Sluzava stolica - da li je ipak gladan?
Moj Ivan je star mjesec dana, rođen s 3960, dug 53 cm. Od prvog trenutka je izvrsno prihvatio sisu, nikakvih problema s dojenjem nije bilo prvih deset dana dok su dojke bile prepune i dok sam se morala izdajati da spriječim upalu. Čim je počeo više jesti, a dojke postale mlitave, počinju problemi. Mlijeka uvijek ima, mlijeko štrca na metar udaljenosti, ali on je dojkom nezadovoljan, grčevito uzme i snažno povuče nekoliko minuta, zatim uz vrisak pusti i nastavi plakati. Usput me tako snažno štipa za nadlakticu, kao da ga nešto jako boli... Na ovaj način dojenje je mučenje i traje po sat vremena. Nakon dojenja on ne zaspi, spava općenito vrlo malo, san mu je nemiran (pedijatri u bolnici u kojoj sam rodila rekli su nam da je nemiran san znak gladi). Uza sve to stolica je sluzava. Žuta je doduše, ima je oko 5 do 8 u toku 24 sata, ali kad ga presvlačim ponekad mu iz guze izlazi sama žuta sluz. Zbog straha da je gladan dodam mu adoptivnog mlijeka, doza je oko 100 ml dnevno. Što se toga tiče smjenjuju mi se raspoloženja - ponekad mislim da mu moram dodati umjetnu hranu jer je najvažnije da ne bude gladan (dok jede umjetno mlijeko ne vrišti i ne grči se), a kad vidim kako kasnije bljuca i nemiran je, pomislim da ipak imam dovoljno svog mlijeka. Čini mi se da nekad sve to što sam mu umjetnog mlijeka dodala izbljuje. Ne znam koliko je napredovao u težini jer je tek sutra prvo savjetovalište! Što znači žuta, ali sluzava, jako sluzava stolica??? Kako da postupim?