Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implantacije
Evo, počele smo na tu temu na odbrojavanju.... No, mislim da će nas ovako netko upućen u naziv ove teme prije uočiti.
Dakle, pitale smo se da li je moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati. Što može biti uzrok (uzroci) tome? Kako znati da se to dogodilo?
[quote] No oplodnja jajašca tek je pola puta jer se embrij mora im-plantirati u maternicu.Kako žena stari, implantacija je sve teža jer je sve veća mogu
Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implantacije
Priroda je ipak najveci majstor . Kao sto vidimo neka istrazivanja su pokazala da 35 % trudnoca se zavrsi i prije dana ocekivane menstruacije , tako da zena nije ni svjesna , a test ne pokazuje nista . Oplodjenje jajne celije je u biti najlakse , ali ono sto ceka nakon toga je problem koji priroda u glavnom rjesava pobacajem . Kvalitet jajne stanice nije svaki ciklus isti , kao ni kvalitet spermija . Onda debljina endometrija , nivo prolaktina (svi znamo da je uzrok stres ) , progesterona i estrogena sve mora biti perfektno da bi zigot bio prihvatljiv . Zbog svih parametara koji ucestvuju u stvaranju zdravog ploda , sanse su 25% po ciklusu . Mislim da necemo naci vezu izmedju dipa ili trifazicnog charta jer nauka prihvaca samo pravila bez izuzetaka , sve ostalo sto se pobija uvrsta se u nagadjanja . Ipak moje misljenje da dip i treca faza ipak jesu neki dokaz da se u nasem organizmu desava nesto . Posto je svima nama zelja da imamo djete , pretpostavljam da nam je zelja da to djete bude zdravo i da se pravilno razvija . Zato drage moje , nemojte razmisljati o tome da li je jajna celija uopste bila oplodjena ili nije , jer je velika vjerovatnoca da jeste . Samo je surova priroda takva . Postoje i neke spekulacije da je vec davno izdvojen gen plodnosti , ali da se to drzi u tajnosti zbog farmaceutske industrije i njihovih velikih novcanih gubitaka,
Re: Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implanta
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Evo, počele smo na tu temu na odbrojavanju.... No, mislim da će nas ovako netko upućen u naziv ove teme prije uočiti.
Dakle, pitale smo se je li moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati. Što može biti uzrok (uzroci) tome?.
Sandrij2, nemaš pojma kako bih voljela znati odgovor na ovo pitanje što je uzrok. Da se to može dogoditi, sam ti ja sama primjer sa svojim biokemijskim plusićima, ... Betty je dobro napisala, previše je čimbenika koji utječu na to. Za sebe za sad znam da mi je endometrij malo tanji, tj. granično tanak, dovoljno da mi vjerojatno pravi probleme, ali tu je dosta i drugih stvari koji utječu-brzina kojom se stanice dijele je toliko velika da nije neobično da se potkradu greške, a ostalo je onda prirodna selekcija...
Re: Kako znati da je došlo do oplodnje, ali nije do implanta
Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
Dakle, pitale smo se da li je moguće da kod žene može doći do oplodnje, ali da se oplođena jajna stanica ne može implantirati.
To je itekako moguće, živi smo primjeri mi sa potpomognute, nama se uvijek vraćaju oplođene jajne stanice, a prime se u oko 25 % slučajeva,
....