Da li je netko odbio preglede na viziti nakon poroda?
Budući da nemam pametnijeg posla zadnjih dana osim očekivati svoje maleno, imam vremena za ponovno preispitivanje svojih stavova oko poroda i nakon njega.
Zanima me jel neka od vas odbila biti pregledana za vrijeme vizite? Na ovo me potakao i citat tweety na jednom topicu u kojem navodi kao grozno(slažem se s njom u potpunosti) zavirivanje pod plahte i gledanje u ranjenu međicu za vrijeme vizite. Ja sam se uvijek pitala što oni uopće s 3 metra udaljenosti mogu vidjeti, pogotovo ako žena uopće nije imala epiziotomiju(onda kužim eventualno šavove, ali opet s te udaljenosti). Dobila sam odgovor od sestre koja radi na odjelu za babinjače da vide kakve su lohije :? . Pobogu, pa valjda staviš čisti uložak prije vizite a ne onaj koji ti je stajao satima prije toga. Uopće mi isu jasni.
Ja namjeravam odbiti to ovaj put. Već vidim ogovaranja među liječnicima i sestrama ali me se to uopće ne tiče. Ako budem imala kakvih problema, tražit ću da me posebno pregledaju. Nije da sam stidljiva ili da ne želim da me cure iz sobe vide, ali jednostavno mislim da je to tako nepotrebno, pa i ponižavajuće.
Što vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?
Re: Da li je netko odbio preglede na viziti nakon poroda?
Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Ako budem imala kakvih problema, tražit ću da me posebno pregledaju. Nije da sam stidljiva ili da ne želim da me cure iz sobe vide, ali jednostavno mislim da je to tako nepotrebno, pa i ponižavajuće.
Što vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?
mislim da ti ne bi bilo loše tražit pregled u svakom slučaju.
Ja bih opet tražila pregled poslije vizite.
Baš sam se malo prije sjetila, mene su isto gledali ko vanzemaljca i šefica odjela je rekla:pa ako nađemo vremena i nađemo za shodno, ispunićemo vašu ektra želju. :evil: