-
Koju literaturu za AP?
Iako još nisam mama, ali nadam se uskoro postati, jako ste me zainteresirale i oduševile sa AP u svim pogledima. Oduševljava me da mi se sve čini tako prirodno i onako kako bi po default-u trebalo biti! Od bezpelenaštva, do odgoja a pogotovo nošanja bebe, razgovora, odnosa, igranja i suživota sa bebom. Ta povezanost, isluškivanje intuicije i instiktivno rodteljstvo me najviše privlači i presretna sam što postoji među nama i da se na tome radi! Jedva čekam. Iako na forumu ima hrpa toga na čemu bi mogla učiti, zanima me preporuka knjiga o AP jer nemam dovoljan pristup internetu, a i takvu knjigu uvijek vrijedi imati!
Koju mi literatiru vi o AP savjetujete? Koja je najbolja?
Što da kupim i gdje?
Da li postoji već nešto na hrvatskom ili je sve zasada na engleskom?
Hvala unaprijed i još jednom pohvale... :love:
Mama u srcu...
-
kreni od tekstova s portala
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=157
pa onda www.askdrsears.com i Searsove knjige (popis ćeš naći na njegovom sajtu, možeš ih kupiti ili naručiti u Algoritmu a na forumu je omiljena "The discipline book")
www.naturalchild.org
www.attachmentparenting.org
www.kellymom.com
nije AP, ali svakako preporučujem knjige Jespera Juula, pogotovo "Vaše kompetentno dijete".
-
Evo me nakon malo surfanja na rodi! I moje 2.pitanje je: da li ima smisla čitati Searsa i Juulesa kad još nemam djece? Jel bi to bilo malo bedasto? (Iako vrlo često razmišljam o tome i preispitujem se o svojim postupcima u ulozi mame, i tako osluškujem svoja predmajčinska stajališta, mišljenja i intuiciju) Do sada mi se prema iskustvima rodica se više svidio Juul i htjela bi njegovu knjigu, ali bojim se da bi mi to možda bio preveliki zalogaj. Ali ipak bar bi ga pokušala pročitati, pa i ako mi ne ide, uvijek mi može ostati za poslije. U svakom slučaju hvala ti na odgovru, ići ću u knjižaru pa ću vidjeti...
:love:
-
zasto bi bilo bedasto?
pa, ja sa vecinu knjiga procitala dok sam bila trudna. da sam krenula sve to citati nakon poroda, ne znam kada bih stigla. :mrgreen:
moje osobno misljenje je da je bolje poceti sa Searsom, pa onda sa Juulom. i da, ja sam pocela citati Juula kada je moje dijete bilo 10 mjeseci staro.
-
Pa ne znam, mislim si ono - ja već razmišljam kako ćemo odgajati i kakva ću majka biti svojoj djeci, a od djeteta ni D. Iako je želja veelika... I dragome i meni!
I ja sam si nekako mislila prema čitanju o Searsu i Juulu, da je bolje prvo pročitati jednostavniju varijantu a onda preći na 2. stupanj.
Da li knjiga od Searsa postoji na hrvatskom? (ipak je ovakvo štivo puno lakše čitati na materinjem) Koju točno knjigu i od kojeg točno Searsa? (na netu sam bila na njihovoj stranici i ima ih nekoliko - cijela family).
TNX :love: