Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Citiraj:
Sacreus prvotno napisa
Citiraj:
sorciere prvotno napisa
imaš zanimljivu terminologiju.
Psiholosku? :D
..
:shock: :lol:
imaš iskrivljenu percepciju "psihološke" terminologije :mrgreen: .
Nemam... Po izrazima "percipirati" i sl. se psiholozi najcesce prepoznaju po forumima, pa m zato pitao :mrgreen:
Citiraj:
"povlacila je paralelu izmedju kokaina i alkohola, a to se po meni ne moze.. "
da li si ti (dokazano) relevantna osoba (autoritet) po kojem se svi trebaju ravnati?
Ne, vec je to moj stav. Napisao sam "po meni", nisam li? Da se smatram generabilnim, kao vecina u ovoj komunikaciji, onda ne bih napisao "po meni".
Citiraj:
"Iz komentara da ne mora ni sebi ni djetetu davati alc. To joj nitko nije rekao, a ona ima tako obrambeni stav od "okoline". "
pametnoj i dobro educiranoj osobi to nitko ne treba reći. ako je okolina sklona neprihvatljivom ponašanju, svaki roditelj treba zaštititi dijete.
To je bio odgovor zasto sam komentirao "projektivan odnos", a ne da li je educirana i pametno i da li roditelj treba zastiti dijete, ako bi odgovaras odna mi odgovaraj na ono o cemu pricamo, a ne mijenjaj temu :)
Citiraj:
kad se govori o alkoholu i maloj djeci - nema sive zone. postoji samo (da ili) ne.
J se ne slazem.
Citiraj:
možeš li dokazati svoju tvrdnju? možda baš sad imaš i čašu i flašu kraj sebe. to je samo tvoja osobna percepcija tvog života. ja i "ja" (iz ogledala) nisu uvijek isto.
Nemam. Casa mi je jedino ako pijem vino uz rucak. A objektivno "ja" ne postoji, kao ni objektivna realnost. Kako se ja vidim, ne mora biti nimalo tocnije od onoga kako me ti ili netko drugi vidi. Kao i bilo sto oko nas sto vidimo, pamtimo i dozivljavamo.
Citiraj:
objasni konkretno - zašto bi djeca imala krivu percepciju, tj. zašto bi im alkohol izgledao kao "zabranjeno voće" - ukoliko im roditelji ne piju, odnosno ukoliko im na prihvatljiv način objasne da je to štetno za zdravlje.
Zato jer zabranjivanjem necega dolazi do osjecaja ugrozenosti slobode, onosno narusavanja neke internalne slobode/stabilnosti, te covjek da bi se osjecao slobodnim zeli ono sto mu je receno da ne smije, da nije dobro, da ne bi trebao.
A drugo.. Ovisi o koliko maloj djeci pricamo.
Citiraj:
"Svaka je komunikacija i njen stil stvar osobnog odabira, ali i za sobom povlaci percepciju drugih ljudi na nacin da oni ne mogu znati sto osoba misli/osjeca, pa mogu i pogresno percipirati. "
a ja ću dodati i "vidi i čuje".
Vidi i cuje je 93% komunikacije, ali na internetu bas i nije takav postotak, ne mislis li?
Citiraj:
npr. ti - imaš okvire, slike, boje, "vidiš" ... trenutno (možda) proučavaš tematiku koja je nazvana "moć riječi" (vidiš li kako sam lijepo upotrijebila lost performative :mrgreen: ), ali primjena još malo "šteka" ...
Moc rijeci?
Citiraj:
u svakom slučaju, pozitivno je raditi na sebi. ;)
Je :)