Namjeravam kupiti sušilicu, pa me zanima kako se p. pelene suše u njoj? Vremenski, da li im treba više nego običnom vešu? Negdje sam čitala da sušilica skraćuje vijek trajanja platnenih, jel to istina?
Printable View
Namjeravam kupiti sušilicu, pa me zanima kako se p. pelene suše u njoj? Vremenski, da li im treba više nego običnom vešu? Negdje sam čitala da sušilica skraćuje vijek trajanja platnenih, jel to istina?
Mi sušimo oko 2h i nisu potpuno suhe, još se cijeli dan suše na zraku. Mislim da ti je puno jeftinije i brže sušiti kao dosada (barem zimi :) ) Isto tako pelena je puno mekša kada se suši u sušilici i netreba im ocat. Ljeti će ti se brže sušiti u perilici nego na zraku (pretpostavljam da ne ložite).
Meni je nezamislivo bez sušilice ali bome ti zavidim na samo 1h sušenja zimi :lol:
ja ih stavim na max sat vremena, ugl. i kraće, a dovršim na sušilu
tako mi budu mekane, a ne trošim previše struje i štedim gumice (sušilica im skraćuje vijek trajanja)
kad krenemo s grijanjem za ozbiljno, onda ću ih vjerojatno sušiti na radijatoru u kupaoni (ljestve) kao i lani kad nisam imala sušilicu
Sušilica ti je isto dobra jer ti se na toj toplini u sušilici skuplja PUL. Tako da ako imaš cover ili AIO ili pocketicu od PULa a primjetiš da pušta staviš ju par puta na max u sušilicu da se PUL skupi i kao novi je.
:shock:Citiraj:
Paula prvotno napisa
Ja nikad ne dam više od 60min i to smao na programu za osjetljivo rublje. Pitanje je koliko je okretaja centrifuga... i o tome ovisi.
Pelene iz sušilice su puno mekše, frotirne i velour se recimo ne daju usporediti, ja koristim sušilicu najviše zbog mekoće i ljeti sam ju uključivala, tako mi je i sa drugim rubljem! Pocketice tipa Fb ne dam sušilici na maltretiranje!
Mene zanima ovo sa PUL-om - kako reagira i da li s vremenom postane lošiji zbog sušilice :? Malo mi je sumnjiva Bumkins AIO
sad kad to tako kažeš, i meni se bumkins nekako skvrče nakon sušilice :/
Ne, meni se nije skvrčila, nego mi se otanjila :shock: i čini mi se da PUL sve slabije drži, tj. sve kraće :(
A one uloške iz pocketica - sušite li njih? Sw pocketice bez uloška su praktički suhe nakon pranja :)
Tete iz konzalting ureda :sing: lijepo molim da nam odgovorite na pitanjac
Zašto se na ebay-u naglašava jesu li pelene bile u sušilici :?Citiraj:
Negdje sam čitala da sušilica skraćuje vijek trajanja platnenih, jel to istina?
**PAULA** ja inserte često ostavim da prođu sušilicu...
a je li netko probao staviti npr 2,3 puta centrifugu (ukupno 15ak dodatnih minuta)? Ima netko iskustva sa sušenjem pokraj kamina? je ih to stvrdne?
Ivanaos, ja ih sušim iznad peći i da to ih stvrdne dosta, jedino što se brzo suše, i ne mogu ih staviti sve odjednom, stalno slažem i preslagujem :mrgreen:
Zato razmišljam o sušilici...
Mi imamo na susilici program provjetravanja iskljucim grijac i pelene se provjetravaju na sobnoj temperaturi. Budu ful mekane a ne skodi im toliko ili mozda da? :/
susim u susilici oko sat i pol
negdje sam procitala savjet da se stavi suhi rucnik s pelenama u susilicu da se brze osuse, i stvarno se osuse brze
a pelene se poprilicno unistavaju tako da omiljene ipak susim na zraku :) a one manje omiljene ce se prije unistit i morat cu uzet nove :mrgreen: win-win situacija :aparatic:
Ja pelenice sušim na balkonu, okrenute prema suncu da se izbijele fleke. Na kraju dana ih potrpam u sušilicu na sat vremena.
A sad ću još dodati i ručnik u sušilicu. Baš me zanima...
Ja sam negdje pročitala da sušenje u sušilici djeluje kao omekšivač, naime, smanjuje moć upijanja pelene. Jeste li to primjetile?
Jok, samo su mekše, upijaju jednakoCitiraj:
irena1981 prvotno napisa