-
U 15 DANA SAMO 200 GRAMA
Moja beba uskoro ima 3 mjeseca.Nedavno je bila bolesna i pila antibiotik, na kontroli se vagala i od zadnje mjesečne kontrole koja je bila prije petnaest dana dobila samo dvjesto grama :( .I dalje je jela isto kao i prije bolesti.Sad me zanima da li je zbog bolesti dobila tako malo.Inače je do sada dobijala po 900 grama mjesečno.I još nešto, otkako je ozdravila češće traži ciku to bude nekad svakih pola sata do dva.Tada jede kao da nije jako dugo,stvarno bude gladna i to jako vuče, kasnije laganije pa nam podoji znaju potrajati i do 45 minuta.Da li je to možda skok u razvoju i da li će ovaj manjak težine nadoknaditi brzo. I kada ponuditi drugu ciku, dali svakih 3 sata jer ona nikada ne isprazni cijelu, barem se meni tako čini.E, ja ga baš udavi :P .
-
nikolicc, to je sasvim uredan prirast u trećem mjesecu: dosadašnji "dobitak" u prva dva mjeseca govori kako ste lijepo savladali dojenje, kako vam je položaj dobar, kako nemate nikakvih problema.
a sad su u kombinaciji povećanje interesa za okolinu i bebine živosti, sa skokom u razvoju.
Naravno da je i bolest dodatno malo iscrpila organizam.
Dobro vam ide, ništa ne brini. :heart:
samo ti i dalje prati njezino ponašanje, ako je živahna, normalno kaka i piški, normalno komunicira pogledom, spava... sve će biti u redu.
-
Ona je više nego živahna, sve je zanima :) ,malo su se bili vratili grčevi,ali i to će se valjda izregulirati.A što sa mijenjanjem cike.Kada?Nakon tri sata ili? :?
-
Tako kao i do sada, svaka 2-3 sata.
-
Mi ne mijenjamo ciku i po 6 sati jer po danu zna odspavati po 3 sata u komadu, a i više ako idemo van na svjež zrak. Ja to nekako po osjećaju, kad osjetim da slabo ide iz jedne, onda dam drugu, ili ako postane nezadovoljan na jednoj. Za tjedan i pol idemo na kontrolu pa ćemo vidjet kako napredujemo, meni se čini skroz o.k., bucmast je i živahan, a počeo je i gugutati :mrgreen:
-
Ma zapravo predvečer i po noći je obično gladniji pa onda češće mijenjamo jer on više traži, ali uglavnom se oslanjam na osjećaj, odnosno na Josipove zahtjeve, mislim da se mi već dosta dobro razumijemo :mrgreen:
-
jošmalo, i mi tako. Papala je jako kratko, jedva 5 minuta, pa sam joj jednu dojku dala više puta (oko 3) kad je jela svakih 1-1,5 sati. I sad tako, ali su razmaci duži.
Nama funkcionira.
-
Evo nas danas sa kontrole, dakle u mjesec dana je dobila ukupno 500 gr. i narasla samo dva cm :) . Pedica se zamislila, kao to je malo, pa si onda žena još razmišljala šta da napravi, ja skužila u čemu je stvar( vjerojatno mi je mislila da joj dajem adapt.) i onda sam joj odgovorila, ali onako sigurna u sebe, da je to čist normalno, pa živahna je, non-stop u pokretu, mlati i rukama i nogama pa i nije mogla dobiti više.Ona je rekla pa dobro vidjet ćemo na idućoj kontroli.Inače sam mislila da je prodojeća, takav sam dojam stekla kada smo prvi puta došli kod nje.Izgleda da je, ali samo za prva dva-tri mjeseca.Btw. u ordinaciji ima kalendar (kršitelj koda)a, blokiće i ostale sitnice na kojima piše (kršitelj koda), **** itd. :evil:
-
super da vama ide dobro
:D