Udario ga je djecak-kako reagirati?
Jucer dodjem po maloga u vrtic i kaze mi teta da ga je udario jedan djecak. Nije rekla kako i zasto, a po onome sto nam je Leon doma rekao taj ga je djecak udario, ali i srusio na pod :(
Tete su odreagirale po meni vrlo korektno, natjerale djecaka da mu se isprica i da se pomire i poljube.
No, jutros mu je izostao neizbjezni smijesak prije odlaska u vrtic s negodovanjem: Ne ici u vrtic :(
MM kaze da je ipak sve bilo u redu kad su dosli do vrtica, ali je sigurno ova situacija uzrokovala njegovo negodovanje.
Kako biste vi reagirali?
Sto mu reci pritom?
Prvo sto sam ga pitala kad mi je teta to rekla je jel se i on tukao, i dobila sam negativni odgovor i od Leona i od tete, uz napomenu da je on jako pristojan :heart:
Poznavajuci ga on se rasplakao cim se to dogodilo.
A htjela bih ga nauciti da ne reagira tako, zbog njega.
Ucimo ga da s "ljutom facom" (koju je vidio u crticu Thomasu :) ) kaze: Nemoj me udarat. I napravi to kad vjezbamo doma, ali sumnjam da to izvede i u real life.
I opet pitanje: Kako vi reagirate kad vidite tako nesto?
Sto kazete svojim malenima?
Re: Udario ga je djecak-kako reagirati?
Citiraj:
Mony prvotno napisa
Ucimo ga da s "ljutom facom" (koju je vidio u crticu Thomasu :) ) kaze: Nemoj me udarat. I napravi to kad vjezbamo doma, ali sumnjam da to izvede i u real life.
?
prvo da kažem da mi je ovo preslatko :love:
a sad da se vratimo na problem
ja dramim oko tog,tj.dramim na svaki oblik "fizičkog"ugrožavanja moga medenka jer smatram da sam mu tu ja neophodna.Zašto?Zato što njega takvo ponašanje jaaako zbunjuje i on nezna kako da se nosi s tim(nekad ga stomačić zaboli) zato što ga neko djete "zaskoči"
što se verbalnih napada tiče,za svoj uzrast, izvrsno parira i malim ivelikim nestaškama(ali ima i dobar primejr u mami , a pogotovo u MM-u) i jako je sretan kad se sve završi na verbalnom "okršaju"
da se vratimo u oblast fizičkog nanošenja boli
isa nije preosjetljiv tj. ne plače za svaku sitnicu i ne smatra svaki udarac udarcem(do određene granice, to čak podnosi sa smjehom, jer valjda misli da je zeza), ali kad on nekome kaže:a zašto ti mene tučeš kad vidiš da me boli(a obavezno kaže:to boli) onda tu na scenu stupa onaj ko je trenutno s njim(MM, ja ,teta ...) i kad sam ja tu,prvo se obratim isau i kažem pred tim djetetom kako je to bilo jako ružno i da on nije kriv(jaaaaako rijetko on provocira)i onda mu kažem da priđe tom djetetu i da mu kaže da ga ne smije tući i da se to više ne smije ponoviti i da se djeca moraju lijepo družit, a ne tući(ako vidim da je dovoljno, ostanemo na tom, a ako dijete isaa ignoriše, onda mu i ja to sve obajsnim)
moj problem su mame koje indiferentno stoje pored i gledaju kako im djeca maltretiraju drugu djecu :evil:
Eh te mame nikad! ne poštedim kritike(iako, poslije mi bude žao djeteta, jer mu niko ne daje smjernice u oblasti socio-društvenog odgoja :( )
Re: Udario ga je djecak-kako reagirati?
Citiraj:
white_musk prvotno napisa
moj problem su mame koje indiferentno stoje pored i gledaju kako im djeca maltretiraju drugu djecu :evil:
Eh te mame nikad! ne poštedim kritike(iako, poslije mi bude žao djeteta, jer mu niko ne daje smjernice u oblasti socio-društvenog odgoja :( )
ne znam..moje dijete je među temperamentnijima (čitaj: otrgnut će drugom djetetu igračku iz ruke, ako se ovo buni još će ga i gurnut, i klasične slične radnje) kolkogod se mi trudili objasniti mu. ne stojim indiferentno kad nekog u parku napadne, ali ako je manji sukob, dam im priliku da to sami riješe. normalno da ću uletit ako baš počne kinjit neko dijete, ili neko drugi njega, ali ako se pokefaju oko nečega pa odmah uleću mame spasiteljice :roll:
pls, ako nas sretneš u parkiću naj se na me ljutiti, ali ja bih radije da djeca polako počnu učiti riješavat sama takve stvari, a ne čim je frka "maaamaaa!!!"