-
skokić u 2 mj?
Mi smo preživjeli skokić 6og tjedna i par dana se smirio-nova beba. Imao je razmake između sisanja i 2,3 sata i sada opet par dana stalno papa. Imam mlijeka, dobro napreduje, raste i deblja se, ima po 10 mokrih pelena i 7,8 ukakanih. Sve je super ali mi stalno je na sisi opet. Mislila sam da smo dobili neki tempo ali izgleda da ne. ne želim ga prisiljavati na neki moj tempo ali bi voljela da ipak mogu malo znati kada će jesti , spavati itd. zapravo dosta malo spava i voli biti budan i onda stalno jede. Čitala sam da bebe same od sebe oko mj 2 mj počnu praviti neki raspored, je mogu ja nekako utjecati na to a da ga ne ometam? Dudu ne koristim.
-
e, dakako skok u razvoju,
nemoj se opterečivati nikakvim rasporedima , jer ti bebe, u biti ništa u prirodni ne funkcionira tako, samo ćeš se bezveze nervirati
svaka novost će poremetiti naoko započet raspored (skokovi, zubići, početak puzanja...) eto na spavanje moje curice utječe i mjesec, a di je sve ostalo
svakim danom se beba mjenja, raste i tako do 20-i neke pa ni onda neće imati raspored na strikni sat
eto moja je neko vrijeme morala spavati nakon 4 sata aktivnosti, u zadnje vrijeme to mijenja, ostaje dulje budna, raste
ako ti se ide u šetnju s njom, odi , ako joj se spava zaspati će , ako ne neće
;)
-
kod nas je "skok" trajao prvih 6 tjedana i onda je odjednom sve postalo puno lakše. nikada nisam primjetila da imamo taj klasični skok u razvoju kada bi trebao biti (ali bolje da se ne hvalim jer bi me moglo zadesiti :/ ).
u početku sam bila luda od muke. čak sam zapisivala točno kada se prišteka i odšteka, kada spava itd. kako bi skužila nekakav red, a sada mi je to sve smiješno. više uopće ne znam kada sisa i jel ima neki ritam. prištekam ga kad mi padne na pamet ili kada mislim da bi mogao biti gladan jer on više ne plače zbog gladi pa ni ne znam kada je gladan. strpi se još malkoc pa će ti kao i meni rjeđe i kraće papati. onda će ti biti krivo što ne sisa dugo kao prije da možeš malo oko ubiti dok on papa :mrgreen: