Re: dojenje i budjenje bebe
I ja cu ti odgovoriti kako je nama bilo;
Prvo sto mi je palo na pamet kod te boli, da nije soor?! Je li ima mozda bijele naslage na jeziku?
A vjerovatno i ragade, jer i mene je bolilo, a on je imao soor, a i ja kasnije ragade. Malo kasnije smo se nekako naucili i otada je dojenje bilo i ostalo obostrano zadovoljstvo!
Sto se tice grceva, u prvom mjesecu to stvarno moze biti od hrane, barem smo se mi mucili tako prvi mj., a od drugog su poceli grcevi koji su se javljali svaki dan u isto vrijeme; u podne i 21h. To su tzv. kolike. Trajali do ulaska u 4 mj.
Ja bi ga na tvom mjestu pustila da odmara, spava,... na dojci sve dok je sam ne izbaci (a i ti lipo lezis i odmaras), pogotovo ako koji put povuce ( i tada si navlaci mlijeko i dolazi do onog zadnjeg).
Ako nije soor u pitanju, kupi si lanolinsku mast Purelan, ne treba se ispirati prije podoja, a mene je spasila!
Sre :heart: tno!
Citiraj:
Mum2Be prvotno napisa
I ja cu ti odgovoriti kako je nama bilo;
Prvo sto mi je palo na pamet kod te boli, da nije soor?! Je li ima mozda bijele naslage na jeziku?
nema...
Citiraj:
Mum2Be prvotno napisa
Sto se tice grceva, u prvom mjesecu to stvarno moze biti od hrane, barem smo se mi mucili tako prvi mj.
ajoj... a kako uopće skužiti što mu smeta? Znam da je ovo glupo pitanje... :)
Citiraj:
sbuczkow prvotno napisa
ajoj... a kako uopće skužiti što mu smeta? Znam da je ovo glupo pitanje... :)
Ja nisam nikad skuzila, jer laganije nisam mogla jesti nego sto sam jela (leso i to), postepeno sam pocela jesti sve, ali stvarno sve, pa mu nije smetalo.
Nisam bas pomogla :oops: