Kako se manifestira alergija na kravlje mlijeko?
S navršenom godinom uvela sam punomasno kravlje kao još jednu namirnicu, za doručak sa žitaricama - nakon otprilike 5 dana užasnula me upaljena guza, hrpa crvenih točkica. Njega je konstantno ista, pelenski osip je imao samo nakon rodilišta.
Izbacila sam mlijeko i guza zdrava. Nakon dva tjedna ponovila sam doručak s kravljim, opet upaljena guza nakon 5 dana.
Inače, pije adaptirano i kravlje je trebalo biti samo za doručak, a adaptirano u drugim obrocima kroz cijelu drugu godinu iako su mi dvije pedijatruce rekle da potpuno izbacim adapt. Iskreno, nisam mislila da će prijelaz biti problem jer je adapt. zapravo prilagođeno kravlje.
Osip još nisam spomenula pedijatrici, jednostavno u našem jelovniku više ne postoji kravlje. Ali zato obilato papa jogurte i sir.
Problem su jaslice, mlijeko je često za doručak. Za sada ne doručkuje tamo, ali će s vremenom sigurno nešto pojesti. Treba li mi liječnička potvrda ili je dovoljna moja riječ?
Re: Kako se manifestira alergija na kravlje mlijeko?
Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
Problem su jaslice, mlijeko je često za doručak. Za sada ne doručkuje tamo, ali će s vremenom sigurno nešto pojesti. Treba li mi liječnička potvrda ili je dovoljna moja riječ?
Znam da je u našoj grupi (državne jaslice) jedna malecka alergična na mlijeko i banane pa ona obično dobiva sojino ili zobeno mlijeko (nisam sigurna koje od tog, samo znam da nije kravlje) i sojin puding umjesto običnog pa pretpostavljam da se onda može, samo ne znam koja je procedura.
Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
jednostavno u našem jelovniku više ne postoji kravlje. Ali zato obilato papa jogurte i sir.
ovo me jako zanima, a često se pojavljuje u raspravama o kravljem mlijeku: je li moguće da je netko alergičan na mlijeko a može jesti jogurt i sir? Zar nije jogurt = mlijeko, samo što je mliječni šećer fermentirao? Po meni bi onda jogurt mogla jesti osoba koja ima netoleranciju laktoze ali ne i alergičar (kojemu smetaju proteini iz mlijeka ili šta već?)
Ima li tko informiran da me prosvijetli?
Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
jednostavno u našem jelovniku više ne postoji kravlje. Ali zato obilato papa jogurte i sir.
ovo me jako zanima, a često se pojavljuje u raspravama o kravljem mlijeku: je li moguće da je netko
alergičan na mlijeko a može jesti jogurt i sir? Zar nije jogurt = mlijeko, samo što je mliječni šećer fermentirao? Po meni bi onda jogurt mogla jesti osoba koja ima netoleranciju laktoze ali ne i alergičar (kojemu smetaju proteini iz mlijeka ili šta već?)
Ima li tko informiran da me prosvijetli?
i mene zanima
sljeduju nas testovi na alergiju na proteine iz kravljeg mlijeka
F je alergican na mlijeko ali sira, pavlake i jogurta pojede svakodnevno u enormnim kolicinama :mrgreen: