nika ce za par dana navrsit 18 mjeseci i sretna sam sto do sad nije morala uzimati neki antibiotik!
prijateljica mi kaze da smo sreckovici sto se toga tice!
sa koliko mjeseci/godina su vasi klinci po prvi puta morali piti antibiotike?
Printable View
nika ce za par dana navrsit 18 mjeseci i sretna sam sto do sad nije morala uzimati neki antibiotik!
prijateljica mi kaze da smo sreckovici sto se toga tice!
sa koliko mjeseci/godina su vasi klinci po prvi puta morali piti antibiotike?
Jan s 12,5 mjeseci prvi put..i onda se zaredalo pa u roku 15 dana i drugi put...I to je, kuckuckuc, za sada sve...
Upala uha je oba puta bila u pitanju!
noa će sad 20 mj i jedini put ih je dobivao u rodilištu zbog infekcije pri porodu
prvi put bio bolestan prošli tjedan, viroza, 1 dan lagana temp, tjedan dana cureći nosić i malo kašlja, pedica preporučila samo neki sirup za iskašljavanje
vid će za 2 mjeseca navršiti 3 godine, a još niti jednom nije pio antibiotik :D
D. nije pio antibiotik do druge godine, a i od onda vrlo rijetko. sa redanjem antibiotika počeo je s 4 godine kad je krenuo u vrtić. Dok je M. nažalost svoj prvi antibiotik popio već sa 6 mjeseci jer je tada braco krenuo i vrtić i sve nosio doma. stvarno je jako osjetljiv i još k tome slabo jede, tako da nažalost spada među onu djecu koja su popila puno previše antibiotika i zbog toga sam jako, jako žalosna.
Ovako i kod nas (samo je seka u pitanju)Citiraj:
već sa 6 mjeseci jer je tada braco krenuo i vrtić i sve nosio doma
3 godine i 3 mjeseca- nikad antibiotik, 5-10 puta lupocet i 2-3 puta biljni sirup za iskašljavanje :D
blago vama::::. :D
drago mi je kad cujem da je to moguće,a nikako da tako nesto ugledam na vidiku kod nas uz sve moguce pripravke za jacanje imuniteta i svacega necega.
zavidim vam :cry: , mi smo u bedaku :( otprilike svaki mjesec pijemo antibiotik, od rujna kako smo krenuli u jaslice, svaka viroza, nosic ako imalo curi- sve zavrsi upalama uha, grla kojih nikako da se rijesimo.
Zadnji put pili anbiotik prije 2 tjedna, sad smo opet pod virozom i ako se iskomplicira idemo na briseve pa cemo vidjeti sto dalje.
inace i ja sam kao mala bila non stop pod penicilinima dok nisam izvadila krajnike....
Ana još ni jedan :D ,ali je zato Tena popila i previše :(
Ema je sa 7 mj popila jednu dozu amoxila i dobila reakciju, osip po cijelom tijelu. Tek onda :evil: nas je pedica poslala na vađenje kriv i ispostavilo se da je to bio virus, dakle nije ni trebalo (imala je povišenu temperaturu i malo upaljeno grlo). Od tada do sada ništa, hvala Bogu.
koliko ja znam:
1. put po rođenju - infekcija pri porodu
2. put sa 5 mj. - zbog jako upaljene kože (atopijski dermatitis) na 90% površine
3. put sa cca 6-7mj - urinarna infekcija
...bio je hospitaliziran u 2 navrata (zbog dermatitisa) pa ne znam je li i tu nešto dobio. Ali sve u svemu - zdrav je (kad napišem i ne izgleda tako) - ali zbilja je! :D
Andrej - antibiotik prvi put s 15 mjeseci, i to odmah Sumamed.
U dobi od 15 do 20 mjeseci 4 puta je pio antibiotik (upale sinusa, bronhitis, beštije u nosu kojih se nikako riješiti).
Ali od 20 mjeseci pa do danas (znači, već 10 mjeseci!) nije pio nikakve lijekove! I to smatram napretkom.
(u ovu priču nisam uračunala antibiotske kapi za oko koje je dobio s 2 mjeseca zbog krmelja... to je ionako bila lokalna primjena).
Lovro, 9.3. imati će 3 godine. Prvi antibiotik popio je prije 2 tjedna, za uho. :)
Jos uvijek smo antibiotics-free.
