Neobičan problem s ritmom dojenja
Dakle, opet ja s problemom. U biti, ne znam je li to problem, to ćete mi vi reći. Naime, Kaleb po danu doji sve rjeđe (u zadnje vrijeme između 7 ujutro i 19 h doji možda 2, maksimalno 3 puta), no onda navečer i po noći doji sumanuto puno (10-20 puta :shock: ).
Nudim mu ciku po danu, ali on je ne ferma pola posto - oduvijek je bio dijete koje je jasno znalo što želi i kada i već kao puno manji je znao odbiti ciku kad bih mu je ponudila, a da nije tražio (meni je čisti SF kad netko priča da beba nikad ne odbija ciku kad joj je ponuđena). Pocuga si kad on to želi, recimo oko 14 h i oko 18 h. Jede dohranu oko 12 h i koji puta popodne nešto sitno (ovisno o njegovoj i/ili mojoj inspiraciji, nemamo neki strogi ritam).
Još prije nego što je počeo s dohranom, negdje s 4,5 - 5 mjeseci počeo je sisati svakih 4-5 sati. Oduvijek je bio efikasan sisač - ispraznio bi dojku u 10tak minuta i nije se nacicavao (osim po noći, to je oduvijek konstanta).
No, u zadnje vrijeme je to toliko izraženo da je došlo do problema (ili mi se čini da dolazi) ponude i potražnje - mislim da su moje sirote cike zbunjene. Naime, između 19 h i 7 ujutro (pogotovo između ponoći i 7) siše i vuče kao manijak i očito nabilda produkciju, jer su mi po noći/pred jutro dojke dvije prazne vreće, da bi par sati kasnije (valjda ponukane tim cjelonoćnim cicanjem) bile tvrde kao kamen i prepune kao prvih dana dojenja. Što da kažem, opet nosim jastučiće.
I sad sam zbunjena. I one su zbunjene. Po danu su toliko prepune da samo što ne puknu, a onda ih navečer posiše do ibera i cijelu noć nabildava produkciju. I one zabriju da treba još mlijeka - i taman kad ga stvore, malac ih cijeli dan ignorira. :shock:
Mislim...Totalno egzotičan problem.
Što da radim?
Ako se budem malo izdajala da popusti napetost - opet će navečer cicati u prazno i nabildavati i drugi dan jovo nanovo.
Nuditi kad ne traži ne mogu - ne šljivi me pol posto.
Da mu ukinem dohranu?!? Super papa i jaaaaaako voli jesti sve što mu ponudim, jako obilno jede...Nema mi smisla vraćati ga samo na ciku.
Da mu probam smanjiti noćne podoje...Poludi!
Cure, što da radim? :?
Re: Neobičan problem s ritmom dojenja
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Mislim...Totalno egzotičan problem.
:)
Nimalo egzotično.
Kod nas je tako od početka, moje cice su više-manje stalno zbunjene. Danas je jeo cijela 3 puta, od toga jednom desetak minuta, ostalo maksimalno 5. A po noći ni ne brojim, obično jede oko 1, pa oko 3, a dalje... Ja se budim kad se buni, kad trebam promijeniti cicu.
Po danu mu nudim češće cicu, ali on vrišti i nema šanse da jede.
Nisam ti baš pomogla...