...za podgrijavanje djecijih kasica? citala sam da je to izrazito stetna, kancerogena naprava, te da ubija nutritivnu vrijednost hrane. dali je to istina?
Printable View
...za podgrijavanje djecijih kasica? citala sam da je to izrazito stetna, kancerogena naprava, te da ubija nutritivnu vrijednost hrane. dali je to istina?
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32097
možda ti ovo pomogne.
sorciere hvala.
...dakle pise da nije dokazano da je stetno pa automatski nije stetno, te da je koristimo na vlastitu odgovornost. malo mi je to sve :roll:
Ne, za bebu ju ne koristim.
ja podgrijavam. i nama i djeci.
Mi je nemamo i necemo.
Ne vidim joj svrhu...ni "value added"
Za bebača ne koristim već uronim staklenku s kašicom u vruću vodu i pustim minutu, dvije da se istemperira.
ja sam noi podgrijala par puta,ali nismo baš koristili te kupovne kašice tako da nije ni bilo potrebe.
ocito si nedovoljno lijena ;)Citiraj:
ninet prvotno napisa
meni je najveca added value to sto kad kuham caj ili kavu, napravim to direktno u salici, a ne mazem rajnglicu iz koje cu onda preliti tekucinu u salicu. Ista stvar s podgrijavanjem - podgrijavam hranu koja je vec u tanjuru.
Osim toga, mogu podgrijati neku hranu koju na sparhetu ne mogu - npr. rizu.
heleni uvijek kuham svježe pa nema podgrijavanja a za nas isto kao i a zakaj, grijem jela u tanjuru i to mi je super u kontekstu suđa, zagorenih posuda, bla bla...
Tako i kod nas.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Oduvijek podgrijavam u mikrovalnoj, također sam pročitala negdje neki članak da nije štetno, a na teglici isto piše kako se podgrijava u mikrovalnoj pa iz tog razloga ne brinem 8)
same here...Citiraj:
retha prvotno napisa
Sad kad je vec veci i kad hoce piknut pizze od nas ili fasiranu sniclu, onda i njemu podgrijemo u mikrovalnoj.
Inace ne prakticiramo za dijete bas cesto, a iovako gotovo uvijek pojede nesto frisko pripremljeno, sto se treba hladit, a ne podgrijavat.
Ja je ne koristim.
Imam (kršitelj koda) grejac. Jeste da treba malo vise vremena - 10ak minuta, ali nikada ne zurim za povrce, tako da uspem da stignem da podgrejem na vreme da jedu.
Meni je mikrovalna izum stoljeća.ja je koristim već odavno za nas, podrgrijavanje je direkt na tanjuru i stvarno se hrana može podgrijati kako je nikad ne bi mogao podgrijati na štednjaku ko maločas friško napravljena. Probala sam i za podgrijavanje kašice, jedino kaj se mora na kraju fest izmješati jer nije podgrijanja svugdje isto.Ali definitivno je najjednostavnije i najbrže, o štetnosti uopće ne razmišljam.Ima puno štetnijih stvari u okolini koje rabimo svaki dan, pa i za našu djecu, pa opet svi to koristimo.
Mi je ne želimo.
Mi nemamo mikrovalnu, jednostavno nemamo mjesta za još jednu beskorisnu napravu u kuhinji :saint: Ovak i onak je sve zatrpano raznoraznim spravicama.
da, imam je i koristim, ali ne za podgrevanje hrane jos uvek.
za sada samo prokuvam vodu u njoj za Olega
meni je mikrovalna super, pogotovo za brzo grijanje mlijeka, vode...
mozes podgrijati hranu koju recimo ne mozes zgrijati u zdjeli...tijesto, rizu, pohano meso, pizzu, raditi tople sendvice itd.
za sad je ne koristim za M. jer nema potrebe, mozda i budem
Ista stvar, samo nije M. nego K. :)Citiraj:
Dia prvotno napisa
Ma ne znam kaj bi bez mikrice. Koristimo je za podgrijavanje svega, jedino mi se ne sviđa ništa s grila, ima čudan miris i okus...
MM-u i meni sve iz mikrovalne ima cudan miris i okus,bas zato je i nismo kupili..Citiraj:
Riana prvotno napisa
Naj, naj, naj, naj upotrebljavaniji aparat u mojoj kuhinji i to uglavnom za podgrijavanje ili pripremu namirnica koje se inače kuhaju. Da me netko vrati u predmikrovalno doba bila bih ko zombi.
Mikrovalovi ulaze u jedan uski spektar EM zračenja male snage. Koriste se u kućanstvu od cca 50-tih godina prošlog stoljeća i zasad nema poznatih kontraindikacija da je negdje nekome izrasla još jedna glava, da mu je koagulirao mozak ili da je uporaba u toj mjeri kancerogena da škodi. Uostalom izlaganje zračenju (ako je loše izolirana) i pri punoj uporabi mikrovalke je toliko kratko da i to doprinosi osjetu sigurnosti. U moderno doba vrijeme izlaganja zračenju mobitela ili raznih wireless uređaja je mnogo intenzivnije od izlaganja mikrovavima.
koristim
BRAVO!!!!!!!Citiraj:
Virgo30 prvotno napisa
upotrebljavam je.
Svakodnevno.
Koristim mikrovalnu.
Ne podgrijavam kašice.
ja isto kao janoccka :raspa:Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
Ja je koristim samo za ugrijati vodu ili mlijeko.