sirup za spavanje DA ili NE?
u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice. Jeli netko imao iskustva sa tim ili sličnim preparatima i postoji li neki prirodni način da se pomogne djetetu pri spavanju. Jer vidim da je naš bebač jako izmoren i nervozan pa mislim da je to upravo zbog toga što nije dobro odspavao više od 2h 4mj. Sada spava od 20:00-6:00 sa buđenjem svaki sat a možda i češće. Upomoć!!!
Re: sirup za spavanje DA ili NE?
Citiraj:
senke prvotno napisa
u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice. Jeli netko imao iskustva sa tim ili sličnim preparatima i postoji li neki prirodni način da se pomogne djetetu pri spavanju. Jer vidim da je naš bebač jako izmoren i nervozan pa mislim da je to upravo zbog toga što nije dobro odspavao više od 2h 4mj. Sada spava od 20:00-6:00 sa buđenjem svaki sat a možda i češće. Upomoć!!!
Hvala! ali kako pomoći bebici da lakše spava?
Hvala ali kako pomoći bebici?
Citiraj:
senke prvotno napisa
Postoji prirodni način. Jest da je s nekim bebama teže ispočetka, ali sve se to preživi i (kako su i meni govorili) prebrzo prođe pa ti poslije fali.
Bebu mazite, nosajte (probajte svakako s maramom), ako je budna - igrajte se s njom, pa kad vidite da je umorna i da joj se spava (i male bebe zijevaju) pomognite joj zaspati. E sad, malo treba "osluškivati" jer su sve bebe posebne na svoj način. Moj malac ne voli da ga se previše dira ili da mu se priča dok zaspiva, ja legnem kraj njega a on se mrdulji, prebacuje s jednog boka na drugi, malo po malo se umiri, dira me rukicama po licu, pa po rukama i mazi se, malo i ja njega mazim po ličeku (koliko vidim da hoće, a kad mu smeta prestanem) i tako.. Uglavnom, on vrlo često sada zaspi i sam dok ja recimo potiho slažem njegove čiste pelenice i robicu. Tako da - ima svjetla na kraju tunela :*
Inače, ja sam mislila da ću oglušiti koliko se moj sin plakao prvih mjeseci, ali prođe. A ljepše je da prođe ako ga držiš i pokušaš mu pomoći, nego da mu daješ neke neprirodne stvari.
Citiraj:
senke prvotno napisa
Da li ima problema sa uspavljivanjem ili samo s tim da se budi svakih sat vremena? Koliko puta ga hranis po noci? Mozda mu nesto smeta: nema tebe u blizini, mokra pelena....
Uspavljivanje - ni mi jos nemamo recept, H zaspi kad joj se spava, a ne kad mi hocemo :saint:
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
senke prvotno napisa
Da li ima problema sa uspavljivanjem ili samo s tim da se budi svakih sat vremena? Koliko puta ga hranis po noci? Mozda mu nesto smeta: nema tebe u blizini, mokra pelena....
Uspavljivanje - ni mi jos nemamo recept, H zaspi kad joj se spava, a ne kad mi hocemo :saint:
I jedno i drugo. Hranim ga svaki put kad neće da zaspi na rukama, a to je više manje stalno. On spava u krevetiću uz naš krevet, s time da sam probala staviti ga i kraj nas, no i to nije rezultiralo ni par min duljim spavanjem. Uz to mislim da mu je moja sisa postala duda varalica.
ja se isto nadam da ce proci.
http://public.fotki.com/senke/juraj/[/list]
Citiraj:
senke prvotno napisa
u časopisu za djecu pročitali smo da postoji neki biljni sirup za pomoć kod problema nesanice.
:shock: , strasno. srecom neki bar pitaju druge za msljenje, a sta ce biti s onim koji samo daju to bebi :/