udala sam se dodala njegovo prezime dali moram mijenjati zdravstvenu iskaznicu (trebam roditi krajem 4) i radnu knjižicu zbog bolovanja/porodiljskog :?
Printable View
udala sam se dodala njegovo prezime dali moram mijenjati zdravstvenu iskaznicu (trebam roditi krajem 4) i radnu knjižicu zbog bolovanja/porodiljskog :?
rdnu knjiž. ne mijenjaš, samo poneseš fotokopiju vjenčanog lista (koja ostaje kod njih) i oni ti u ovu radnu upišu tj. dodaju još jedno prezime!
za zdravstvenu mislim da moraš isto napraviti onaj obrazac novi. I pazi imaš i rok za promjenu dokumenata, mislim 30 dana...
super bar nešto nemoram mijenjati skroz. imam vremena tek sam tjedan dana u braku. thanks
gdje nosim radnu knjižicu,na burzu?
Ja sam upravo u tom procesu sad, pa da ti odgovorim sto znam. Iako, ja se vjencala prije skoro 3 godine :mrgreen:
Ajd, promijenila sam vozacku i osobnu, ali zbog ooogromnih redova u zdravstvenom tu iskaznicu nisam, pa sad to mijenjam barem prije rodenja bebe da ne bude zafrkancije poslije.
Dakle, moja radna knjizica je kod poslodavca, nju uzmes i nosis u mirovinsko zajedno s kopijom vjencanog lista. Ja sam promijenila i prebivaliste pa treba i kopija nove osobne iskaznice. To prvo.
Onda kopiju radne knjizice (u kojoj vec pise tvoje novo ime, a kod mene se i adresa promijenila), kopiju osobne, kopiju vjencanog lista u HZZO i tiskanicu 2 ispunjenu i ovjerenu od strane poslodavca.
Dobra stvar je sto ne moras ici osobno, meni sve moj dragi sreduje da ne stojim u redovima.
ne na burzu nego tamo gdje si ju i napravila prvi put.Ne vidim iz kojeg si grada, pa ...
zagreb ne sjećam se di sam
Mi idemo u Općinu, a vi u Zg nemam pojma!Valjda će ti reći neka cura koja je iz zg
ja sam nosila u vodnikovu, al nosiš tam gdje spadaš po radnom mjestu ja sam trebala odnijet u Nz u aveniju dubrovnik, al kak je bilo ljeto, nisu radili, pa je dežurala vodnikova.
jel to uopce moram radit dok sam na porodiljnom il mogu prije neg se vratim na posao?
neznam, ja sam sve svoje podatke promijenila u roku od 2 tjedna po vjenčanju .
emanina, samo se pripremi na duuuuuuga cekanja...iako kod promjene vozacke (Heinzelova) na zidu pise da trudnice imaju prednost. Pa ako ides sad mjenjati iskoristi to
prednost sam iskoristila u heinzlovoj ;) jos mi ostaje samo zdravstvena i radnicka
Meni su zdravstvenu rjesavali u firmi, nisam ja trebala ici, a za radnu knjizicu pitaj u firmi gdje spadate, ako ces ici u Vodnikovu tamo nema guzve, od 12:30-13 im je pauza (ako se dobro sjacam) pa si probaj tempirati tako da im uletis odmah nakon pauze.
Khm, ja sam u braku 3ipol godine al se ne sjećam da sam mjenjala prezime u radnoj knjižici.
Radim u školi, jel moja radna treba bit kod njih ili u vodnikovoj?
I jel to oni u školi obavljaju, ili ja moram ić?
Ako moram ja, da li sam dobro shvatila da mi je potrebna samo fotokopija vjenčanog lista i nove osobne?
Hmmm . . . bez upisa novog prezimena u radnoj knjizici se ne moze promijeniti zdravstvena. . . . radna knjizca je uvijek u firmi. Moras ici sama.
S obzirom da imam zdrastvenu na novo prezime, pretpostavljam da su to onda učinili prije 3 i pol g.Citiraj:
Pina prvotno napisa
Jel dobro predpostavljam? :)
Moguce, jos bolje. . . . nemas brige.
Ja se udala prije 2 i pol godine, a ništa nisam mijenjala u radnoj knjižici. Ali sam davno dobila novu zdravstvenu, pa su mi u firmi valjda i to riješili.
Ipak ću ja to provjeriti s obzirom da ću najvjerojatnije uskoro koristiti 3mj. neplaćenog, da ne bi bilo...Citiraj:
Pina prvotno napisa