(kuc kuc kuc, pljuc pljuc pljuc) :)
L. sa 2,5 god popila prve i jedine zbog proteusa i urinarne infekcije.
oko 3. rodjendana popila jedan sinersul
e sad, jedni kazu da to nije antibiotik, pa onda mogu reci da ga nikad nije popila, a drugi kazu da to je antibiotik, pa ga je onda prvi i zadnji put popila s 3 godine
3 god i 9 mjeseci još ništa (puj, puj, pu, da ne ureknem)
Relativno često je u virozi, ja donesem sa dela, a od ove godine i ona iz vrtića, pa sad ona daje meni, i na prvi šmrc ostaje doma, tako da smo od početka 12 mjeseca bili ukupno 7 dana u vrtiću, i sad u veljači sam je skroz pustila doma.
Možemo si to dopustiti jer moja mama čuva, krenut će opet kad dođe ljepše vrijeme, kad budu više vani, i bude manje tih viroza drugih boleština.
1. put sa mjesec dana, hospitaliziran radi urinoinfekcije, 7 dana antibiotika intravenozno,
2. put sa 6 mjeseci profilaxa Silapen jer nam je braco imao šarlah
3. put nakon mjesec dana pneumokok u nosu
4. put upravo sada, infekcija nosa i uha
Koma mi je budući da je Gabrijel prvi antibiotik popio s 2 godine i od tada možda 2-3, ali ovaj mali od rođenja pokupi sve kaj nam braco donese iz vrtića :(
Ivana do 1. rođendana bez antibiotika, a onda prosječno 1. mjesečno: nema što nismo uzimali, uključujući i penicilin i i.v. bolničko liječenje. K.S. prvi sa šest mjeseci zbog upale uha a nakon 1. rođendana počeo je slijediti sekine bolesti, iako u manjoj mjeri. Matea s 1 mjesec i.v. zbog upale bubrege. Katastrofa, hranimo ih sa svim preporučljivim medovima i vitaminima, isključivo su dojeni do slijedeće trudnoće i ... ali zato po obiteljskoj liniji obilujemo boleštinama. U tri mjeseca na moru nisu niti jednom zakašljali ali već u prvom tjednu povratka - povratak na antibiotike!
Moja starija curka je prvi i za sada zadnji antibiotik popila s 5 godina (imala je početak upale pluća i nismo se nikako mogli izvući bez njih), a mlađa je na žalost popila već 4 - prvi sa cca 10 mjeseci za neku urološku infekciju na moru i 3 za upale uha, od kojih je, ma sigurna sam, 2 popila bezveze :x , a ja nisam bila dovoljno hrabra "eksperimentirat" i pričekat koji dan...
Lutonjice, i meni su rekli da je Sinersul antibiotik, ali nemaš beda, čak i taj jedan jedini antibiotik u 3 godine je za biti ponosan
Trebalo je formulirati pitanje tako da mame koje kažu da im djeca nisu nikada, ili rijetko, pila antibiotik - isto tako kažu i koliko od njih ide u vrtić...jer ako ide u vrtić, bolje reći jaslice jer su još mali i imunitet im je slabiji, a nikada nije pilo antibiotik ....svaka čast na imunitetu :D (molila bih "uputstva za rukovanje")
Mi nismo niti znali što je antibiotik do 10.mj prošle godine kad je P. krenuo u jaslice (jedva da je do tada i kihnuo koji put) - 17 mjeseci.
Onda je zaredalo, ali eto već 6 mjeseci idemo u vrtić, a SAMO triput je pio antibiotik (dva streptokoka, jedna upala uha)
Onda nadopunjujum svoj post : starija je od 3. god u vrtiću, a mlađa od 2. god.
:naklon:Citiraj:
Bara prvotno napisa
nadopuna: ide u vrtic vec skoro 5 mjeseci - u tom periodu nije popila nijedan antibiotik. u tih 5 mjeseci imala je jednu crijevnu virozu, jednu prehladu i vodene kozice, ali nista za sto je bio potreban antibiotik.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
hvala Stijena, ali zato mlađa sve nadoknađuje... :)
za sada ga nismo probali (kuc kuc u drvo da ne ureknem). za mjesec dana ce 3. godine navrsiti
Ivana je krenula u mlađu vrtićku skupinu s 2 godine i 9 mjeseci:nema mjeseca koji nije bila bolesna od tada ali isto je bilo i prije vrtića! Nakon bolnice smo pauzirali vrtić 2 mjeseca i od tada nije bila bolesna: sada sam u strahu jer je od ponedjeljka opet u vrtiću! K.S. je krenuo u jaslice s 1 godinom i 10 mjeseci: od tada je bio "samo" 1 put na antibiotiku (Sumamed).Citiraj:
mirje prvotno napisa
nas pazi bakaCitiraj:
Riana prvotno napisa
da se nadopunim. od 2. godine je u vrtiću, a od 16 mjeseci do 2 god je bio u poludnevnom vrtiću (9-13) - ipak u kolektivuCitiraj:
ninochka prvotno napisa
Moji nikad ništa :D!!Stariji su išli u vrtić godinu dana,mlađi ne ali se
družimo
sa puno školske i predškolske djece!
Do vrtića - 2 god. i 9 mj. popila je dva radi uroinfekta i dva radi upale grla. Od vrtića, dakle u zadnja 4 mjeseca čak 3 antibiotika od čega smatram da je jedan bio nepotreban. Pa sad mi recite da nema veze što ide u vrtić, a svaka čast iznimkama. Ja bi rado da znam recept za izbjegavanje antibiotika. :*
Osim na porođaju (nešto-profilaksa) do sada ništa: 4 godine i par mjeseci.
27 mjeseci.
dobio je neku prehladu sa temperaturicom i ja sam sve probala ali se razvuklo na dva i pol mjeseca, natekli su mu limfni cvorovi i na kraju je dobio klavocin.
neki dan je dobio sumamed zbog virusne upale pluca. i sve to u 4 mjeseca.
tako sam tuzna zbog toga. a ne ide ni u vrtic i ne znam kako se tako razboljeva jedno na drugo.
uskoro ce BC napuniti 18 mjeseci i do sad nismo pili antibiotik, ali on je doma ne ide u vrtic.
Rio ima 16,5 mjeseci i dosada nije pio antibiotike (iako mu je dva puta propisan antibiotik, nismo mu ih dali, i dobro smo postupili). Ide u vrtić od godine dana. Dok sam bila na porodiljnom, bili smo po cijele dane vani, među ljudima, i nikada nisam vodila računa o tome da izbjegavamo "bolesnu" djecu. Da, i dojimo još uvijek.
Meni je ključna literatura u izgradnji mog samopouzdanja prilikom odbijanja antibiotika bila knjiga "Zdravo dijete unatoč liječnicima". Mislim da bi tu knjigu prvo trebali pročitati svi pedijatri, a onda i svi roditelji.
do sada-toni ima dve godine,koristili smo mozda 3 ili 4 puta :D
E. ih je popila već dvije ture. Prvu neposredno po polasku u jaslice. Zaradila nekakvu bakteriju - pneumokok, završili na zaraznoj s temp. 40 i dehidrirana. Drugi put, petnaestak dana kasnije ... vjerojatno se nije ni izliječila dobro.
I E. je, kao Ninin Rio, puno među djecom i dojena, mislim da nema prevelike veze - ako u jaslicama 'živi' bakterija x i dijete je tamo 10 sati, koja je vjerojatnost da ju ne pobere?
Sad smo doma, imamo tetu i nismo bolesni uopće. Svaki je dan s djecom, ali ne po cijele dane kao u jaslicama
1 klavocin-sa 6 mjeseci-kasalj i hripanje
2 klavocin sa godinom dana-trotjedni kasalj i hripanje
sad ima godinu i pol
probali nam uvalit jedan sada, nisam se dala, jasno-opravdano, proslo sve, nije ni trebalo.
e sad pije antibiotik i pol-svaku vecer cesan cesnjaka zdrobljen u žlici sa kap meda i par kapi limuna-zgrozi se, kiseli facu i-traži jos!
smrdi jezivo
sad da vidim te bakterije koje ce mu se usuditi prici!
ja svojoj provremeno dam češnjak, doduše prokuhan iz juhe ili nekog variva da je okus malo oslabljen jer smrdi kako veliš jezivo, a provjereno znam da je češnjak jedina (možda ima još koja) namirnica koja kuhanjem ne gubi svojstva antibiotika. popije i čaj od kamilice s malo meda.Citiraj:
Ružica prvotno napisa
Velim, pazi je baka, ali povremeno idemo u one igraonice u Mercatoru. Puno djece, prašine, igračke ne znam da li temeljito i koliko često peru, ali za sad je ok.
ne ide u vrtić
ako izdržimo do 19,5, 2007
onda će biti 3 godine bez antibiotika