Glazbena škola Rudolfa Matza
Glazbena škola Rudolfa Matza ima glazbenu igraonicu za djecu predškolske dobi. Škola je na Trešnjevci, na uglu Selske i Ozaljske. Vodi je Dunja Elezović Krivić, nastavnica flaute.
Smatram da je teta Dunja izvrstan pedagog. Djeca kroz igru uče o glazbi: ritam, note, tonove i sl. Igraonica ima 2 termina tjedno, po jedan školski sat. Školarina je 2007/08 bila 150 Kn mjesečno.
Re: Glazbena škola Rudolfa Matza
Citiraj:
japa prvotno napisa
Glazbena škola Rudolfa Matza ima glazbenu igraonicu za djecu predškolske dobi. Škola je na Trešnjevci, na uglu Selske i Ozaljske. Vodi je Dunja Elezović Krivić, nastavnica flaute.
Smatram da je teta Dunja izvrstan pedagog. Djeca kroz igru uče o glazbi: ritam, note, tonove i sl. Igraonica ima 2 termina tjedno, po jedan školski sat. Školarina je 2007/08 bila 150 Kn mjesečno.
da ne kopam po internetu njihov broj i ne zivkam napiši kad su ti termini ( dani i sati), da vidim da li mi uopće odgovara vrijeme:mrgreen:
Citiraj:
tajchi73 prvotno napisa
Citiraj:
japa prvotno napisa
da ne kopam po internetu njihov broj i ne zivkam napiši kad su ti termini ( dani i sati), da vidim da li mi uopće odgovara vrijeme:mrgreen:
A za kakv točno uzrast? L ima 2god i 10mj....gdje se mi kvalificiramo?
Citiraj:
Romy
A za kakv točno uzrast? L ima 2god i 10mj....gdje se mi kvalificiramo?
mislim da je ipak još pinku premali/la, to je za predškolsku djecu ( barem ovo o čem piše japa ) što znači od najmanje 5 g. na više
( možda bi uzeli i jako talentirano dijete od 4g., ali ne vjerujem tako malo kao tvoje :/ ).
Primjerena dob za glazbenu igraonicu
Zapravo, ovisi o namjeri.
Ako je to igraonica gdje će dijete kroz igru, smijeh i zabavu naučiti ponešto o glazbi, svaka dob je primjerena (vidi još opis rada s djecom).
Ako je glazbena igraonica priprema za glazbenu školu (GŠ), a dijete kreće u osnovnu školu (OŠ) sa 7 godina:
sa 6g, glazbena igraonica
sa 7g., 1. razred OŠ
sa 8g, 2. razred OŠ, 1. razred GŠ.
Ako kreće u OŠ sa 6 godine, tada je sve 1g ranije, pa je 5g najbolja dob za igraonicu. Nije nužno da se igraonica pohađa jednom, već se može pohađati nekoliko puta. Što bi značilo da se može krenuti i sa 4 pa i sa 3 godine.
Zapravo, preduvjet nije kronološka dob, već uopće mogućnost pedagoškog rada s djetetom: Da li je dijete disciplinirano i sabrano da 45 minuta sudjeluje u radu s glazbenim pedagogom i ostalom djecom bez prisustva roditelja? Pismenost nije preduvjet, no treba samostalno nacrtati pokoju notu, glazbalo i sl. Za procjenu talentiranosti nema prilike jer nema audicije.
Molim da uvažite da su to osobna iskustva i informacije pružene u najboljoj namjeri, te da je najbolje posavjetovati se s voditeljem igraonice.