Re: temperatura i buncanje
Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
AA je sinoć dobio temperaturu koja je narasla do 38,9C (ispod pazuha). MM i ja smo razmišljali da još ne skidamo, a onda je maleni počeo buncati - pokazivao mi je prstićem da ga iz kuta sobe gleda maca, smijao se teletubbiesima na stropu i sl. :cry: Dakle, bio je veseo, ali je halucinirao. Lice mu je bilo jako crveno, zjenice raširene, nije htio piti vode i nije se mogao puno kretati
ovo su inače tipični simptomi kod kojih jako pomaže homeopatska Belladona(nagla temp., buncanje, crveno isijavajuće lice, raširene zjenice, suha usta(ponekad mučnina i povraćanje), odsutnost žeđi, simptomi su nagli i intenzivni.
može biti prisutna i glavobolja koja se pojačava od svjetla, glasnog zvuka i koja stvara pulsirajući osjećaj ili u glavi ili u vratu. preporučuje se i za migrene sa snažnom pulsirajućom boli.
mojim curama obično dam Aconitum, koji je isto odličan za naglu visoku temperaturu, ali simptomi su nešto drugačiji-žedni su, srce jako ili usporeno lupa, prisutan je strah, nemir ili lagana panika, cijelo tijelo je vruće( za "Belladona-sliku" je obično glava izrazito vruća), koža suha, ako kašlje-suh kašalj i usta su suha. žedni su, zjenice sužene.
Aconitum sam davala mlađoj curki potenciju 30c i u roku od 5 min joj je počela padati temperatura.
spustio joj je s nekih 39,7C na 38,7-39C .
kad je ta akutna faza, onda dosta brzo "sagore" lijek, pa temp opet počne rast nakon nekih pola sata(bar je kod nas tako bilo), pa se preporuča dati ponovo.
to je bilo negdje kasno na večer, nakon 2 sta joj je ostala temp na cca 38,5C a sljedeće jutra je bila ko nova, bez temp., skakutava i vesela.
to nam je scenarij koji se već dvaput ponovio u zadnjih godinu dana.