Mesna rolada punjena keljom i rižom
http://img456.imageshack.us/img456/7...rucaxz1.th.jpg
50 dag mljevenog mesa (ja koristila miješano - junetina i svinjetina)
luk
2 režnja češnjaka
malo zobenih pahuljica namočenih u mlijeku
malo starog kruha namočenog u mlijeku
1 jaje
sol, vegeta, biber, crvena paprika, peršin (suhi ili svježi)
Sve gore navedene sastojke zamijesiti i ostaviti da malo odstoji.
U međuvremenu pripremiti nadjev:
4 lista kelja kojem ste odrezali tvrdi dio peteljke ošuriti u vrućoj vodi, paziti da se ne potrgaju.
Popržiti 10 dag nasjeckane šunke i 1 crveni luk, dodati 10 dag riže i nasjeckani peršin, zaliti s malo vode i dopola skuhati. Ohladiti i u ohlađeno umiješati 1 jaje i 5-10 dag parmezana.
Na listu folije posipanom krušnim mrvicama razvaljati meso na debljinu oko 1,5 cm, na to položiti smjesu od riže i saviti (dobro spojite rubove da se ne raspada, ali ak ste uspješno prenijeli meso u tepsiju, onda nema frke :mrgreen: ). Peći u namaštenoj tepsiji prekriveno folijom oko 45 minuta na 220 stupnjeva, a onda skinuti foliju i ostaviti još 15-20 min. da se rolada zarumeni. Dobar tek!
Moja verzija - nisam imala šunke i sl. pa sam popržila samo grašak (sad kad sam pisala recept skužila sam da sam zaboravila luk, ali nema veze :mrgreen: ) i na njega rižu. Nisam imala niti parmezana pa sam ubacila malo običnog ribanog sira.
Foliju sam posipala krušnim mrvicama te lanenim i sezamovim sjemenkama (fino hrskaju kad je pečeno), a posred riže sam poslagala prutiće mrkve koje sam kuhane izvadila iz juhe.
Jedva jedvice sam uspjela prebaciti meso u tepsiju, ali se sve fino ispeklo i držalo skupa i dobro se rezalo na šnite i bilo je fino i zasitno, nisam uopće trebala uz to kuhati prilog (ali jesam pa je ostalo štruce i za sutra).