kao što i naslov kaže, na nekom drugom topiku se to spominjalo, ali ništa konkretno. zna li netko ima li dijete kojem je dijagnosticiran distoni sindrom pravo na besplatni infanrix i ako da, kako se to pravo ostvaruje?
Printable View
kao što i naslov kaže, na nekom drugom topiku se to spominjalo, ali ništa konkretno. zna li netko ima li dijete kojem je dijagnosticiran distoni sindrom pravo na besplatni infanrix i ako da, kako se to pravo ostvaruje?
Normalno ga dobiješ od pedijatra u DZ-u. I to sva cijepljenja, ne samo prvo. Mi smo sad imali drugo docijepljivanje i dobili Infanrix (s 4.5 godine - malo kasnimo). Nije imao distoni, samo neurorizik. Ali prvo dijete mi je imalo distoni, no onda to još nije bila praksa, pa je cijepljen s običnim. Koma, temperature svaki put (srećom bez konvulzija) ali kad pomislim da smo to mogli izbjeći.. možda je kriva i pedijatrica koja nije prepoznala distoni, tako da nisam zapravo sigurna kad je to počelo (stariji je 1999. godište).
Sad sam se sjetila da smo mi prvo cjepivo kupovali, Infanrix ide besplatno, ali s njim još i Hib i IPV, tako da su to 3 injekcije, mi smo kupili 5 u 1 da ga ne bodu toliko. Poslije je dobivao infanrix i mislim opv (ne sjećam se 3 pike), a hib posebno.
nama su rekli da je samo 1 besplatno, a dalje ako zelim procisceno moram sama kupiti, jer kakti hzzo financira samo jedno procisceno cjepivo
Dia, samo jedno za zdravu djecu, kod rizičnih sve. Možda je moja pedijatrica malo šire ruke jer nije u zakupu :?
Mamazika, jednom sam pokušala ovo istražiti i ništa nisam rješila: pitala sam i u HZZO-u i Zavodu za javno zdravstvo da li neurorizična djeca imaju pravo na besplatno 5 u 1. U HZZO-u mi nisu znali reći, a iz HZZJZ sam dobila info da nema besplatnih 5 u 1 za neurorizičnu djecu. Rekli su mi da se takva djeca najčešće cijepe s odgodom i da to sve, da nema financijskih beneficija oko cjepiva. I još su se čudili da odakle mi to, na kraju su mi rekli da ako ima doktora koji besplatno daju 5 u 1 neuroriz.djeci da to onda oni rade svojevoljno, sami trpeći trošak.
Moja Jana je imala distoni,i isto smo samo 1. cjepivo imali bespl.,a sljdeće smo plaćali 100 kn
potpisujem to, tako su i meni rekli...Citiraj:
Minnie prvotno napisa
ja pojma nisam imala to u vezi distonija i cjepiva
svejedno bi se odlucila za infanrix i da sam znala
5 u 1 nije besplatno za nikoga - to je "luksuz" da se dijete ne pika 3 puta u prvom cijepljenju. Ja sam govorila o Infanrixu (acelularni pertusis je razlika od običnog ditepera).
neurorizična djeca nemaju pravo na besplatni 5u1, ali imaju pravo na 3u1
trebali smo potvrdu da je dijete neurorizično i primamo besplatni Infanrix