Citiraj:
Zvončica prvotno napisa
Koliko beba ima podoja?
6 do 7najviše
Citiraj:
Koliko ima popišanih pelena?
Uh, to je teško procijenit s ovim pampersicama :/
Citiraj:
Koliko pokakanih?
Najmanje 4-5 zlatnozute boje
Citiraj:
Kako ti se čini, da li je beba aktivna dok je budna?
Da :) najaktivnije gleda oko sebe ujutro u 5 ipo :)
Samo je jako malo budna.
Citiraj:
Dok sisa, da li čuješ ritmično i ujednačeno gutanje? Beba prvo neujednačeno sisa, a kad se oslobodi refleks otpuštanja mlijeka čuje se gutanje. Pri svakom podoju treba gutati nekoliko minuta, onda ćeš znati da je nešto zapravo i pojela.
Prvo potegne nekoliko puta, a kasnije malo ritmicki cucla i guta a malo odmara.
Micu joj se obrazi i usi, sve mi se cini da je kako bi trebalo bit sta se toga tice. Gutanje bas i ne cujem jako, samo ponekad.
Citiraj:
Što je to? Duda? Pokušaj izbaciti dudu, neka beba svako sisanje obavlja na dojci!
Ma tutica :) jede svoj rukav od kombinezonica :)
Na ciku se poprilicno tesko odluci zinit, kao da nezna. To me u biti najvise izludjuje. Znam da bi trebala sto vise otvorit usta, al ona jednostavno nece i nece, nego se malo igra s bradavicom, a malo sa svojim prsticima.
Citiraj:
Nemoj se izdajati, pogotovo ne do kraja, kako često savjetuju. Ako beba prerijetko sisa, a tebi su grudi prepune, izdoji tek toliko da ti popusti napetost, nikako ne do kraja! Imat ćeš još više problema.
I ne izdajan se vise, lijeno mi (valjda zato i mala nece ciki, lijena na mamu ;) ) Izdajala sam se samo kad su mi grudi bile prepune.
Iako mi je patronazna savjetovala izdajanje do kraja (kao da ne ostanem bez mlijeka jer je praznjenje najbolji poticaj za stvaranje) a u bolnici je savjetnica bas naglasila da se ne treba izdajat do kraja jer se tako remeti uspostavljanje ravnoteze ponude i potraznje.
Inace, zahvaljujem na pomoci :heart: