Kupila sam svom djetetu el. inhalator kako joj ne bih morala davati ventolin putem sirupa jer je užasno štetan pa me sad zanimaju vaša iskustva sa tim inhalatorom i za šta ga sve mogu iskoristiti!
hvala cure :)
Printable View
Kupila sam svom djetetu el. inhalator kako joj ne bih morala davati ventolin putem sirupa jer je užasno štetan pa me sad zanimaju vaša iskustva sa tim inhalatorom i za šta ga sve mogu iskoristiti!
hvala cure :)
Pročitaj ovaj topic: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29548
Kao prvo obavjestiti pedijatricu da ste nabavili inhalator.
Dijete uvijek možeš inhalirati sa čistom fiziološkom koju kupiš u pakiranju od pola litre u boci za infuziju i izvlačiš sa iglom i špricom van.
Nikad na svoju ruku ne stavljati nešto drugo osim fiziološke već se savjetovati sa pedijatrom koja će ti reći što staviti i koliko i naravno kada.
Ventolin je lijek koji služi za "otvaranje" bronha i daje se samo na preporuku liječnika, a s vremenom kad naučiš prepoznati simptome (a ja se duboko nadam da ih neće biti) znat ćeš što i kako.
Inhalator ti je super za ove zimske mjesece za vlaženje sluznice, znaći koristiš ga i kad nema bolesti, preventivno.
Klinci znaju u startu "burno" reagirati, jer se naravno boje zvuka koji proizvodi i naravno oni neznaju što je to i da ih neće "ugrist" pa samo strpljivo s poćetkom inhaliranja. Mi smo ga znali paliti povremeno i MM i ja se inhalirati, a oni bi samo onako iz prikrajka promatrali dok ih njihova znatiželja nije natjerala da i oni probaju. :*
Već više puta čitam kako fiziološku izvlačite špricom van. Ja samo ulijem direkt iz boce u posudicu za lijek-nikakve šprice. Zakaj koristite šprice? Je li ja krivo radim?Citiraj:
i izvlačiš sa iglom i špricom van.
Ako ti radis krivo, radim i ja. :) Vjerojatno se curama ne da boriti s onim metalnim prstenom koji cuva gumeni cep pa zato koriste iglu i spricu - lakse je (dok ne otvoris bocu).Citiraj:
Zakaj koristite šprice? Je li ja krivo radim?
Pa ako otvaraš tu bočicu onda stvar više nije sterilna, a ta bočica dosta dugo traje. Zato ja imam stalno zapiknutu iglu u onaj gumeni čep, pa mu prilazim špricom samo kad mi treba :mrgreen: !
A-ha. :!:
Je li onda treba stalno stelirizirati i špricu? :mrgreen:Citiraj:
angelina1505 prvotno napisa
Ma jok, samo stvar unutar bočice treba ostati sterilna, valjda da se ne nakoti štogod ;) !Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Nikad nisam ni pomislila da bi fizioloska trebala biti sterilna. :lol: Nikad nam se nista nije nakotilo.
Valjda sam ja turbo lezerna.
... osim kod intravenske uporabe, ofkors.Citiraj:
trebala biti sterilna
Ma sterilna ok, ali ne kužim kaj bi se trebalo nakotiti u onih pet sekundi koliko je boca otvorena?
Ali priznajem da se uvijek namučim dok skinem onaj metalni obruč, i uvijek sam se pitala zašto tu bocu tako okuju.
Sad mi je jasnije. ;)
Meni je to objasnila teta u apoteci da tako radim. A ja sam sebi laički to do kraja objasnila tako da u tih pet sekundi nešto uđe unutra i onda se u miru koti u zatvorenoj bočici. Šta ne :? !Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Nama se nista vidljivo nije nakotilo u ovih pet godina (nemamo istu bocu fizioloske svih pet godina, ofkors :mrgreen: ).
alo, ženske, o čemu vi to*?!ja pitala šta da inhaliram , a vi o "okotu" u sterilnoj boci fiziološke :lol: , i šta da ja sad radim?![/quote]Citiraj:
kaj bi se trebalo nakotiti
i B.T.W., nama je naša pedijatrica zbog koje smo završili u bolnici na 6 dana zbog zapuštenosti u liječenju jučer preporučila 3 kapi ventolina + 3 ml fiziološke 3 x na dan i Anja se opet "zaštopala"!!!za poludit! ja nazovem dr u bolnicu, koji nas je liječio, i on kaže da joj dam 2 x po 10 kapi + 3 ml fiziološke, i evo, dijete se pomalo odštopava!! DUPLO!!pa ja ne mogu vjerovati, i da sam ju opet poslušala opet bi možda završila u bolnici! :mrgreen:
točno sasm čula kako joj se kašalj iz lijepog zrelog noćas pretvara u onaj zaštopani i kako joj počinje ponovo škripanje. ljudi moji, tako ju je zavukla da se liječimo evo već 15 dana, I JOŠ ŠKRIPIMO UJUTRO!!!!!
DOKLE?!