HIPERAKTIVNI POREMEĆAJ ILI?
Imam dijete, 8 godina,koje po mjerilima hiperaktivnosti nađenih na stručnim stranicama,pati od ADHD-a,ali u školi se opiru tome.
Naime, dijete je bilo 9 puta hospitalizirano, 4x10 dana vezano za krevet zbog operativnog zahvata na spolovilu ( hipospadija).
Relativno dobro je podnio bolnička lječenja, ALI ima sklonost ka autodestrukciji, manipulaciji, i vjerujte, u velikoj sam dilemi.
Posjetili smo i psihijatra, ali osim da trebamo biti stroži neke druge upute nismo dobili, čak se nisu ni vezali toliko na sucidalne izjave. Kao roditelj, pomalo sam nesigurna u njegove izjave, da li su manipulativne ili?
U školi je sve samo ne poslušno i mirno dijete, zbog čega je prošle godine na tablici ponašanja imao skoro sve :( .
Savjetovano mi je da se opet obratim psihijatru, iako mislim da se možda i dramatizira previše, da mu samo treba pružiti malo više pažnje, više ga hvaliti nego kuditi, najlakše je prebaciti odgovornost škole na psihijatrijske službe.
Za početak samo toliko,
ako ima netko sa sličnom problematikom, bila bih zahvalna za savjet, iskustvo, prije nego donesem konačnu odluku o tretiranju djeteta.
pafi