Pa što ako neće htjeti žličicu?!
Eto, veli meni šogi da moram čim prije započeti s dohranom jer riskiram da Jana neće odmah htjeti vodu, niti išta jesti. Da, i?
Jeste se susreli već s time? Ima li doista nešto loše u tome da "prava" dohrana krene kasnije, jer beba neće ranije?
I jedno usputno pitanje, ako Jana do punih 6 mjeseci neće samostalno sjediti, da li to znači da moram čekati? Jer čitam da se s dohranom može krenuti i ranije (jedan od pokazatelja upravo to sjedenje).
Re: Pa što ako neće htjeti žličicu?!
Re: Pa što ako neće htjeti žličicu?!
Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Eto, veli meni šogi da moram čim prije započeti s dohranom jer riskiram da Jana neće odmah htjeti vodu, niti išta jesti. Da, i?
Jeste se susreli već s time? Ima li doista nešto loše u tome da "prava" dohrana krene kasnije, jer beba neće ranije?
I jedno usputno pitanje, ako Jana do punih 6 mjeseci neće samostalno sjediti, da li to znači da moram čekati? Jer čitam da se s dohranom može krenuti i ranije (jedan od pokazatelja upravo to sjedenje).
jelka, ja bi samo protupitanjem: da li znaš nekog ko ne pije vodu i ne jede i još uvijek doji i stariji je od dvajest godina? ;)
moje pravilo za uvođenje dohrane je: bebu stavljati da sjedi s roditeljima za obiteljski stol kad je vrijeme jela, pustiti ju da gleda, dati joj da se igra rukicama s hranom, komadićima povrća, voća, kasnije kruha, mesa, tjestenine i svega što sami jedete. jako je bitno stvaranje navike obiteljskog objeda da dijete skuži što se to zapravo dešava. i da nađe zadovoljstvo u tome. :)