-
molba
bok curke, imam pitanje vezano za pisanje same molbe za posvojenje; naime, nisam sigurna piše li se ta molba kao i svaka druga? mislim na njen izgled: u desnom gornjem ćošku kome šaljem molbu,adresu centra/doma, a u desnom svoje ime, adresu u sredini (za)molba....
možda je pitanje bedasto, ali želim napraviti kak treba...hm....
kak ste vi?
hvala :heart:
-
sandraks, za početak pišeš svom centru (prema mjestu stanovanja) u kojem tražiš da vas "obrade" kao potencijalne posvojitelje
onda vas oni zovu, posjete, istestiraju i kad je gotova obrada - mora biti u roku 2 mjeseca - onda tek pišete na sve centre (mi pisali tako školski zaglavlja)
domovima ne pišeš
ovu prvu molbu smo mislim nazvali zahtjev za obradom posvojitelja ili tako nekako
sretno i pitaj sve što te zanima!
-
Možda je najbolje da nazoveš g. Srećka Szabu u Kumičićevoj (oni su zaduženi za cijeli Zg), i najaviš se na razgovor. Koji dan kasnije mu pošalješ i službenu molbu za obradom..
-
molba
hvala curke,
ali ja sam bila u CZSC prema mjestu stanovanja i razgovarala sam s pravnicom koja je u sobi zajedno sa soc.radnicom i psihologicom koje će nas uzeti u obradu kad molbu koju napišemo u centar u kumičićevoj - koji je btw, centrala za zg županiju i tamo se zaprimaju molbe nakon čega oni tu istu molbu šalju u CZSC ovisno o tome gdje stanujemo - dakle opet kod ovih gdje sam već bila prošli ponedjeljak....
ta mi je pravnica rekla da se prvo piše molba i šalje u kumičićevu,a da će nas zvati kad im oni tu istu molba pošalju natrag...to je kakti nekaj novo, jer ja sam rekla da sam na Rodama pročitala drugačije....
pitala sam, zahvaljujući vama jer sam to pročitala tu, mogu li poslati odmahi molbe u centre npr. u zg županiji istovremeno kad i centru u kumičićevoj, i ona je rekla da mogu - u slučaju da se dijete za nas pojavio prije nego nas obrade, onda će oni obradu ubrzati....eto, tak mi je rekla....
ali, ja još uvijek ne znam trebam li pisati tu molbu onak kak se molba piše - zna se kaj ide u gornji lijevi i desni ćošak ili ne....ne bi hjela "fulat"...možda nisam dobro objasnila....ne kužimo se...hm...
no, hvala vam drage curke kaj ste se tak brzo javile....
-
Sandraks, ja sam na molbu u gornji lijevi kut napisala naše podatke (i sve moguće brojeve telefona i mobitela), a niže desno (tamo se inače pišu podaci o primatelju) nisam ništa pisala.
-
molba
hvala ti, draga
evo, baš pišem, pa ne mrem odredit kaj je preosobno pa zvuči patetično, a kaj pak zvuči kao da se nudimo....uh...valda bu dobro
svima :love:
-
Sandraks, ovaj postupak koji opisuješ je na snazi već dugo. Mi smo M. posvojili 2001. i bilo je isto tako. To je tako u Zagrebu. Mislim da je dobro da prvo prođete obradu, jer bez toga vas centri ne mogu uzeti u postupak.
Ja sam u gornji lijevi kut stavila naša imena, adrese, telefone, a ispod toga naslov i adresu centra, desno datum. U molbi bez patetike napiši ono što osjećaš i što želite.
-
Zdenka, meni se ipak čini da je ovo novo. Znam da Grad Zagreb (koji funkcionira kao zasebna županija) ima centralu u Kumičićevoj. Međutim, Samobor, Zaprešić, Jaska, ..., su Zagrebačka županija, i do sada smo se morali javljati isključivo CZSS-u u svom gradu.
Kad sam imala "svoj šou" sa tetom u Samoboru (ako se sjećaš priče), Ministarstvo mi je odgovorilo da se mogu obratiti u neki od centara u Zagrebačkoj županiji, ali ne i centrima u Gradu Zagrebu.
I sve ostalo se moralo provesti u CZSS-u u Samoboru, a u Kumičićevu smo slali molbu tek nakon dobivene Potvrde o podobnosti (kao i u bilo koji drugi centar u RH).
Ipak, nije mi jasno šta se dobiva s ovakvim (promjenjenim) postupkom.
Opet se ostatak procedure prolazi u CZSS-u prema mjestu stanovanja, pa ne vidim svrhu u da se samoborci, zaprešićani ili jaskanci voze do Kumičićeve samo kako bi predali Zahtjev za obradu. :?
-
Imaš pravo, nisam skužila da govorite o županiji.
-
Sandraks, samo da ti poželim puno sreće!
-
-
bok
svima :*
javim se čim se nekej pomakne s mjesta :)
-
molba
molba poslana - danas!
:D
-
-
-