Pitam iskusne mame dojilje...
U zadnje vrijeme sam slušala stalno vaš savjet " nuditi jednu te istu dojku unutar 2-3 sata da beba dobije i masnije mlijeko " ... Čini se logično , moj mali i tak ne tražu drugu i kako sam to radila jedan period čak se poboljšalo tjedno dobijanje na kilaži za još dodatnih nekih 15 grama po tjednu ( još ga p.sestra vaga tjedno ) - prosječno dobija 200 g po tjednu - star je sad uskoro 8 tjedana. E sad - mali je počeo spavati sve češće po 4 sata u komadu ( zna se desit čak i 4 i pol ) - kako onda da činim ? Nuditi još uvijek istu dojku čini mi se ne više tako logično jer je se za 4 sata ( pretpostavljam ) opet nakupilo ono vodenasto mlijeko naprijed u dojci - ili kako ? A što je s onom drugom - onda druga čeka 8 sati na podoj - nije li to predugo ? A obje da mu u tom slučaju nudim - on rijetko oće obje po podoju - a nudit mu češće - NEMA ŠANSE ! On samo uzima kad on hoće - na moju ponudu NE PALI - NE UZIMA !
Kako sad da radim ? Nekad se i razmišljam dali je on još ipak premali da spava po 4 , ili 4 i pol sata - ali ako ga probudim neće sisat . Na težini dobija uredno . I dali će se smanjit moja količina mlijeka jer on rjeđe doji ?
Izdajati se ???
Re: Pitam iskusne mame dojilje...
Citiraj:
KillBill prvotno napisa
Nekad se i razmišljam dali je on još ipak premali da spava po 4 , ili 4 i pol sata - ali ako ga probudim neće sisat . Na težini dobija uredno . I dali će se smanjit moja količina mlijeka jer on rjeđe doji ?
Izdajati se ???
Ako se količina mlijeka smanji onda mu manje mlijeka i treba. Vjerojatnije je da sad siše efikasnije nego prije pa ti se samo čini da jede manje. Ja nisam educirana ni savjetnica pa tako ni ovo nije savjet nego samo "kod mene je ovako" - preko dana izmjenjujem dojke svaka 3-4 sata, trudim se da sve isprazni, a preko noći mu nudim onu napetiju ili, ako odspava dugo u komadu i obje budu jako tvrde, prvo kratko jednu, a onda do kraja drugu. Mislim da je bitnije da si ti opuštena i da je on zadovoljan i uredno dobija na težini nego minutaža svake dojke. Ne vidim što bi mogla postići izdajanjem. Napominjem još jednom, nisam savjetnica, ovo je samo moje iskustvo/mišljenje. Sretno :)