - pa tek ih dobismo :klap:
Znači, ništa im se ne dešava na 60 - super ! / osim što su bez bacila/ ;)
a zasto na mojoj fb etiketi pise da se pere na 95 :?
da, piše da se pere na 95, ali 95 Fahrenheita, što ti izađe 35 celzija po naški.Citiraj:
Dia prvotno napisa
ja perem na 60 celzijevaca i sve pet.
Uff-aaaaaa :shock: nijesam o ovome razmišljala ovako :(Citiraj:
josie prvotno napisa
:lol:Citiraj:
cekana prvotno napisa
bez brige, moje su preživjele i 90, i izgledaju kao nove
nisam ni ja to pomislila
Probudili se popišani :/ ali, to nam se ponekad događalo i kod jednokratnih.
dakle, oprah ih/ fb/ na 60 C i još su u jednom komadu :mrgreen:
nakon kupovine kamarisa - još se suše- odlučila sam zaista samo AIO - puno su manje . a sad odoh proučavati temu - veliki popišanci ;)
Baš gledam radijator...
Pocetice razne HH, EP pa tako i FB - oprane na 60 (po naški :lol: ) pa kad ih izvadiš i mašine nakon centrifuge skoro suhe. Sloiš na radijator i nakon par sati (nisam provjeravala prije) suhe.
A sve ostale nakon sušilice još malo na radijator, a ak nesmiju u sušilicu onda danima i to me jako nervira.
Stoga, prednost gore spomenutima! ;)
Meni danas stigle ME AIO sa organic linerima :D izgledaju savršeno :heart:
Je,je ME su zakon,ali i njima se,ali rijetko,dogodi da propuste 8)
Hoću i ja :D sa kojeg sajta naručujete ME ? koje su još AIO dobre - konkurencija FB ?