Zašto misliš da je napola sit?
Citiraj:
Let down nekad ide, nekad ne. Ujutro je curilo iz druge sise dok sam ga dojila kao ludo Kako popodne odmice, ja sam sve umornija, sise sve praznije, a V. bi najvise jeo oko 8 navecer.
to ti je skroz normalno, tako ti je bilo i kod mene
kad je bio skok u razvoju praktički mi je visila na sis od 17*22 sata s pauzama od 30min kad bi spavala, dala bi jednu, posisa, onda drugu, posisa, pa natrag prvu, pa drugu... dok ne zaspe
dogk sisa jednu sisu u drugoj se proizvodi mlijekao i tako 10ml po 10 ml do sita ;)
naime, jedini način da se poveča proizvodnja mlijeka jest da se sise što češće prazne dokraja po mogućnosti da beba malo sisa i na "prazno"
mozak registrira podražaj bradavice , dužinu i učestalost , te prema tome povečava proizvodnju (zato se ravnoteža ponude i potražnje mlijeka ostvaruje dojenjem na zahtijev bebe)
ja sam tek s njenih 5mj čula kako pravo guta, prije sam prepostavljala da guta ;) , isto nisam imala pojma kako izgleda le down, nikakvi žmarci ništa
po starosti vidim da bi vam trebao sad uskoro biti i prvi skok u razvoju
Citiraj:
S mjesec dana je dobio 5 cm i 700g
to je dobro, da ne dobiva dovoljno ne bi niti toliko rastao
Citiraj:
U petak moramo pedijatru na prvi pregled, a mene je strah da ce zahtijevati da predjem na bocicu
uzmi u obzir da je jako malo pedijatara koji stvarno shvačaju vrijednost majčinog mlijeka i svako malo im proizvođaći adaptiranog nude razno razne nagrade i organiziraju seminare gdje ih uvjeravaju da je njihovo adaptirano skoro isto ka i majčino mlijeko (jak marketing)
a nekima nije dovoljno ni da beba napreduje 800g mjesečno
ako ti spomene adaptirano odmah nazovi SOS i nama tu napiši šta je reka ;)
Citiraj:
Beba nekad zaspi zadovoljno na sisi, a nekad kmecka pa mu dam i drugu sisu
to je dobro i ako traži nakon druge još, vrati ga na prvu (za to vrijeme se napravilo najmanje 5-10ml) , a onda drugu, dokle ima volje sisati
Citiraj:
Kad ih totalno ispraznim dojenjem i izdajanjem, treba im oko 4 sata da se ful napune. A beba u medjuvremenu barem 2 puta zeli jesti,
zašto izdajaš? stavi malog na sisu jer nijedna izdajalica nije učinkovita ka beba
na zahtijev, nema veze je li prošlo 30min ili 3 sata, neka sisa
češće sisanje povečava proizvodnju
najgore je kad se sise napunu onda se luči hormon koji to javlja mozgu da su sise pune i mozak usporava proizvodnju da ne dođe do upale zbog prepunjenosti
Citiraj:
Mlijeko nikad ne strca samo, neg moram dosta stisnut.
moja je napredovala po 1,2kg mjesečno, jaki sisač, a ja niti sad ne mogu strcnuti mlijeko, pa niti da napunim žličicu za D3 kapi ;)
svi smo jedinstveni
Citiraj:
- kako da se opustim pa da bude cesci let down?
meni bi pomagalo duboko usporeno disanje (brojila bih do 5 udišući)
opuštenost će ubrzati let down
za smanjivanje količine adaptiranog preporučujem ti to postepeno, dakle navečer nakon što posisa lijevu, desnu, lijevu, esnu.. koliko bude surađiva tj. dok ne počne protestirati i plakati daš mu bočicu, tako da svaka 3dana smnjiš količinu adaptiranog za 10ml, ako bude joše gladan vratiš ga na sise, jer se u međuvremenu još mlijeka napravilo ;)