Bezpelenastvo - tips&tricks
cini mi se da bi bilo zgodno imati topic sa tips&tricks sto se tice bezpelenastva. ono sto ne pise u knjigama, a porazbacano je po topicima od rodjenja bez pelena 1,2,3,4,5... pokusat cu iskopirati trikove s ostalih topica tako da su svi na jednom mjestu.
par mojih opazanja:
-ako je na tuti, miran je, trebao bi pisati a ne pisa, vjerojatno ce kakati.
-ako dosta prdi, vjerojatno mu se kaka. odmah na tutu.
-pisanje nakon kakanja je znak da je gotov s kakanjem. dobro je pricekati nakon kakanja na tuti da se i popisa.
-kad je na tuti i cini se da nece pisati, ali pocinje dobivati erekciju, treba pricekati. ocito se trudi i vjerojatno ce nakon kratkog vremena stvarno i pisati.
-ako je u peleni i ima erekciju, treba ga staviti na tutu i potaknuti na pisanje.
-ako mu je pisonja totalno mali i mlohav, vjerojatno nece tako skoro pisati.
-ako bi trebao pisati, a ne moze, dobar trik je staviti ga kratko dojiti i odmah vratiti na tutu. gotovo sigurno da ce tad pisati.-uvijek pisa, i to obilno, neposredno nakon budjenja, prakticki odmah cim otvori oci. treba biti brz.
-po noci uvijek pisa neposredno nakon dojenja.
-po danu pisa neko vrijeme nakon dojenja. ali to ovisi i o drugim faktorima.
-po noci je najvece zapisavanje izmedju 4 i 7 ujutro. od uspavljivanja do 2 sata u noci je zapisavanje vrlo malo.
posebno mi je drag ovaj 'trik' s dojenjem.
koji su vasi 'trikovi'? (pisem pod navodnicima jer ne zelim da ispadne da je dijete igracka koje navodimo da radi ono sto mi zelimo)
Re: Bezpelenastvo - tips&tricks
Citiraj:
Felix prvotno napisa
-ako mu je pisonja totalno mali i mlohav, vjerojatno nece tako skoro pisati.
:lol: sorry, morala sam, ovo me baš jako jako nasmijalo... Zar mu je nekad i veliki? :lol:
A sad da se uozbiljim..hm..
-moj noćni trik je dojenje i pišanje istovremeno: skinem ga, stavim iznad lavorčeka, cica u usta i kažem piš-piš i obično se popiški
-nakon dnevnog spavanja, ako ne stignem taj čas ga dignuti onda glasno mu govorim i radim scenu tipa: čekaj čekaj sad će mama, jojjojoj pišanje, držidrži, čekajčekaj, izdrži, mama stiže juhujuhujuhu pišanje... uglavnom u veselom tonu ga zabavljam da se zainteresira i onda mi izdrži par minuta dok ga ne stavim na tutu :mrgreen:
Citiraj:
Sun prvotno napisa
moj noćni trik je dojenje i pišanje istovremeno: skinem ga, stavim iznad lavorčeka, cica u usta i kažem piš-piš i obično se popiški
kako?? kako?? ja ne uspijevam isto s tutom, totalno mi je nespretno. pa oni su decki, tu je fontana efekt...
ovo sa cekanjem i ja pokusavam, govorim cekaj, cekaj... al nije stvar u tome kad znam da se popisao, nego kad ne skuzim odmah (jako je tih i najprije mirno gleda oko sebe i pisa, a tek kasnije se vrti i glasa pa skuzim da je budan)
Citiraj:
Felix prvotno napisa
Citiraj:
Sun prvotno napisa
moj noćni trik je dojenje i pišanje istovremeno: skinem ga, stavim iznad lavorčeka, cica u usta i kažem piš-piš i obično se popiški
kako?? kako?? ja ne uspijevam isto s tutom, totalno mi je nespretno. pa oni su decki, tu je fontana efekt...
ovo sa cekanjem i ja pokusavam, govorim cekaj, cekaj... al nije stvar u tome kad znam da se popisao, nego kad ne skuzim odmah (jako je tih i najprije mirno gleda oko sebe i pisa, a tek kasnije se vrti i glasa pa skuzim da je budan)
ovako: držim ga za noge, odostraga (klasična poza za pišanje, samo malo izmaknuta da bi mogao imati cicu u ustima) i onda sa kažiprstom koji ide odispod nogice pridržim pimpića prema dolje - dakle samo mu ga malo usmjerim prema dole da nebi zapišao van
:lol:
a ovo drugo ću ti odgovoriti naknadno na noćnom jer je komplicirano: ja recimo ulovim dva-tri pišanja po noći, a ostalo u pelenu - nekad imamo više sreće, nekad manje. Nekad je suha pelena do jutra, nekad ju mjenjam 4 puta tjekom noći... eto sad sam ipak tu napisala.. Ne gubimo nadu, nemoj ni ti :love:
Citiraj:
Sun prvotno napisa
ovako: držim ga za noge, odostraga (klasična poza za pišanje, samo malo izmaknuta da bi mogao imati cicu u ustima) i onda sa kažiprstom koji ide odispod nogice pridržim pimpića prema dolje - dakle samo mu ga malo usmjerim prema dole da nebi zapišao van
:lol:
Đizs, koje akrobacije! Meni je za sada to nezamislivo. Mi po noći najčešće piškimo u pelenu, samo pred jutro obavimo jedno kakanje i onda dalje spava na meni još cca sat-dva. I ja sam probala držati mu tutu pod guzom dok dojimo, ali nije uspjevalo, možda probam opet... :saint: