Biljeske sa La Leche radionica
Prije dva tjedna bila sam na La Leche League nacionalnoj konferenciji u Velikoj Britaniji, na kojoj je bilo jako zanimljivih predavanja i radionica pa sam pomislila da bi nekima bilo zanimljivo cuti i pocuti sto se tamo pricalo.
La Leche League http://www.lalecheleague.org/ je medjunarodna organizacija kojoj je primarni cilj pruzanje pomoci majkama (od majki) u dojenju, a neka od njezinih deset osnovnih nacela direktno promoviraju attachment teoriju roditeljstva o kojoj je bilo dosta rijeci na ovoj konferenciji, tako da sam odlucila biljeske staviti na ovaj podforum, iako bi neke mogle ici pod dojenje, neke pod zdravlje ili dohranu itd...
Biljeske su, naravno, moje i, kao takve, podlozne mojoj interpretaciji. Dakle, prenosim ne ono sto su govornici govorili, nego ono sto sam ja razumjela da su rekli i kako sam zabiljezila (sve zasluge njima, sve pogreske meni :) )
Atmosfera je bila radna, prozeta simfonijom djecjih glasova pa su neka pogresna shvacanja moguca, ali lako se shvati bit.
Prvo predavanje je predavanje Carlosa Gonzalesa, spanjolskog pedijatra koji je ukljucen u LLL rad, a poznat je u engleskom govornom podrucju po svojoj knjizi My Child Won't Eat, kako da se sprijece problemi oko jedenja i kako da se rijese. Izvrsna knjiga, korisna za sve mame i tate (i siru obitelj), a osobito za one cija djeca nisu bas inspirirana za hranu (i zele npr. puno dojiti, a presla su magicnih 6 mjeseci).
Na ovoj konferenciji odrzao je izlaganje o dvije teme. Prva je bila novoredjenacka zutica a druga Infant colic.
Pocet cu s kolicima...
Re: Biljeske sa La Leche radionica
Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
Prvo predavanje je predavanje Carlosa Gonzalesa, spanjolskog pedijatra koji je ukljucen u LLL rad, a poznat je u engleskom govornom podrucju po svojoj knjizi My Child Won't Eat, kako da se sprijece problemi oko jedenja i kako da se rijese. Izvrsna knjiga, korisna za sve mame i tate (i siru obitelj), a osobito za one cija djeca nisu bas inspirirana za hranu (i zele npr. puno dojiti, a presla su magicnih 6 mjeseci).
Njemacki prijevod ove knjige je izdao i njem. LLL. Knjiga je odlicna. I preporucila bi je svima jer puno prica o dojenju i odnosu prema hrani. A za rjesavanje problema oko hrane nudi vrlo konkretne savjete.