TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?
..curke drage, ne znam koliko vas me se sjeca, ja sam Tigyna frendica, znala sam par puta pisati tu na Rodi, ali me u zadnje vrijeme bas i nema..
..radi nekih simptoma koji su se poceli pojavljivati i traju vec cca pola godine, odlucila sam napraviti hormone stitnjace i kompletnu krvnu sliku koja nije jos gotova..
..nalaz je dosao ovakav:
TSH 2,96 (0,63 - 4,19)
T4 185,1 (70 - 150)
T3 4,3 (1,3 - 2,5)
..da li netko zna desifrirati ovakve vrijednosti nalaza? heeelp.. :* ..
Re: TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?
Citiraj:
Nikky prvotno napisa
..radi nekih simptoma koji su se poceli pojavljivati i traju vec cca pola godine, odlucila sam napraviti hormone stitnjace i kompletnu krvnu sliku koja nije jos gotova..
Kojih simptoma?
Inače, nemam takve nalaze (moji su baš obrnuti od tvojih) ali koliko sam upoznata sa situacijom, sa tim nalazima odeš se naručit i ako to samtraju hinijim slučajem naručuju te odmah ili za par dana.
Ali meni osobno ne izgledaju kao alarmantni nalazi (po onome šta sam čula i čitala - nisam doktor :oops: )
A neka malo ove teme pri vrhu pa se možda neko javi sa sličnim iskustvom.
Re: TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?
.simptomi su: konstantan umor, pospanost, tromost, iako sam jako drustvena osoba, izbjegavam kontakte s ljudima, ne da mi se komunicirati sa ikim, sem par osoba koje su mi stvarno drage..iako pijem Yasmine, zadnjih 4 mjeseca imam teski "PMS" -ono grizem kao ljuta zmija (ooopps, vampirica ), sto nikad nisam imala, tih tjedan dana bolje je da nikoga nema oko mene, ako nije po mome, bolje da ne pricamo..nesnosne glavobolje su postale konstanta, a i pocela sam imati probleme sa vratom. jednom sam se ukocila tako da me tjedan dana lijekova za opustanje nije opustilo.. ..uspusem se kod jako jako malog naprezanja- npr uz brdo di zivim 20 godina se ne mogu uspeti bez da se ne uspusem..otkucaji srca su mi kad sjedim i odmaram 82..oslabjela kosa ili pojačano opadanje kose, oslabjeli nokti, pojacano znojenje koje se pojavljuje uz "valunge", evo danas sam se zabundala kad sam odlazila od kuce, vec mi je u gradu bilo vruce da sam doslovno gorila..
..tnx, :* ..
..ma daj Boze da nije nista strasno..