-
pitanje vezano uz astmu
Mame sa iskustvom vezanim uz astmu, molim da mi odgovorite da li se kod vaše djece sa svakom infekcijom (virusnom ili bakterijskom) javlja i pogoršanje astme u nekom obliku i kako to rješavate ?
Lavić je krenuo u vrtić i naravno, odmah "nešto" pobrao i javilo se otežano disanje. Nemam iskustva iako muku mučimo s bronhitisima već 3 godine, ali nije bilo "prave" astme do sada.
Zahvaljujem unaprijed na dragocjenim informacijama.
-
M.svaka druga viroza završava bronhitisom i sad je doma s dijagnozom sa Srebrnjaka : akutni bronhitis. Nema temperaturu i ne troši antibiotik ali pluća su puna, za sada o astmi nitko neprića ali 08.11. idemo na alergotestove i kontrolo pa ćemo vidjeti. :(
-
Moj najstariji ima alergijsku astmu. Svim roditeljima čije se djeca (nažalost) muče s astmom i bronhitisima toplo bih preporučila Srebrnjak, zaista imamo samo najbolja iskustva s njima, ne samo što je riječ o vrsnim stručnjacima, nego i ljudima koji zaista znaju s (bolesnom) djecom.
Puno sreće!
-
Potpisujem pohvale za Srebrnjak.
Kod nas svaka viroza, prehlada i sl. završi sa napadajem astme. :cry:
-
I mi smo bili na Srebrnjaku - dijelim mišljenje ostalih mama. Moj M. se, na sreću, riješio tih problema. On je bio blaži slučaj i nije imao alergiju, ali je svaka prehlada dovodila i do astmatičnih problema, što je posve logično. Astma je suženje bronhijalnih kanala, dakle čim se oni dodatno začepe sluzi od prehlade, astmatični problemi se pojačavaju.
-
I mi smo na Srebrnjaku, ali sam zbunjena jer me pokušavaju uvjeriti da ako dobiva terapiju (Flixotide 125), nikako ne bi smio imati pogoršanja uzrokovana prehladom. :? :?
-
mi smo na srebrnjaku.cuj ovisi o vremenu ,vlazi i virozi tako on reagira. ja sam naucila prepoznati kada je bronhitis,kada je jaki spazam....kada treba ventolin ili fliksotid,kada treba injekciju ,inhalacije su i kupke u zaparenoj kupaoni redovite u takvim slucajevima,tupkanje po ledjima preko koljena.....zivimo s time,ne trcimo po antibiotike. trebas nauciti prepoznati disanje,piskanje i sumove i polako bez panike. oni znaju kaa im zelis pomoci ma koliko bili mali. prvo se prepadnu svega a kasnije shvate da im je bolje. hrabro,na srebrnjaku su odlicni.ako ti mogu pomoci savjetom javi se. ja sam samohrana mama koja je svoje dijete nekoliko puta imala u rukama plavo kako se gusi,ali sam naucila kako mu pomoci,bilo me je jako strah,no sada polako je to postala svakodnevnica tako da do gusenja niti ne dolazi jer sam naucila nekako preventivu napraviti.
hrabro :love:
-
Točno je što kaže Jassi, ne radi se uvijek o spazmu. Kad su mog M. s neke 2,5 godine skinuli s lijekova, on je nakon ljeta počeo kašljati i to nije prolazilo tjednima. Nismo mogli riješiti to kod naše pedijatrice, pa sam išla dr. Raosu na Srebrnjak. On me je skroz umirio, rekao da je to samo obični dugotrajni kašalj i da nema nikakve veze s astmom. Nije htio ni čuti da mu dajemo Ventolin ili Flixotide. Moraš pratiti dijete i naučiti kako i na što ono reagira. Važno je ne paničiti.
-
Hvala cure. Mene zbunjuje to što nakon što je počeo koristiti Flixotide, poslije 5 dana nastupiolo drastično poboljšanje, a onda sve ispočetka s tima da mu je disanje katastrofa. Nema zvukova, tj. sviranje, ne kašlje preko dana ni po noći, ali tako je stalno "uspuhan" tj. zadihan. Takvih simptoma nikada nije imao, a pogotovo mi je čudno što mu je faktički sada lošije nego prije uzimanja lijeka.
Na pregledu na Srebrnjaku spirometrija mu je bila normalna, pa nije mu se moglo tako pogoršati u roku 3 tjedna i to pod terapijom.
A onda sam pitala jednu doktoricu, koja inače i sama ima astmu, i rekla mi je da je čak moguće da mu je prejaka doza lijeka i da mu smeta tj.izaziva kontraefekt.
Inače sinusi mu se i dalje uredno cijede po cijele noći i ujutro i dalje kašlje dok ne iskašlje ono što mu se skupilo preko noći, a iz nosa :shock: , žuto zeleno, gnojno.
Ideje ???
-
Ovo za prejaku dozu lijeka nisam znala, ali i Iri se tako pogorša disanje, čak i kada kašalj prestane. Moguće je da je tako jer kada prođe kašalj i smanjimo dozu lijeka disanje se smiri. Kako se ja toga nisam sjetila!
-
Zaboravila sam napisati, nama su rekli odmah čim počne curiti kapati nos operilom p.
-
Znači, ipak može biti od lijeka. Mislim, ako ima još djece s tim simptomima, znači da bi moglo biti kao neka nuspojava. I ja primjećujem da mu se smiruje sad kad smo prešli na 1 potisak Flixotide-a.
Ne mogu vjerovati da nam to nitko ne kaže. Ali iskusna doktorica je ipak zakon. To je inače moja doktorica, ali je jednostavna i pristupačna, a kaže ono što je bitno i tako da skužiš.
-
Super je da imaš takvu dr. Ovi na Srebrnjaku su super ali je uvijek velika gužva i pola toga se ne sjetim pitati. Dodati ću ovo pitanje na popis za sljedeći put.
-
Koji Flixotide koristite? Mi koristimo 125.
Ako pitaš vjerojatno će ti reći da je otežano disanje uzrokovano virozom ili nekim drugim faktorom, ali ja sam bila u šoku jer nikada nisam čula da se baš tako uspuše. (tj.dok je bio bez ikakvih lijekova).
No, vidjet ćemo. Njegova pedijatrica nije ništa čula stetoskopom, a kontaktirala sam i Srebrnjak gdje su mi rekli da bi se pogoršanje ipak čulo kao "sviranje" pri izdisaju. No, očito sam tek na početku, i trebam još puno naučiti iako se lavić muči već 3 godine. :cry:
Zapravo je teško doći do informacija, jer na Srebrnjaku su stvarno u gužvi, osim toga mi nismo iz Zagreba, a u našem gradiću ništa ne funkcionira kako treba. Ima samo jedna dr. pulmolog, astma škola postoji, ali ne funkcionira, a o nekoj udruzi roditelja ni ne razmišlja se.
A bilo bi jako korisno, jer ja (vjerojatno i većina roditelja) se teško nosim s činjenicom da je mome djetetu "nešto".