Evo, razradujem one size pelenu... dosla sam do slijedece ideje:
http://public.fotki.com/Anita-AZ/hom...ze-fitted.html
Ako tko ima jos dodatnih ideja za razraditi na bazi (ili ne) ove... dajte!! :)
Printable View
Evo, razradujem one size pelenu... dosla sam do slijedece ideje:
http://public.fotki.com/Anita-AZ/hom...ze-fitted.html
Ako tko ima jos dodatnih ideja za razraditi na bazi (ili ne) ove... dajte!! :)
:bye: sir!Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
:lol:
draga, otkrivas toplu vodu!
:P
sorry, bas me veseli tvoj entuzijazam! :aparatic:
P.S. Ideja za one-size je sjedi 5!
Anita odlicno.
"Lijepa peleno" alias "torbica" - pa u biti ti i ne treba aparat za drukere, jer ako kupis obicne drukercice oni se lijepo prisiju i super funkcionira. Imala sam tri takve pelene i drzale su odlicno.
Martica... a da ti meni das kroj tople vode? :mrgreen: Daj, pliz, trazim posvuda i nema.. Jel ima tko.. jel ima tko?Citiraj:
marta prvotno napisa
IRCHI... gdje god da odem, sretnem tebe gdje vices sir!! :lol: Imam feeling da se ovaj sir ne bude pokvario! :D :*
pelena je super i super što si vodoravno čičak stavila u dva reda ipak tako bolje drži
gornji post je upućen Aniti
Gle, ja svoje dužnosti shvaćam ozbiljno :mrgreen: . A danas još niti jednom nisam spomenula sir :ups: .Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
:lol: :lol:
Jooj, ja sam tek sad skuzila Martu... koji delay...ona moja slika izgleda kao neki tutorial... ali to nije za vas cure moje, vec za moju trudnicu koja tek proucava pelenice, pa sam joj na slici sve nacrtala i napisala da skuzi princip.
hajd izjasni se sta ti tocno treba.
Kao prvo, stalno nesto kemijam s krojevima, nisam skroz zadovoljna niti s jednim, no, to nije ni losa stvar jer volim experimentirati. Ali voljela bi imati i jedan, ali vrijedan, super kroj za fitted i za poketicu (ili aio) pelenu. A i za cover. Ja sad sivam cover onak kao vecu pelenu, a ona fora s dva ruba, to bi htjela nekako!
Hocu frendici sasiti neke pelenice koje bi mogla sto dulje koristiti! PA s nekim "patentima" da napravimo takve da joj sluze od pocetka pa sto dulje...
Imas kakav krojcek? Ja pretrazila net i SVE STO IMA NA NETU (besplatno) imam i ja! 8) Ali nemam za one size nista. :(
I onih drukera o kojima pricate... nigdje nema... nigdje! Ima onih za sivanje, mama mi ih je kupila hrpu.. ma necu to ni probati, to bi trebalo s rukom... a i nekako su kruti.
Evo... to je to.
Ja sam one size napravila iz ottobreovog kroja.
Drukere imaš za kupiti one kak su na dječjim bodićima. 21kn (unutra je 15 parova). Treba ih stavljati na što manje slojeva. Dakle, na iskrojeni vanjski dio, a tek onda šivati upijajući sloj. Ovo govorim jer sam uspjela zeznuti čitav paketić.
Raspitivala sam se i za plastične, u dućanima zbunjeni... Na kraju sam saznala da traže prešu. Prevelika investicija.
Gdje ima tih drukera? :taps:
I da, moram vam pohvaliti svoje HM-Fuzi bunz (kao one na slici zeleno-plave, nego sad su isprobane nekoliko puta)! :D
Iznutra sam stavila flis (neiritantan, vec kao da je pamucni).... beba suha, mekano joj... izvana PUL! Tako da necu kupovati vise poketica, ali cu naruciti PUL-a u raznim bojama!
Ove drze odlicno! Stvarno vlaga predje na onaj ulozak unutra, sve je suho i izvana i onaj prvi sloj do koze! Obozavam taj bijeli prugasti flis koji sam nasla (skup je... ali nema veze), a i PUL-ove....
YES! Sad cu samo takve sivati.
Motivirala me mama da sivam poketice i AIO zadnji put kad sam isla kod frizera a ona stavila jednu zastitnu iznutra i drugu zastitnu izvana.. bez pelene! :roll: :mrgreen: Tada shvatih da za pomoc njoj i drugim cuvalicama u buducnosti treba imati jednostvne pelene.
Ja sam našla gdje kupujem čičak. No, imaju svake prestupne. Moram pitati tko im je dobavljač.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Ja ne ljubim bas te onesize pelene jer na malima budu presiroke.
Ali imas jedan australski site na kojem se prodaju onesize regulirane samo cickom, pa si prouci.
I ko sto kaze babyiris, lijepo od ottobredesign pelene napravis one size.
I još jedna napomena. Otobredesign su u originalnoj veličini mnogo uže među nogicama od Kamarisa pa su zato i moj najčešći izbor.
Od sada radim samo ovakve! Obozavam FOE i PUL. Super su.. stvarno sam zadovoljna! :D Idem naruciti jos materijala!! :mrgreen:
http://public.fotki.com/Anita-AZ/hom...savrsena2.html
http://public.fotki.com/Anita-AZ/hom...enapelena.html
wow!!!
super!!!
kako šivaš onu rubnu trakicu? di ju nabaviš?
odakle naručuješ materijale?
ako nije tajna, naravno :*
Rezem ih sa strane... to dolazi na izvana nogicu otprilike! Tako da tu ionako ne cure, a ja volim kad nisu u jednoj boji!
Materijal sam narucila sa http://www.diapershop.com/
I opet cu.. samo da provjerim da li cu opet cekati 2 mjeseca :/ ako uzmem najjeftiniju postarinu.
Tamo ima i pulova i FOE... ma supper!
Jos samo da skuzim da li se foe moze bojati da ne bude rub uvijek bijeli!
Jedina losa strana foe (fold over elastic) je sto je cicak dosta ocufa! Mislim da ne bude dugo bila ovak lijepa....
Upravo sam nasla na netu!! :D
Joj, cocci dok ja skuzim sve sto vi "spp" (staro.platneno.pelenasice) znate proci ce neko vrijeme! :mrgreen:
jel treba neki posebni nastavak na mašini za sašiti FOE?
hvala na info :*
Anita :klap: :klap:
postala si pravi profi :naklon:
:yes: :klap:Citiraj:
anjica prvotno napisa
:D
Aries.... ma nista posebno ne treba, toliko je jednostavno da upravo narucujem jos!!
I nema razlike! To su prave fuzzi bunzice.. i bez obzira na skupu postarinu, ipak dodje dosta jeftinije! Stvarno se isplati! Jedina je razlika sto je ova na cicak, a njihova na drukere... funkcioniraju isto!
Ima u neckermanu za naručiti Trostruka kliješta za izradu rupica i stavljanje drukera,ne znam da li valjaju,nisam ih još naručila.Još se premišljam.
drukeri
ovo je samo za metalne drukere :/
Anita, bravo, zaista prekrasno! :D
Pitam se ima li negdje kod nas za kupiti tih traka za obrub tj. FOE?
Anita ova pelena je mraaaak!!
Hoćemo se sad razveseljavat :lol:
Anita pelena je zakooooon! MOgla bi ti to patentirati u Hrvatskoj :) .
Onesize pelena s cickom se moze napraviti tako da se i prednja i straznja strana mogu podvrnit. Tako se jos dodatno poveca vremenski raspon koristenja pelene.
I još se dodaju mini gussets i podesiva gumica oko noge... Ma nema bolje... Paše i malima i velikima, i debelima i mršavima i curicama i dečkima ;) Eto kad već ne mogu JA patentirati! :heart:
Anita, zakon!
Nadmašit ćeš ti sve spp!
Kad se još sjetimo da si tek nedavno išla u nabavku šivaća mašine!
Genijalka si!
Sunac... :D a kako se dodaju ti usitci (gussets)? Hoces podijeliti s nama? :oops: pliiiiiiiiiiiiiiizzz
Ili.. da netko slikne kako to izgleda u peleni koja ima te usitke, pa cu skuziti kako su to izveli (valjda).
Rikky wrap zastitne od ME ti to imaju, a na onom novozelandskom sajtu imas detaljna uputstva kako ih sasiti.
Kojem nz site-u?
Jel jos uvijek tvrdis da imas bas sve besplatne krojeve s weba? :mrgreen:
Joooj, Marta... :lol:Citiraj:
marta prvotno napisa