SMJESNA STRANA SVEGA OVOGA
Evo otvaram novi topic namjenjen svima nama koje smo u glavnom opterecene sa odbrojavanjima i ostalim . Red je da se i mi malo nasmijemo sami sebi :) Ovdje mozete pisati nase situacije kada smo drugim ljudima smjesni , a nama je to sasvim normalno
Kako se prepoznaje TTC :
-Veliko "O" vise ne predstavlja orgazam nego ovulaciju
-pokazujete svakome vasu BBT kartu
-svaki grc je potencijalni simptom - ovulacije ili implantacije
-redukujete svoja socijalna druzenja prema plodnim danima
-ako vam OPK pokaze +, SVI drustveni sastanci se otkazuju tako da mozete :D sa SM i nakon toga drzati noge u vazduhu , sto vise mozete barem pola sata
-pricate misterioznim skracenicama koje razumiju samo vase TTC. drugarice : opk. ; M ; HTP; dc; DPO ; MM; EWCM; BBT ;
-Vas jutarnji moto je "NE PRICAJ SA MNOM DOK NE IZMJERIM TEMPERATURU "
-Mjerite temperaturu vise od jednom dnevno (okorjeli TTC)
-Doktor vam kaze " Uzmite ovu iglu i zabodite je sebi u matericu " , a vi i ne trepnete
-Pomisao na nesvjesticu cini da vam srce preskoci od radosti
-prije nego popijete bilo sta alkoholno , prebrojite dane od zadnje M
-Razbolite se i morate da popijete lijek , ali ako lijek skodi u trudnoci , radije ostajete bolesne i ne pijete lijek
-U mislima vas suprug se ne nalazi pod svojim imenom .On je sad MM
-Imate IV vid , specijano ostar vid , sto znaci da ste u stanju da vidite rozu crticu tamo gdje je oni koji nisu TTC ne vide .[/b]
(isjecak preveden sa http://www.twoweekwait.com/ )
I da dopunim : sve ovo apsolutno radim!
MM je isto poceo da mjeri temp. cesto me imitira kako pistim ujutro u cik zore dok on spava . Jedno jutro mi je izvukao toplomjer is usta i sakrio ga . Kad ga nisam ubila . I da , sad me zove pi pi . pipipi :mrgreen: ili Beti buuup :mrgreen: . A tek kad udje u wc za mnom i vidi me na solji podignute majice sa toplomjerom u ustima - samo odmahne glavom i zatvori vrata .
:P A sto si se ti uhvatila za moje bisere . Imas ti i svojih :mrgreen: . Meni je smjesno kako samo jel neko napisao rijec "test " na pdf. Sljedeca osoba si ti : " Ko je rekao test , gdje je test ? A mogu li da ga vidim ? A da uploadas ? Hajde ! Uploadaj ga !!! J esi li ? Cekam ... Vidiiiiim gaaaa !!! :lol:
Kako se testirati :mrgreen: :
1. Popiskiti se na test (duze nego sto je preporuceno , za svaki slucaj )
2. Buljite u test dok jos uvijek piskite po njemu . Osjetite kako srce skace dok gledate kako urin prelazi preko mjesta gdje treba da se pojavi crtica
3.Spustite test na lavabo i pravite se da ga ne gledate .Zaposlite se malo po kupatilu da vam brze prodje vrijeme . Pocistite malo . Narocito lavabo
4.Recite sebi -bice negativan , a onda buljite jos par minuta u kvadratic bez plusa
5. Podignite test i otidjite do prozora da provjerite pod dnevnom svjetlosti
6.Popnite se sto mozete blize vrhu prozora jer je tu svjetlos najjaca
7.Pogledajte trakicu
8. Zazmirite na jedno oko .Zaskiljite na drugo oko.
9.Ukljucite vise lampi koje imate u kuci. Provjerite pod svjetloscu lampi .
10.Drzite test IZNAD lampe. Provjerite ponovo
11.Za svaki slucaj stavite test i sa strane lampe , tako da spektar svjetlosti prolazi kroz test
12. Razvalite test i trazite drugu liniju iznutra.
13. Ponovite postupke broj 5 i 11
14. Bacite test.
15. Rujte po smecu i nadjite baceni test . Pregledajte ga opet.
16. Ponavljate postupke 14 i 15 do kraja dana
prevedeno sa http://www.twoweekwait.com/
Re: SMJESNA STRANA SVEGA OVOGA
Citiraj:
Betty prvotno napisa
2. Buljite u test dok jos uvijek piskite po njemu . Osjetite kako srce skace dok gledate kako urin prelazi preko mjesta gdje treba da se pojavi crtica
3.Spustite test na lavabo i pravite se da ga ne gledate .Zaposlite se malo po kupatilu da vam brze prodje vrijeme . Pocistite malo . Narocito lavabo
4.Recite sebi -bice negativan , a onda buljite jos par minuta u kvadratic bez plusa
7.Pogledajte trakicu
11.Za svaki slucaj stavite test i sa strane lampe , tako da spektar svjetlosti prolazi kroz test
14. Bacite test.
17. Ponavljajte postupke 1-16 jednom dnevno nakon 7 DPO a 2 puta dnevno nakon 10 DPO.
:lol: Z-A-K-O-N :lol:
Sve isto osim šta ja bacam testiće u smeće nakon 10tak dana... ono ak se slučajno nakon 5-6 dana pojavi crtica da ju vidim :tele:
Ajme šta sam se danas nasmijala...
Pitajte muza da vam opipa grudi i zakljuci ima li promjena , posto vi vise niste sigurni u sebe . Gledajte njegov :? izraz lica i naljutite se na njega kako nista ne vidi . Prebacite mu usput da bi bar on trebao da zna kakve su vam grudi . Razmisljajte ko bi jos to mogao da zna :) . Ih kad bi mogli da pitate :/ :mrgreen: ...
Citiraj:
Betty prvotno napisa
Pitajte muza da vam opipa grudi i zakljuci ima li promjena , posto vi vise niste sigurni u sebe . Gledajte njegov :? izraz lica i naljutite se na njega kako nista ne vidi . Prebacite mu usput da bi bar on trebao da zna kakve su vam grudi
E ovo sam ja radila zadnjih tjedan dana, svaki svakcati dan MM. :lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
Betty prvotno napisa
7.Pogledajte trakicu
14. Bacite test.
prevedeno sa
http://www.twoweekwait.com/
Pa ovo sam ja, kad si me vidjela da to radim i odlučila svima reći!! :lol:
Sandrij2 :lol: :lol: .
Hajde cure javite i vi svoje TCC simptome i naravno "savjet" sta obavezno raditi (ili ni slucajno ) dok pokusavamo da postanemo trudnjace . Za sada laku noc ... :love:
Upisat cu se od smijeha :lol: ovo je najbolje za dobro jutro :lol:
Potpisujem sve i dodajem
"daj me pipni, pipni me, kakva mi je koza" :mrgreen:
(vise puta dnevno :mrgreen: )
Citiraj:
Betty prvotno napisa
-ako vam OPK pokaze +, SVI drustveni sastanci se otkazuju tako da mozete :D sa SM i nakon toga drzati noge u vazduhu , sto vise mozete barem pola sata
-Pomisao na nesvjesticu cini da vam srce preskoci od radosti
-prije nego popijete bilo sta alkoholno , prebrojite dane od zadnje M
-Razbolite se i morate da popijete lijek , ali ako lijek skodi u trudnoci , radije ostajete bolesne i ne pijete lijek
-U mislima vas suprug se ne nalazi pod svojim imenom .On je sad MM
(isjecak preveden sa
http://www.twoweekwait.com/ )
ove su mi najdraze :lol: