Re: igranje preko interneta
Citiraj:
Roza prvotno napisa
Trebam savjet: dečko od 11 godina (moj posinak) silno želi na Internetu igrati neku igricu koja se zove hattrick (nekakav football manager).
Ja mu nisam dozvolila iz par razloga, a glavni je taj što mislim da malo 11-godišnjaka provodi sate na internetu igrajući tu igricu - vjerojatno bi došao u susret s starijim ljudima i mislim da mu to nije potrebno (a može biti i potencijalno štetno).
Iz njegovog razreda samo jedan dečko igra tu igricu, njegovi roditelji mu dopuštaju da satima visi na internetu.
Kakva su vaša iskustva? Jesam li pogriješila u toj zabrani? Ne bi htjela biti zaostala u shvaćanjima, ali mislim da je za on-line igrice još uvijek prerano.
Ja igram tu igricu... i MM isto. Istina je da su ljudi koji to igraju uglavnom stariji, barem srednjoškolci. Ne čini mi se da ima išta loše u samoj igri, mislim da uči logičnom razmišljanju, kombinatorici pa i matematici... može se na njoj visiti 5 minuta dnevno ili 5 sati dnevno. Problem je što se većina (i ja) jako zakači na to pa ipak bude 5 sati dnevno i to ljude uglavnom drži nekoliko mjeseci, ali ako mu možeš kontrolirati vrijeme koje provodi za kompom onda to možda ipak nije problem. Drugi dio problema je okruženje, unutar hattrick zajednice postoje forumi na kojima se priča o svemu i nemoguće je da ne dođe u kontakt sa starijom ekipom... pročitala sam i MM-u ovu tvoju poruku i iako je meni ovo sa starijom ekipom argument protiv, on tvrdi, a ima mi i to smisla, da do istog okruženja može doći na bilo kojem forumu. Htjela sam malo pojasniti o kakvoj se točno igrici radi, ne znam ništa o odgoju 11godišnjaka i ne znam kakva su kod vas inače pravila oko surfanja netom... iako znam da je danas do pristupa netu tako lako doći, u školi, igraonicama, kod prijatelja. U svakom slučaju je to puno zdravije i korisnije od WOWa, neke pucačine ili XXX stranica. Ako te još nešto zanima, samo pitaj... da i od mog igranja ima jednom neke koristi :)