Dakle, kao što rekoh. Koja?
Trebam nabavit 0+ i 1 jer trenutno imamo PP Primo viaggio, ali mu je tijesna. Tj.stisnuta su mu ramena unutra i to već više od mjesec dana.
Inače, sada je 4 mj, i cca. 8 kg.
Printable View
Dakle, kao što rekoh. Koja?
Trebam nabavit 0+ i 1 jer trenutno imamo PP Primo viaggio, ali mu je tijesna. Tj.stisnuta su mu ramena unutra i to već više od mjesec dana.
Inače, sada je 4 mj, i cca. 8 kg.
Pitas za marku? Nemam pojma, ali koliko znam bitno je da je mozes pravilno postaviti u svoje auto.
Ili pitas za vrstu? Imas one AS 0-18 kg koje se mogu postaviti pod kut od 45 stupnjeva i suprotno od smjera voznje, sto je ono sto tebi treba trenutno. Poslije, kad beba bude mogla samostalno stajati (s kilama ocito nemate problema, brzo cete prijeci 9 kg) okrenes je u smjer voznje u sjedeci polozaj. Tako ce ti AS dugo potrajati.
pitam za marku... recimo za vw golf
još nikaj, a ja sam stvarno strpljiva... :)
jel ima možda netko chiccovu vector, pa da kaže koju o njoj ili kakvu drugu grupe 0+/1
Petapan, ja sam cula od dosta mama da nisu zadovoljne kombiniranim sjedalicama. Sigurna sam da ce ti se netko sa vise iskustva javiti.
I nama je nasa 0-13 naknap, ali ja cu se strpiti jos malo pa kupiti MaxiCosi Priori.
mi imamo 0-18 bebe confort iseos i ja sam više nego zadovoljna. imamo ju već tri godine, još je ko nova i još ju mali koristi (ima 3g i 2mj, 14,5-15 kila i cca 98 je visok)
Jako hvale Concord Ultimax, ta je kombinirana. Mislim od 0 do 18 kg. Izgleda vrlo stabilno i kvalitetno.
Zar ste s 4 mj. prerasli PP Primo V. :shock: ? (ja se dvoumimi između nje i Maxi Cosi cabrio)
Aha. A sad imamo 6 i pol mjeseci i ovo je zaista krajnji, ali krajni čas da kupim kombiniranu...
a prerasli smo zato što ja imam malog bumbara, koji je em težak i dugačak, em onak nabijen i zdepast...
inače "normalne" bebice mogu u njoj biti dugo.Moja najveća zamjerka joj je jedino što je to vjerojatno "najvrućija" as koja postoji. Ima negdje na forumu topic gdje se mame, a snjima i ja, žale kak im se djeca užasno znoje u njoj...sve ostalo je cakum-pakum..
mi ti baš ovdje ne volimo preporučavati određenu marku, to bi bilo reklamiranje firme, a to nam je malo onak :roll:
kao i ninochka, mogu reći da smo mi bili prezadovoljni iseosom i da smo je proslijedili dalje nakon pune tri godine korištenja.
jednostavna za montažu, udobna za dijete, mogućnost podešavanja nagiba i širine...
uvijek bih je ponovo kupila...
naša je isto bebe confort iseos TT i prezadovoljni smo :D
ono šta se meni najviše sviđa je mogućnost podešavanja njene širine, a pogotovo kad malu ujutro po hladnoći vozim u vrtić. strpam je u jaketi u sidalicu i onda podesim širinu sidalice. genijalno.
dijete se ne bi smjelo voziti u jakni, kao ni u skafanderu jer se tada pojasevi ne mogu dovoljno čvrsto zategnuti.
mi taj problem rješavamo ili tako da MM ranije izađe i zagrije auto, ili je što brže skinem, stavim u sjedalicu, zavežem, i onda na nju stavim jaknu ili dekicu.
jel ide onda iseos u oba smjera? jerbo sam negdje pročitala da ide samo prema naprijed...zbunj
A joj... Dakle vako: ISEOS ide u oba smjera i ona je 0-18kg. ALI ona se više ne proizvodi -bar tako kažu u TL a zvala sam i Trst. Novi model je ISEOS TT koji je 9-18 kg i montira se samo prema naprijed.Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Malo sam u bedu jer sam htjela baš tu stolicu.
Ja sad zvala TL i kažu da više uopće nemaju kombiniranih sjedalica, nego samo 0-13, i 9-18 kg, između toga, npr. 0-18 nema više, jer kao da nije bio dobar položaj za novorođenče. A ja isto mislila kupit tu kombiniranu, jer će mi Jakov skoro prerasti Chicco sintesis 0-13.
da, i meni je izgledala malo duboka za novorođenče, ali mi smo ju nabavili tek kad je on imao 4,5 mjeseca, skoro sam sjedio i imao dobrih 7,5 - 8 kila
od onda nam je super
ja bih sad rado napisala 100 razloga zakaj ja mrzim magmu, ali neću...
nego ću se okrenut i otić u deželu po svoju as...još samo da smislim koju :P
htjela bih samo napomenuti da obratite pažnju na sistem za zatezanje pojaseva u sjedalici (onih unutar sjedalice) jer sam nedavno imala u rukama jednu nejeftinu kombiniranu kojoj je užasno teško zategnuti pojaseve - svaki pojas se zateže posebno, jako nespretno i teško. A to je nešto što trebate raditi svaki puta kad dijete stavljate u auto
Kopiram iz brošure:Uz ovako stegnute pojaseve teško je zakopčati kopču pa je najčešće potrebno pojaseve svaki puta malo otpustiti i ponovno ih zategnuti.Citiraj:
Test jednog prsta:
* kako bi se spriječilo isklizavanje djeteta van pojasa prilikom sudara, trake pojasa autosjedalice za novorođenče trebaju biti dovoljno zategnute - između trake pojasa i bebine ključne kosti ne smije biti više prostora od debljine jednog prsta.
* trake pojasa autosjedalice za malo dijete trebaju biti dovoljno zategnute- između trake pojasa i djetetovog prsnog koša ne smije biti više prostora od debljine jednog prsta.
Kod ove sjedalice to uopće nije lako izvesti.
Chicco je nekad imao kombinirane. Neznam jel jos uvijek ima.
ima. vectoricu...
ova o kojoj vam pričam je chicco i nije baš neki izbor.
Mi isto imamo chicco, shuttle. To je stari model, kombinirana, s normalnim načinom za zatezanje pojaseva. Takve više ne proizvode.
Ova nova je nešto s "jet", ako se ne varam. Vide se te kopče na ramenom dijelu na slici, na linku iz mog posta.
još uvijek nismo našli as i sva sreća da je zahladilo, pa i ne idemo tak puno u neke vožnje....
ono što me raspiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii totalno je neukost tvrdokorna prodavačica na dotičnom odjelu i TL-u...
I na rotoru i u king crossu su me uvjeravale da ne postoje 0/1 sjedalice, jedna je rekla da imaju ali da ih ne bih trebala okretat u smjeru suprotnom od smjera vožnje jer će luka noge slomit ako dođe do sudara....
:? :x
Ja isto gledam kombinirane.
Razmišljam o Bebe Confort Iseos TT Safe Side, 0-18kg
U Osijeku je nisu imali u Zg nisam bila.
skviki je malo gore napisala da iseos tt ide samo u smjeru vožnje, odn, ona je od 9-18, grupa 1. to nam ne dolazi u obzir...
a iseos safe side se, navodno, više tu nema za kupit.
pa da se sad pohvalim da smo od dana današnjeg ponosni (to sad lažem jer još ne znam :P ) vlasnici iseos safe side as...
ošli u deželu, kupili, tetka namontirala pred dućkasom , mi doma razmontirali jer nismo išli s našim autom i sad čekamo A) da mm namontira u naš b) probnu vožnju...
I mi imamo isti problem s AS - u "jaje" više ne stane, a za 9-18 je premala, tako da smo i mi odlučili ići na kombiniranu. Razmišljala sam o Concord Ultimax ili Bebe confort Iseos Safe side...koja je po vašem mišljenju bolja? Iskustva? Naravno da ćemo i mi morati do Slovenije jer ih kod nas nema za kupiti. :roll: petarpan, gdje su ti kupila svoju (koji dućan) i koliko si ju platila (ako se smije znati)?
P.S. Imam još jednu kvaku - prekratki remen u Ford Fiesti ('98) i duboko se nadam da ću moći smontirati ijednu. :?
strippy, evo jučer u baby centru u brežicama...cijena joj je 187 eur - 5% popusta na cash- 20% ddv-a, pa me izašla 142 eurića
mislim da sam bas gledala neki dan u TL u dubrovniku tu iseos TT i mislim da je bas bila ta od 0-18, jos sam je podesavala...ali bila je plava pa sam odustala od kupnje...mislim da im je ostala jos ta jedna u ducanu!!!
skviki, (ili tko god vec)...ja ti kupim tu stolicu u dubrovniku i posaljem city expressom, a ja zauzvrat dobim one bodove na magminoj kartici!!!!Citiraj:
skviki prvotno napisa
eto, ako tko zeli, ili ako kome odgovara neka se javi!!! :love:
Petarpan,ajd kad se smontirate u svoj auto reci koju o AS,ja sam vec luda od istrazivanja tih AS-ca pa mi olaksaj :mrgreen: ,thx
abonjeko, iseos tt je grupa 1 i ima je svugdje, nije baš da moraš slat iz dubrovnika :mrgreen:
al, dobro si se ti sjetila kak dobit magmine bodove hi, hi, hi...
ugl. iseos safe side, grupe 0+/1, naravski ide u oba smjera, ali je izgleda uopće više nema za kupit u HR, a vani kak je kome ostalo... ja sam zvala brežice prije nego smo išli i rezervirala si tu po koju sam i došla...jučer im je ostala još jedna...crveno-bijela...ali mi je rečeno da ih još imaju po drugim bc-ima u slo.,pa ih mogu povuć iz bilo kojeg dućana u brežice da ne jašete pitajbogakam po deželi...
haug!
Thanks petarpan. A reci jesu ti dali da prvo probaš smontirati sjedalicu u auto ili si ju morala kupiti na blef? Mene fakat muče ti remeni - morala sam improvizirati produljivanje i za "jaje" (ali sad je čvrsto i nema da mrdne :mrgreen: ) jer su mi bili prekratki, pa me sve frka... :/
Jer netko kupovao u Pikapolonici (SLO)?
dali... i namontirali...
pa smo mi razmontirali jer nismo išli sa svojim autom...
plavuša i policajac... :lol:
umirem... :mrgreen:Citiraj:
plavuša i policajac... :lol:
super za novu sjedalicu!
zaista nisam znala da je to ta iseos TT koju ima svugdje za kupiti, ne bih se sada ovako crvenila :oops: :oops: :oops:
u biti, ja sam zaista, ali zaista zeljela pomoci jer znam kako je meni kada ocajno zelim nesto kupiti a toga ima samo u zgb-u, pa molim na sve strane da mi se to kupi...
uostalom, nije mi palo na pamet da bi se iz TL u dbk-u moglo povuci u TL u zgb-u...
ali ja sam bila totalno uvjerena da je to ta iseos safe side, jos sam je vrtila po rukama i procitala mislim bas "safe side"...
ali, mozda sam u krivu.... :oops:
ma je, kužim kak ti je...tak je i mom razmaženom zagrebačkom dupetu zlo kad nečega nema u zg, pa moram u deželu...a nisam ljubitelj dotične države...
dobro si ti vidjela, piše na tt-u isto safe side, jer ima postraničnu zaštitu...i mene zbunilo kad sam svojedobno gledala u tl-u... samo, eto, tt je grupa 1..ova kaj nije tt nego samo safe side je kombinirana..
Evo mi rezervirali onu crvenu u Brežicama - u subotu idemo po nju!! :D Joj, drž'te fige da ju uspijem namontirati bez problema. :cekam:
evo i mi rezervirali As al zelenu ima na nijhovom sajtu,ak ne nabave tu uzet cemo crvenu,bas sam happy napokon ce se moci normalno vozit :D
javi kako si zadovoljna, mi tek iduci tjedan idemo po nju tj.doci ce iduci tjedanCitiraj:
Strippy prvotno napisa
ok, ovak...ja se već 2 dana mučim i natežem da ju nainstaliram u obrnutom smjeru u VW golf 3...sjedala u njemu malo idu nizbrdo..tak nekak...u smjeru vožnje se namontirava cakum pakum...
dakle, još nisam uspjela...al ne posustajem...mm je odustao, pa ordiniram ja...
mislim da ću morat napisat apel šeficama od autosjedalica da ubrzaju slijedeći pregled..
u opel zafiru ide u oba smjera kao da je rađena po njoj...
Evo izvještaja: dakle, kupili smo AS i fenomenalna je, ALI naravno nisam ju uspjela smontirati bez mog improviziranog produžetka remena (pisala sam o tome u topicu o Chicco AS 0-13), štoviše, ne bih mogla smontirati niti jednu. :roll: Meni se čini da sad dosta dobro i čvrsto leži, ali definitivno bih otišla na Rodin pregled. Već smo bili na prvoj vožnji i Lauri se sviđa, sad je na povišenom i može gledati kroz zadnje staklo kaj se događa u "vanjskom svijetu". :mrgreen: