porodiljni mi završava 10.4. i ne bih se htjela vraćati na stari posao, a novi mi počinje tek u 9. mjesecu, a nisam u situaciji dati otkaz
zanima me koliku bih dobivala naknadu na bolovanju, istu kao i zadnjih 6 mjeseci porodiljnog ili......
Printable View
porodiljni mi završava 10.4. i ne bih se htjela vraćati na stari posao, a novi mi počinje tek u 9. mjesecu, a nisam u situaciji dati otkaz
zanima me koliku bih dobivala naknadu na bolovanju, istu kao i zadnjih 6 mjeseci porodiljnog ili......
Kako ti rodiljni započinje u rujnu, tada ti je vjerojatno termin? Rodiljni ti onda započinje vjerojatno u srpnju.
Ako pri otvaranju bolovanja nemaš isplaćenih plaća, po starim propisima dobivala bi minimalnu naknadu (oko 1.700,00 kn). Kako ide po novom, još nisam sigurna, pogledaj moj predzadnji post:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=33565
Potpisujem. Moja kuma si ne može oprostiti što se nije vratila na posao nakon prvog porodiljnog. Odmah je produžila s novim bolovanjem i lijepo cijelo vrijeme primala 1600 kn.
Sve ovisi kakav imaš posao, koliko je naporan, koliko plaćen...U svakom slučaju, dobro se raspitaj, iskalkuliraj, da se ne bi poslije lupala po glavi, odnosno džepu.
novi posao mi počinje u 9. mjesecu, a ne novi porodiljni :mrgreen:
znači iako sam na maksimumu naknade u HZZO-u ako odem odmah na bolovanje idem na minimum naknade :?
Ipak nisam takvo tele :D . Na to sam mislila kad sam pitala :mrgreen: .
pretpostavljala sam da si na to mislila, al si me na proljetnicama totalno zbunila ;)
Pa ako ideš na bolovanje za sebe, tada bi na teret firme trebala dobivati 80% plaće koju bi dobivala da radiš.
Ako ideš na bolovanje za dijete, tada bi na teret države trebala dobivati taj državni minimum, ne znam točno koliko je to.
a opcija produljenog porodiljnog nakon godine dana?
za ovu opciju ni ne znam :?Citiraj:
india prvotno napisa
kakva su mi onda primanja
a haaa :oops:Citiraj:
novi posao mi počinje u 9. mjesecu, a ne novi porodiljni
india, za prvo i drugo dijete ovo je moguće samo kod djece s poteškoćama u razvojuCitiraj:
a opcija produljenog porodiljnog nakon godine dana?
Tako je bilo po starom, a po novom bi navodno stara naknada trebala utjecati na novu naknadu, ali ne znam za neki stvarni slučaj (ovako kao tvoj) kako je završio po novomCitiraj:
znači iako sam na maksimumu naknade u HZZO-u ako odem odmah na bolovanje idem na minimum naknade